Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Στενή: Το χωριό κόσμημα της Εύβοιας

Μαγευτικά τοπία και καθαρός αέρας

10 Νοεμβρίου 2021 09:54
Στενή: Το χωριό κόσμημα της Εύβοιας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Στενή Ευβοίας, το ημιορεινό χωριό του Δήμου Διρφύων - Μεσσαπίων, χτισμένο στις νότιες πλαγιές του όρους Δίρφυ και σε υψόμετρο 400 μέτρων είναι ένας ιδανικός προορισμός για όλο τον χρόνο. Η απαράμιλλη ομορφιά της φύσης, ο καθαρός αέρας, τα πετρόκτιστα σπίτια και τα πεντανόστιμα γλυκά είναι μόνο μερικοί από τους λόγους που αξίζουν για να επισκεφτείτε αυτό το χωριό κόσμημα.

Στενή: Το χωριό κόσμημα της Εύβοιας

Το χωριό απέχει μόλις 32χλμ από την Χαλκίδα, ενώ είναι και κοντινός προορισμός και από την Αθήνα καθώς δεν χρειάζεται ούτε μιάμιση ώρα οδήγησης για να φτάσεις μέχρι εκεί. Με την ευκαιρία να σου θυμίσουμε και τους 3 κοντινούς προορισμούς από Αθήνα για ένα όμορφο Σαββατοκύριακο

Στενή: Το χωριό κόσμημα της Εύβοιας

Η ομορφιά της φύσης είναι μαγική. Ο αέρας είναι αναζωογονητικός. Θα θέλεις να κοιτάς το τοπίο για αρκετά λεπτά.

Στενή: Το χωριό κόσμημα της Εύβοιας

Μπισκοτόγλυκο στην πλατεία του χωριού

Η Στενή φημίζεται για το μπισκοτόγλυκο, το σοκολατένιο γλυκό με μπισκότα που θα σας κάνει να γλύφετε και τα δάχτυλα σας. Σε όποιο και από τα παραδοσιακά καφέ και αν διαλέξετε να κάτσετε, ένα είναι το μόνο σίγουρο.... θα απολαύσετε πολύ νόστιμα γλυκά.

Must προορισμός - Αγία Κυριακή

Εάν βρεθείς στην Στενή δεν υφίσταται να μην επισκεφτείς την Αγία Κυριακή. Απέχει περίπου 10 λεπτά από την Στενή και το τοπίο που θα αντικρίσεις σίγουρα θα σε ενθουσιάσει.

Στενή: Το χωριό κόσμημα της Εύβοιας

Το σημείο είναι γεμάτο πράσινο και πλατάνια. Οι καταρράκτες και το τρεχούμενο νερό δημιουργούν μία ευχάριστη μελωδία και το γλυκό αεράκι σε ξυπνάει ψυχικά και συναισθηματικά.

Στο σημείο αυτό μέσα στα πλατάνια και δίπλα στους καταρράκτες υπάρχει και μία παραδοσιακή ταβέρνα, ενώ πλανόδιοι πωλούν παραδοσιακά προϊόντα.

Τέλος, το εκκλισάκι που θα συναντήσεις στην Αγία Κυριακή είναι πραγματικά ένα θαύμα της φύσης, καθώς ο ένας τοίχος του είναι ο ίδιος ο βράχος και στο πλάι τρέχει νερό από τον καταρράκτη.

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share