Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Οικονομική «βόμβα» στην Aegean: Μέχρι το τέλος του 2021…

Το θέμα που πρέπει να διευθετηθεί άμεσα

9 Δεκεμβρίου 2021 19:50
Οικονομική «βόμβα» στην Aegean: Μέχρι το τέλος του 2021…
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια σημαντική οικονομική είδηση έγινε γνωστή για την Aegean, με την εταιρεία να οφείλει να διευθετήσει ένα ζήτημα, που έχει προκύψει, μέχρι το τέλος του έτους.

Συγκεκριμένα, η πενταετής προθεσμία για την είσπραξη του μερίσματος χρήσης 2015, για τους μετόχους της Aegean, στις 31 Δεκεμβρίου 2021 εκπνέει, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, που βίωσε παράλληλα μια ιστορική στιγμή.

Μετά την παρέλευση της παραπάνω ημερομηνίας τα μερίσματα που δεν θα έχουν εισπραχθεί από τους δικαιούχους μετόχους θα παραγραφούν υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Οι μέτοχοι που δεν έχουν εισπράξει το μέρισμα της χρήσης 2015 μπορούν να απευθύνονται τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στο Τμήμα Μετόχων της Εταιρίας (τηλ.: 210 3551519).

Aegean οικονομικά θέματα

Το πρόβλημα του τελευταίου εξαμήνου

Δύσκολες στιγμές έχουν έρθει για την Aegean, με την κορυφαία αεροπορική εταιρεία να βλέπει τα οικονομικά της, παρά τις ανάσες, να μη σταθεροποιούνται στο βαθμό, που η ίδια θα επιθυμούσε.

Η συνεχής πλαγιοκαθοδική διολίσθηση της διακύμανσης κατά τους τελευταίους έξι μήνες, όπως αναφέρει το 1voice.gr, δεν αφήνει πλέον και πολλά περιθώρια αισιοδοξίας, καθώς ο τίτλος βρίσκεται κάτω από την καθοριστική περιοχή στήριξης του 5 και με τις πτωτικές συνθήκες σε πλήρη ισχύ.

  • Στηρίξεις: 4,64 – 4,26
  • Αντιστάσεις: 5,10 – 5,40

ΘΕΤΙΚΟ

Η παραμονή των κλεισιμάτων υψηλότερα του 4,64 και της πλευράς Λ του τριγωνικού σχηματισμού ΚΛ αποτελεί την επόμενη πρόκληση, ώστε να εδραιωθεί πάνω σε αυτά ένας τοπικός πυθμένας με σκοπό να επαναφέρει την ανοδική διάθεση στις τιμές. Η δυναμική διάσπαση της πλευράς Κ και η υπέρβαση του 5,40 καθίσταται ως μονόδρομος.

ΑΡΝΗΤΙΚΟ

Οι αποτυχημένες προσπάθειες κατάκτησης των παραπάνω επιπέδων σε συνδυασμό με την καθοδική παραβίαση της πλευράς Λ και του 4,64, θα προκαλέσει μια νέα υποχώρηση. Η εδραίωση της διενέργειας των κλεισιμάτων χαμηλότερα θα υποβάλει σε δοκιμασία το τελευταίο επίπεδο στήριξης του 4,26.

TAGS
 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share