Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Σκάνδαλο μεγατόνων με τη Ryanair: Η αντίδραση της εταιρείας όταν ανακοινώνετε ότι δεν μπορείτε να ταξιδέψετε

«Θύελλα» αντιδράσεων με τον τρόπο που... σας ακυρώνει

8 Δεκεμβρίου 2021 11:48
Σκάνδαλο μεγατόνων με τη Ryanair: Η αντίδραση της εταιρείας όταν ανακοινώνετε ότι δεν μπορείτε να ταξιδέψετε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Ryanair αποτελεί μια κορυφαία αεροπορική εταιρεία, ειδικά στο πλαίσιο των πτήσεων σε χαμηλή τιμή, αλλά ορισμένες φορές βρίσκει τρόπο να φέρει... θύελλα αντιδράσεων με ορισμένες πολιτικές της.

Όπως αναφέρει άρθρο στον Independent, μπορεί η εταιρεία να είναι από τις πιο ασφαλείς, προσφέροντας ένα καλό πακέτο με βάση την τιμή, αλλά ο τρόπος που αντιμετωπίζει τις ακυρώσεις πτήσεων προκαλεί πολλές φορές ερωτήματα.

Πώς αντιδρά η Ryanair αν δεν μπορείτε να πετάξετε

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του Τζόναθαν, επιβάτη πτήσεων της Ryanair, η απάντηση σε περίπτωση που κάποιος ζητά απλά να μην πάει στο αεροδρόμιο, εφόσον δεν μπορεί να πετάξει, μη ζητώντας αποζημίωση, είναι εν αρχή θετική, αλλά υπάρχει και πιο μακρά απάντηση, που φέρνει απορίες.

Η Ryanair, που παράλληλα σταματά ορισμένες πτήσεις, θεωρεί ως εξαιρετική αντίδραση τη μη παρουσία για κάποιον επιβάτη, που δεν μπορεί να ταξιδέψει, αλλά παράλληλα προσθέτει πως καμία πτήση της δεν μπορεί να ακυρωθεί, αλλά μπορούν μονάχα να αλλάξουν σε ημερομηνία ή τόπο. Πρόκειται για μια πολιτική, που προκαλεί ζημιά στους επιβάτες, καθώς πρόκειται για σαφή οικονομική επιβάρυνση.

Ryanair τι γίνεται αν δεν ταξιδέψετε

Δεν υπάρχει, δηλαδή, τρόπος αποζημίωσης, αλλά αντιθέτως πρέπει, είτε να χρεωθούν το ποσό αγοράς του εισιτηρίου, όπως έχουν ήδη κάνει, είτε να το μετακινήσουν σε άλλη ημερομηνία ή τοποθεσία, κάτι που μπορεί να φέρει χρέωση μεγαλύτερη ακόμη και σε σύγκριση με την αγορά ενός νέου εισιτηρίου.

Εκτός των άλλων, η μη δυνατότητα ακύρωσης των εισιτηρίων στερεί τη δυνατότητα από άλλους επιβάτες να βρουν ευκαιρία της τελευταίας στιγμής, ώστε να χρησιμοποιηθεί και το εισιτήριο. Κάπως έτσι, ο προβληματισμός είναι «διπλός» για τις πολιτικές της αεροπορικής εταιρείας, η οποία πέρα από το φιλικό της πρόσωπο, ακολουθεί πρακτικές που δεν χαρακτηρίζονται και ως οι καλύτερες για τους επιβάτες της.

TAGS
 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share