Τετάρτη, 25 Μαΐου 2022

Τέλος εποχής για τη Ryanair: Πήραν την απόφαση στην εταιρεία

Τα οικονομικά προβλήματα φέρνουν αλυσιδωτές αντιδράσεις

7 Ιανουαρίου 2022 13:43
Τέλος εποχής για τη Ryanair: Πήραν την απόφαση στην εταιρεία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε ένα τέλος εποχής αποφάσισε να προχωρήσει η Ryanair, η οποία αναμένεται να αποχωρήσει οριστικά από ένα μεγάλο διεθνές αεροδρόμιο.

Συγκεκριμένα, η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους θα κλείσει τη βάση της στη Φρανκφούρτη από τις 31 Μαρτίου και θα μεταφέρει τα πέντε αεροσκάφη που έχει σταθμεύσει εκεί αλλού, ανέφερε εσχάτως, θέτοντας ως αιτία τα υψηλά τέλη αεροδρομίου, σε μια αλυσίδα αποφάσεων μετά τις οικονομικές απώλειες.

Ryanair τέλος από την Φρανκφούρτη

Από πότε τελειώνει η Ryanair στην Φρανκφούρτη

Όλες οι πτήσεις της Ryanair από και προς τη Φρανκφούρτη, το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της Γερμανίας, από τις 31 Μαρτίου ακυρώθηκαν, ανέφερε η Ryanair.

Οι πιλότοι και το πλήρωμα με έδρα τη Φρανκφούρτη ενημερώθηκαν την Παρασκευή και θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση για θέσεις εργασίας αλλού στο δίκτυο της Ryanair, πρόσθεσε σε ανακοίνωσή της η εταιρεία.

Η εταιρεία αερομεταφορών είπε ότι εξακολουθεί να επενδύει στις γερμανικές δραστηριότητές της, συμπεριλαμβανομένης μιας επένδυσης 200 εκατομμυρίων δολαρίων σε μια νέα βάση στη Νυρεμβέργη με δύο αεροσκάφη.

Ο φορέας εκμετάλλευσης του αεροδρομίου της Φρανκφούρτης, Fraport δήλωσε ότι εισήγαγε μια «εξαιρετικά μέτρια» αύξηση στα τέλη: «Πολλοί εταίροι το βλέπουν δίκαιο. Όλοι τυγχάνουν ίσης μεταχείρισης, δεν υπάρχουν ειδικά δικαιώματα», δήλωσε εκπρόσωπος της Fraport.

TAGS
 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share