Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

3+1 ελληνικά νησιά που αξίζει να επισκεφθείτε!

Τα “διαμάντια” της Ελλάδας

23 Οκτωβρίου 2021 14:26
3+1 ελληνικά νησιά που αξίζει να επισκεφθείτε!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Ελλάδα είναι γνωστή παγκοσμίως για τα νησιά της που σφύζουν από ζωή κάθε καλοκαίρι και προσφέρουν μοναδικές στιγμές στους επισκέπτες κάτω από τον καυτό ήλιο, με τα κύματα να προσφέρουν την απαραίτητη δροσιά. Αν είστε, όμως, φαν των ελληνικών νησιών κατά τους καλοκαιρινούς μόνο μήνες, ήρθε η ώρα να διαπιστώσετε το αντίθετο κάνοντας μια ανοιξιάτικη ακόμα και χειμερινή βόλτα στα 4 “διαμάντια” της Ελλάδας που είναι υπέροχα χωρίς… καύσωνα! Αρκεί οι συνθήκες να το επιτρέψουν!

Ωστόσο το Athensmagazine.gr σου προτείνει να δεις 4 ονειρεμένα χωριά σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα για φθινοπωρινές εκδρομές!

Κέρκυρα

Γιατί: Ξεχωρίζει για την ιταλική της φινέτσα και τον κοσμοπολίτικο, βενετσιάνικο χαρακτήρα της, που εντυπωσιάζουν είτε το καλοκαίρι και την άνοιξη είτε το φθινόπωρο και τον χειμώνα. Το παγκοσμίως γνωστό καταπράσινο νησί των Φαιάκων, θεωρείται ένα από τα ομορφότερα νησιά της Μεσογείου και κεντρίζει το ενδιαφέρον των επισκεπτών, λόγω της πλούσιας φύσης της και των υπέροχων αξιοθέατών της.

Επεξεργασία: 3+1 ελληνικά νησιά που αξίζει να επισκεφθείτε!

Εύβοια

Γιατί: Μια ανάσα από την Αθήνα, η Εύβοια, το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας και το έκτο της Μεσογείου, διαθέτει μοναδική ομορφιά. Οι δεκάδες πανέμορφες πόλεις της, σε συνδυασμό με γνστές τοποθεσίες και φημισμένα αξιοθέατα, την καθιστούν ιδανικό προορισμό ακόμα και κατά τη χειμερινή περίοδο. Το πλούσιο φυσικό της κάλλος, προσφέρει στον επισκέπτη πλήθος δυνατοτήτων εξερεύνησης της, όπως πεζοπορία, ποδηλασία και ιππασία, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον.

Νησιά που αξίζει να επισκεφθείτε!

Κρήτη

Γιατί: Η ιδιαίτερη ποικιλία του γεωφυσικού τοπίου, το ήπιο κλίμα αλλά και οι δεκάδες διαφορετικές πολιτισμικές επιρροές που γνώρισε το νησί, από το 6.000 π.Χ. που εμφανίζονται οι πρώτοι προϊστορικοί οικισμοί μέχρι το 1913 που ενσωματώθηκε με την Ελλάδα, είναι οι παράγοντες εκείνοι που συνετέλεσαν καθοριστικά στη διαμόρφωση της σημερινής του εικόνας. Μαγευτική, πανέμορφη, μοναδική, η Κρήτη είναι η πρωταγωνίστρια, γεμάτη υπερηφάνεια, γοητεία και ιστορία.

Ελληνικά νησιά που αξίζει να επισκεφθείτε!

Σύρος

Γιατί: Ένα από τα ομορφότερα νησιά του Αιγαίου, η Σύρος αποτελεί σήμερα την καρδιά του εμπορίου και του πολιτισμού των Κυκλάδων, ένα αιγαιοπελαγίτικο “μαργαριτάρι” που εντυπωσιάζει τον επισκέπτη με την κομψότητα, την αρχοντιά και τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα της. Οι αντιθέσεις της, σε συνδυασμό με τη σύνδεση του καθολικού και του ορθόδοξου στοιχείου που κυριαρχούν στο νησί, την καθιστούν μοναδική. Η Σύρος αποτελεί κορυφαίο προορισμό για ένα πανέμορφο ρομαντικό σαββατοκύριακο στην καρδιά του χειμώνα.

 3+1 ελληνικά νησιά που αξίζει να επισκεφθείτε!

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share