Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

2+1 κοντινές αποδράσεις από Αθήνα για ένα όμορφο Σαββατοκύριακο

Κοντινά μέρη για ένα απολαυστικό Σαββατοκύριακο

9 Νοεμβρίου 2021 10:31
2+1 κοντινές αποδράσεις από Αθήνα για ένα όμορφο Σαββατοκύριακο
Από Αγάπη Μυργιώτη

Τα Σαββατοκύριακα είναι για να ξεκουραζόμαστε και να εξερευνούμε νέες δραστηριότητες και μέρη. Η Αθήνα έχει σίγουρα πολλά πλεονεκτήματα αλλά οι ρυθμοί της είναι τόσο έντονοι και πιεστικοί που μία απόδραση κάπου κάπου είναι απαραίτητη για να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας. Μάλιστα, η πρωτεύουσα αποτελεί μια καλή βάση για κοντινές αποδράσεις που θα σε μαγέψουν. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι καλή διάθεση και μία βαλίτσα.

Χαλκίδα

Η Χαλκίδα απέχει μόλις 1 ώρα από την Αθήνα και προσφέρεται τόσο για μονοήμερη όσο και για διήμερη εκδρομή. Η όμορφη αυτή πόλη είναι γνωστή για τα τρελά νερά της. Πρόκειται για ένα μοναδικό φαινόμενο. Τα γνωστά ως «τρελά νερά» του Ευρίπου αλλάζουν κατεύθυνση ανά 6 ώρες!

Χαλκίδα παραλία

Τι να κάνεις

Αν επισκεφτείς την Χαλκίδα θα πρέπει σίγουρα να κάνεις μία βόλτα κατά μήκος της παραλίας για να απολαύσεις το μαγικό τοπίο, τη θάλασσα και την ηρεμία. Στη βόλτα σου θα αντικρίσεις και την παλαιά γέφυρα του Ευρίπου, η οποία ανοιγοκλείνει μία φορά την ημέρα προκειμένου να περάσουν από κάτω τα καράβια και τα ιστιοπλοϊκά.

Επιπλέον, μπορείς να επισκεφτείς το κάστρο Καράμπαμπα, το οποίο βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το κέντρο. Το κάστρο αυτό βρίσκεται στην κορυφή του λόφου Φούρκα, από την οποία εποπτεύει τόσο την Χαλκίδα και τον Εύριπο όσο και μεγάλο τμήμα του βόρειου και του νότιου Ευβοϊκού κόλπου.

Χαλκίδα Άγαλμα

Που να φας

Εάν είσαι λάτρης των θαλασσινών τότε θα πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείς το "Τσαφ". Πέρα από το νόστιμο φαγητό θα μπορείς παράλληλα να απολαύσεις και την θέα στη θάλασσα.

Εάν πάλι θέλεις να τρως ιταλικό όπου και αν βρίσκεσαι τότε μπορείς να επιλέξεις να φας στο "LUPO". Το συγκεκριμένο ιταλικό εστιατόριο βρίσκεται κατά μήκος της παραλίας και έχει πολύ ωραίο decor και ατμόσφαιρα. Μπορείς να κάτσεις και στον επάνω όροφο στα τραπεζάκια του μπαλκονιού. Θέα από ψηλά.

Το καφέ σου μπορείς να τον απολαύσεις στο "Mostar", το μαγαζί που βρίσκεται πάνω στην παλαιά γέφυρα του Ευρίπου. Έχει καταπληκτική θέα.

Για πεντανόστιμο γλυκό θα επισκεφτείς το "Φάτους Όλους" με τους αφράτους λουκουμάδες ή το "Μπισκοτόγλυκο" για μερικές απολαυστικές μπουκιές από το μπισκοτογλυκό που είναι και η σπεσιαλιτέ τους.

Τρίκαλα Κορινθίας

Τα Τρίκαλα Κορινθίας είναι ένας ακόμα κοντινός προορισμός στην Αθήνα, ιδανικός για ένα ήρεμο Σαββατοκύριακο. Απέχει από την Αθήνα περίπου 1 ώρα και 40 λεπτά και είναι ιδανικό μέρος για αποκέντρωση.

Είναι χωριό του Νομού Κορινθίας και ανήκει στον δήμο Ξυλοκάστρου.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για ομάδα χωριών καθώς αποτελούνται από τα Άνω Τρίκαλα, τη Μέση Συνοικία Τρικάλων και την Κάτω Συνοικία Τρικάλων.

Τα τρία χωριουδάκια βρίσκονται σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους. Όπως γράφουν και οι ξύλινες ταμπέλες της περιοχής Τρεις Συνοικίες - Μία Διαδρομή.

