Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ιστορική στιγμή: Airbus προσγειώθηκε για πρώτη φορά στην Ανταρκτική (video)

Φανταστικό!

24 Νοεμβρίου 2021 11:52
Ιστορική στιγμή: Airbus προσγειώθηκε για πρώτη φορά στην Ανταρκτική (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ιστορική στιγμή για την ιστορία των αερομεταφορών αποτελεί η προσγείωση στην Ανταρκτική με αεροπλάνο Airbus A340, καθώς ήταν η πρώτη φορά που συνέβη κάτι τέτοιο. Με την ευκαιρία δες εδώ πως θα είναι η ζωή στο διάστημα σύμφωνα με τον Τζεφ Μπέζος.

Το αεροσκάφος είχε ναυλωθεί από την εταιρεία εκμισθώσεων Hi Fly, απογειώθηκε από το Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής και προσγειώθηκε σε ένα άτυπο αεροδρόμιο, επιπέδου «C».

Μάλιστα, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, το CNN, το πλήρωμα του Hi Fly 801 είχε επικεφαλής τον καπετάνιο Carlos Mirpuri, ο οποίος είναι επίσης αντιπρόεδρος της εταιρίας.

Σημειώνεται ότι, κάθε πτήση διαρκούσε μεταξύ πέντε και πεντέμισι ώρες και η ομάδα πέρασε λιγότερο από τρεις ώρες στο έδαφος στην Ανταρκτική, καλύπτοντας 2.500 ναυτικά μίλια.

Μέχρι σήμερα, δεν υπάρχει αεροδρόμιο στη Λευκή Ήπειρο, αλλά υπάρχουν 50 λωρίδες και διάδρομοι προσγείωσης.

Η πτήση με το μονοπλάνο Lockheed Vega 1

Η πρώτη καταγεγραμμένη πτήση προς την Ανταρκτική ήταν ένα μονοπλάνο Lockheed Vega 1 το 1928, με πιλότο τον George Hubert Wilkins, έναν Αυστραλό στρατιωτικό πιλότο και εξερευνητή. Σύντομες εξερευνητικές πτήσεις όπως αυτές ήταν ο τρόπος με τον οποίο οι επιστήμονες και οι χαρτογράφοι έλαβαν ζωτικής σημασίας πληροφορίες για την τοπογραφία της Ανταρκτικής.

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share