Τετάρτη, 01 Φεβρουαρίου 2023

Τέλος εποχής στη Ryanair - Ραγδαίες εξελίξεις

Πήρε την απόφαση η εταιρεία

27 Νοεμβρίου 2021 13:26
Τέλος εποχής στη Ryanair - Ραγδαίες εξελίξεις
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα τέλος εποχής ήρθε για τη Ryanair με τη γνωστή αεροπορική εταιρεία να επιβεβαιώνει, ότι θα αποχωρήσει από το Χρηματιστήριο του Λονδίνου (LSE) αυτόν τον μήνα, για να συμμορφωθεί με τους κανόνες ιδιοκτησίας της ΕΕ που ορίζουν την αεροπορική βιομηχανία μετά το Brexit.

Έτσι και μετά την προηγούμενη σημαντική ανακοίνωση της εταιρείας, θα τερματιστεί η εικοσαετής παρουσία του ιρλανδικού αερομεταφορέα στο LSE, ενώ παράλληλα γίνεται ένα από τα πιο ξεκάθαρα παραδείγματα του πώς η έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ επηρέασε την αγορά του Λονδίνου.

Οι λόγοι της αποχώρησης

Σύμφωνα με το Bloomberg, η κίνηση επιβεβαιώνει σχέδιο που τέθηκε σε εφαρμογή αυτόν τον μήνα, όταν η ιρλανδική αεροπορική χαμηλού κόστους ανέφερε ζητήματα συμμόρφωσης που συνδέονται με την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ.

Η Ryanair προειδοποίησε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι σκέφτεται να αποχωρήσει από το LSE λόγω των κανόνων που προβλέπουν ότι οι αεροπορικές εταιρείες της ΕΕ ανήκουν και ελέγχονται από χώρες της ΕΕ, την Ελβετία, τη Νορβηγία, την Ισλανδία ή το Λιχτενστάιν.

Ryanair εξελίξεις τέλος από το Χρηματιστήριο

Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους της περιοχής χρειάστηκε να περιορίσει ορισμένες αγορές μετοχών για να διασφαλίσει ότι ελέγχεται από το εσωτερικό της ΕΕ. Τον Δεκέμβριο του 2020, απαγόρευσε σε πολίτες τρίτων χωρών, συμπεριλαμβανομένων υπηκόων του Ηνωμένου Βασιλείου, να αγοράζουν τις κοινές μετοχές του και περιόρισε τα δικαιώματα ψήφου των κατόχων τους.

«Όπως αναφέρθηκε στα ενδιάμεσα αποτελέσματά μας, και μετά από επακόλουθη δέσμευση μετόχων, η Ryanair αποφάσισε να ζητήσει την ακύρωση της εισαγωγής στο Λονδίνο», ανέφερε την Παρασκευή σε ανακοίνωσή της. «Ο όγκος διαπραγμάτευσης των μετοχών στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου δεν δικαιολογεί το κόστος».

Η αεροπορική εταιρεία δήλωσε ότι αναμένει η τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης των μετοχών της που είναι εισηγμένες στο Λονδίνο να είναι η 17η Δεκεμβρίου.

Ενώ η κύρια εισαγωγή της βρίσκεται στο Δουβλίνο, η Ryanair δυσκολεύεται να αποβάλει τους βρετανούς επενδυτές μετά την αποχώρηση της χώρας από την ΕΕ τον Ιανουάριο. Τον Σεπτέμβριο, ανάγκασε σε πώληση 1 εκατομμυρίου μετοχών που αγόρασε μετά τη διάλυση, και ήταν εκτός συμμόρφωσης με τους κανόνες ιδιοκτησίας της.

TAGS
 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share