Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Απόλυτη καταστροφή για τη Ryanair: Σε κατάσταση αμόκ άπαντες στην εταιρεία

Νέες μεγάλες οικονομικές απώλειες

29 Δεκεμβρίου 2021 11:31
Απόλυτη καταστροφή για τη Ryanair: Σε κατάσταση αμόκ άπαντες στην εταιρεία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καταστροφικές φαίνεται πως είναι οι συνέπειες της μετάλλαξης «Όμικρον» για τη Ryanair, με την εταιρεία να συνεχίζει με... γεωμετρική πρόοδο τις ακυρώσεις για τον Ιανουάριο του 2022, καθώς έχει μειωθεί η ζήτηση των εισιτηρίων.

Τα νέα μέτρα περιορισμού, που έχουν επιβάλει πολλές χώρες έναντι της νέας έξαρσης της πανδημίας, έχουν σημειώσει μεγάλη επιρροή στην ιρλανδική αεροπορική χαμηλού κόστους, που μέχρι τώρα πορευόταν καλύτερα από τους ανταγωνιστές της, αλλά ο οικονομικός αντίκτυπος είναι σαφής.

Ryanair ακυρώσεις από Όμικρον

Οι οικονομικές συνέπειες της «Όμικρον»

Σύμφωνα με τον εκτελεστικό διευθυντή της εταιρείας, Μάικλ Ο' Λίρι, η Ryanair θα «κόψει» πολλές πτήσεις τον Ιανουάριο, που φτάνουν έως και το 1/3 του συνόλου τους, με σημαντική πιθανότητα επέκτασης στον Φεβρουάριο και το Μάρτιο. Παράλληλα, ο ίδιος θεωρεί πως στο τέλος Μαρτίου του 2022 θα υπάρξει μια απώλεια της τάξης των 250 έως 450 εκατομμυρίων ευρώ εξαιτίας των νέων περιορισμών, αν και την ίδια ώρα επιχειρεί να αντιδράσει με εξαιρετικές προσφορές.

Μέσα σε όλα, άλλωστε, τα μέλη της ΕΕ έχουν κάνει πολύ πιο αυστηρούς τους κανόνες για τους ταξιδιώτες, με αποτέλεσμα τις ακυρώσεις και τη μη ανταπόκριση στις πτήσεις. Είναι χαρακτηριστικό, άλλκωστε, ότι ανταγωνιστές της Ryanair, όπως η Wizz Air και η Lufthansa, έχουν επίσης ακυρώσει πολλές πτήσεις.

TAGS
 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share