Θα πρότεινα να επιλέξετε για την διαμονή σας είτε τα Μεσαία Τρίκαλα είτε τα Κάτω Τρίκαλα.

Το τοπίο είναι πραγματικά μαγικό. Θα έλεγε κανείς ότι θυμίζει πίνακα ζωγραφικής.

Τρίκαλα Κορινθίας

Τι να κάνεις

Φυσικά θα κάνεις έναν περίπατο στον καθαρό αέρα και θα πάρεις αρκετές βαθιές ανάσες, τόσες όσες χρειάζονται για να αναζωογονηθείς.

Επιπλέον, μπορείς να επισκεφτείς την λίμνη δόξα. Απέχει 53 λεπτά από τα Τρίκαλα, αλλά είναι must για όλους όσους επισκέπτονται τα Τρίκαλα. Η λίμνη είναι πραγματικά πανέμορφη. Κατά μήκος θα βρεις μαγαζάκια με τοπικά προϊόντα και χειροποίητες δημιουργίες, ενώ μπορείς να επισκεφτείς και το μικρό εκκλησάκι του Αγίου Φανούριου.

Εάν σου αρέσουν οι δραστηριότητες και θέλεις να απολαύσεις την λίμνη ακόμα περισσότερο τότε μπορείς να νοικιάσεις ένα από τα θαλάσσια ποδήλατα.

Βασικός προορισμός για επίσκεψη είναι και το οργανωμένο Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας στο οποίο μπορείς να απολαύσεις πολλές δραστηριότητες.

Τρίκαλα Κορινθίας

Που να φας

Για νόστιμο παραδοσιακό φαγητό και παραμυθένια διακόσμηση θα επισκεφτείς της ταβέρνα "Όπως Παλιά".

Ενώ για καφέ δεν θα πρέπει να χάσεις το "Καφέ Αλφαβητάριο".

Ναύπλιο

Το Ναύπλιο ή Ανάπλι, η πρωτεύουσα της Ελλάδας κατά την περίοδο 1827-1834, βρίσκεται στην Πελοπόννησο και απέχει από την Αθήνα 1 ώρα και 45 λεπτά.

Έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακός οικισμός, ενώ αποτελεί μία από τις πιο ρομαντικές πόλεις της Ελλάδας χάρη στα στενά δρομάκια του περιστοιχίζονται από κομψά βενετσιάνικα σπίτια και νεοκλασικά αρχοντικά.

Είναι γνωστό για το Μπούρτζι, το μικρό φρούριο χτισμένο σε νησίδα μέσα στο λιμάνι. Το διάστημα από το 1930 έως το 1970 λειτουργούσε ως ξενοδοχείο. Σήμερα είναι αξιοθέατο και μπορείς να το επισκεφτείς με μια μικρή βαρκούλα.

Ναύπλιο Στενά

Τι να κάνεις

Μια ωραία βόλτα στα στενά του Ναυπλίου και ένα παγωτό στο χέρι είναι από τα πρώτα πράγματα που θα πρέπει να κάνεις στην πόλη.

Φυσικά θα επισκεφτείς το Μπούρτζι. Μέσα σε ούτε 5 λεπτά βαρκάδας θα βρεθείς στο αξιοθέατο. Η θέα θα σε μαγέψει.

Το Παλαμήδι, το δικό μου αγαπημένο στο Ναύπλιο, και φυσικά ένα από τα ωραιότερα κάστρα της Ελλάδας. Μάλιστα, είναι το μεγαλύτερο και καλύτερα διατηρημένο φρουριακό συγκρότημα της Ενετοκρατίας.

Το κάστρο βρίσκεται σε ύψος 216 μέτρων και μπορείς να ανέβεις ως εκεί είτε με το αυτοκίνητο είτε μέσω μίας σκάλας, με 999 σκαλοπάτια. Εσύ ποια διαδρομή θα διαλέξεις;

Ακόμα αξίζει μία βόλτα στην πλατεία Συντάγματος, την πλατεία που σφίζει από ζωή.

Ναύπλιο τοπίο

Που να φας

Το Ναύπλιο φημίζεται για το παγωτό του. Αλλά αν θες να απολαύσεις το πιο νόστιμο παγωτό με άρωμα Ιταλίας τότε θα το αγοράσεις από το "Antica Gelateria di Roma", επί της οδού Κομνηνού πίσω από την πλατεία Συντάγματος.

Για πεντανόστιμο φαγητό, παραδοσιακή διακόσμηση και ωραία ατμόσφαιρα θα φας στο "Όμορφο Ταβερνάκι", το οποίο βρίσκεται πάνω στον πεζόδρομο.

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share