Δευτέρα, 03 Οκτωβρίου 2022

Πελοπόννησος: 2+1 άγνωστα στους περισσότερους αλλά πανέμορφα χωριά της!

Τα ομορφότερα που θα δείτε

25 Οκτωβρίου 2021 15:58
Πελοπόννησος: 2+1 άγνωστα στους περισσότερους αλλά πανέμορφα χωριά της!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Λιθόκτιστα καλντερίμια, κόκκινες κεραμιδοσκεπές, πέτρινα σπίτια με καμινάδες και χωμάτινα μονοπάτια που καταλήγουν σε μαγεμένα δάση. Οι βουνοπλαγιές της Πελοποννήσου με τα πανέμορφα ορεινά χωριά έχουν τη δική τους μαγεία! Ειδικά το φθινόπωρο αλλά και τον χειμώνα είναι όνειρο!

Εδώ ταξιδεύουμε σε 3 χωριά όχι ιδιαίτερα γνωστά όπως η Βυτίνα, η Δημητσάνα, η Στεμνίτσα, τα Τρίκαλα και τόσα ακόμη αλλά σίγουρα από τα ομορφότερα που θα δείτε στην Πελοπόννησο. Ωστόσο το Athensmagazine.gr σου προτείνει να δεις το χωριό με την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική και το θρυλικό τρενάκι.

Ανδρίτσαινα

Λύκαιο, Ηλεία

Παραδοσιακά αρχοντικά και πλακόστρωτα δρομάκια συνθέτουν το ωραιότερο πιθανότατα χωριό της Ορεινής Ηλείας –και ένα από τα πιο ανεπτυγμένα, από άποψη τουριστικών υποδομών. Στα αγαπημένα μας σημεία, συγκαταλέγονται η πετρόχτιστη πλατεία της με τα πανήψυλα πλατάνια και τη μαγευτική θέα στον κάμπο της Ηλείας, και η περίτεχνη Τρανή Βρύση, που, χτισμένη το 1724, είναι η παλαιότερη ολόκληρης της Πελοποννήσου.

Πελοπόννησος: 2+1 άγνωστα στους περισσότερους αλλά πανέμορφα χωριά της!

Ζαχλωρού

Βουραϊκός, Αχαΐα

Η Ζαχλωρού είναι ορεινό χωριό του δήμου Καλαβρύτων στην Πελοπόννησο. Κρυμμένη στα βάθη του φαραγγιού του Βουραϊκού, από το όνομα του ποταμού που το διασχίζει –αν δε σας λέει κάτι θα είναι επειδή το ξέρετε ως φαράγγι του Οδοντωτού, από το όνομα του τραίνου που κάνει την ίδια διαδρομή.

Είναι ένα πανέμορφο χωριό, με τα κόκκινα κεραμίδια του να ξεπροβάλλουν ανάμεσα σε φουντωτά πλατάνια, μηλιές και καρυδιές, και το κελάρυσμα του ποταμού ακριβώς δίπλα στον κεντρικό δρόμο να παρέχει το μόνιμο soundtrack. Η εντυπωσιακότερη εικόνα της, όμως, είναι τα επιβλητικά βράχια του φαραγγιού που υψώνονται γύρω της, δημιουργώντας την αίσθηση φυσικού καταφυγίου.

Πελοπόννησος

Λεοντάρι

Ταΰγετος, Αρκαδία

Στα πιο βόρεια του Βόρειου Ταΰγετου, εκεί που η Λακωνία συναντά την Αρκαδία, το Λεοντάρι είναι ένα κουκλίστικο, ήσυχο χωριό με αρκετές επιλογές για διαμονή και φαγητό, και αξιοθέατα που περιλαμβάνουν τις πηγές του Ευρώτα, στην θέση Σκορτσινός, τη βυζαντινή εκκλησία των Αγίων Αποστόλων, στην κεντρική πλατεία, και τον παλιό πέτρινο σιδηροδρομικό σταθμό που χρονολογείται από το 1899 και θεωρείται ένας από τους ομορφότερους της Πελοποννήσου.

Πελοπόννησος: 2+1 άγνωστα στους περισσότερους αλλά πανέμορφα χωριά της!

Πηγή: travelstyle.gr

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share