Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Ευρυτανία: Φτάνουμε στην υπέροχη Λίμνη Κρεμαστών! Τη μεγαλύτερη τεχνητή λίμνη της Ελλάδας

Μοναδική εμπειρία που αξίζει να βιώσετε

22 Οκτωβρίου 2021 13:59
Ευρυτανία: Φτάνουμε στην υπέροχη Λίμνη Κρεμαστών! Τη μεγαλύτερη τεχνητή λίμνη της Ελλάδας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Λίμνη Κρεμαστών, είναι η µεγαλύτερη τεχνητή λίµνη της Ελλάδας και βρίσκεται σε απόσταση περίπου 55 χλμ. από το Καρπενήσι.

Η απέραντη ομορφιά της Λίμνης Κρεμαστών

Δηµιουργήθηκε µετά την κατασκευή του φράγµατος των Κρεµαστών το 1965 από τη συσσώρευση υδάτινων όγκων των ποταµών Αχελώου, Αγραφιώτη, Ταυρωπού και Τρικεριώτη. Bρίσκεται ανάµεσα στους νοµούς Αιτωλοακαρνανίας και Ευρυτανίας οι οποίοι ενώνονται µέσω της Γέφυρας της Επισκοπής.

Ευρυτανία: Φτάνουμε στην υπέροχη Λίμνη Κρεμαστών! Τη μεγαλύτερη τεχνητή λίμνη της Ελλάδας

Σε άλλο σηµείο υπάρχει και η Γέφυρα της Τατάρνας κοντά στο οµώνυµο µοναστήρι. Η απαράµιλλη οµορφιά της λίµνης µε τα γαλαζοπράσινα νερά, τα φιόρδ που δηµιουργούνται αλλά και τα πολυάριθµα µικρά νησάκια που στέκουν διάσπαρτα µαγεύουν πραγµατικά τον επισκέπτη κάνοντας τον να νοµίζει ότι βρίσκετε σε κάποιο εξωτικό προορισµό…

Η δημιουργία της τεχνητής λίμνης είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση της βιοποικιλότητας και η περιοχή είναι μάλιστα ενταγμένη στο πρόγραμμα Natura 2000. Όπως καταλαβαίνετε, η επαφή με τη φύση στη λίμνη των Κρεμαστών προσφέρει μία μοναδική εμπειρία που αξίζει να βιώσετε.

Φτάνουμε στην υπέροχη Λίμνη Κρεμαστών

Δραστηριότητες και αξιοθέατα

Οι λάτρεις των σπορ και της δράσης δεν θα µείνουν ανικανοποίητοι καθώς στην περιοχή µπορεί να δοκιµάσει κανείς την τύχη του στο canoe kayak αλλά και στο rafting. Συνδυάστε την επίσκεψη στη λίµνη µε εκπληκτικές διαδροµές, και αδράξτε την ευκαιρία για µια βόλτα στο ξακουστό «Γεφύρι του Μανώλη» αλλά και το µοναστήρι της Τατάρνας.

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share