Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

"Μαύρα μαντάτα" για τον τουρισμό: Ακυρώθηκαν πάνω από 3.000 πτήσεις λόγω Όμικρον

Τεράστιο πρόβλημα!

24 Δεκεμβρίου 2021 20:25
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Delta, η United και άλλες αεροπορικές εταιρείες αντιμετωπίζουν ελλείψεις προσωπικού καθώς οι εργαζόμενοι προσβάλλονται από τον ιό, την ώρα που η κυβέρνηση Μπάιντεν σκοπεύει να τερματίσει την ταξιδιωτική απαγόρευση για τη Νότια Αφρική στις 31 Δεκεμβρίου.

Χιλιάδες επίδοξοι ταξιδιώτες έλαβαν χθες Πέμπτη ειδοποίηση ότι η πτήση που είχαν προγραμματίσει για σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο, παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων ακυρώνονται την τελευταία στιγμή, λόγω της πρόσφατης αύξησης των κρουσμάτων της μετάλλαξης Όμικρον στους εργαζόμενους στις αεροπορικές εταιρείες.

Ο αριθμός των ακυρώσεων των πτήσεων παγκοσμίως από το πρωί της Παρασκευής ανήλθε σε περισσότερες από 3.000, σύμφωνα με τον ιστότοπο Flight Aware, προκαλώντας σημαντικό πλήγμα για την περίοδο των εορτών. Το πλήγμα αυτό φαίνεται πως σχετίζεται κυρίως με τη νέα και εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή Όμικρον, η οποία πλέον αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 70% των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στις Ηνωμένες Πολιτείες.

αεροπορικές

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ των New York Times, η Delta Air Lines ανακοίνωσε ότι ακυρώθηκαν περίπου 135 πτήσεις για την Παρασκευή, αφού εξαντλήθηκαν «όλες οι επιλογές και οι πόροι», όπως οι αλλαγές δρομολογίων και η αντικατάσταση αεροσκαφών και πληρωμάτων για την κάλυψη προγραμματισμένων πτήσεων. Απέδωσε, μάλιστα, τις ακυρώσεις σε «έναν συνδυασμό ζητημάτων, μεταξύ των οποίων και οι πιθανότατα κακές καιρικές συνθήκες σε ορισμένες περιοχές και οι επιπτώσεις της παραλλαγής Όμικρον».

Αντίστοιχα, η United Airlines ακύρωσε τουλάχιστον 150 πτήσεις που είχαν προγραμματιστεί να αναχωρήσουν από δεκάδες αεροδρόμια την Παρασκευή — μαζί με άλλες 44 που επρόκειτο να απογειωθούν το Σάββατο, σύμφωνα με την Flight Aware. Το ίδιο έκαναν και άλλες αεροπορικές εταιρείες, όπως η JetBlue και η Allegiant, με τη διαφορά να κάνει η American Airlines, η οποία το πρωί της Παρασκευής δήλωσε πως προς το παρόν δεν θα ακυρώσει πτήσεις.

Στην Αυστραλία, δεκάδες πτήσεις ακυρώθηκαν στα αεροδρόμια του Σίδνεϊ και της Μελβούρνης, καθώς τα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα αυξήθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο από την έναρξη της πανδημίας.

Και στην Ευρώπη, όμως, εκπρόσωπος της εταιρείας σιδηροδρόμων Eurostar δήλωσε την Παρασκευή το πρωί ότι λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών σε όλη την ήπειρο, ένας μικρός αριθμός δρομολογίων ακυρώθηκε λόγω πτώσης της ζήτησης.

Πολλοί πολίτες χρησιμοποίησαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να εκφράσουν τα παράπονά τους σχετικά με τις ακυρώσεις.

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share