Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

4 ονειρεμένα χωριά σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα για φθινοπωρινές εκδρομές!

Ιδανικές προτάσεις

15 Οκτωβρίου 2021 12:39
4 ονειρεμένα χωριά σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα για φθινοπωρινές εκδρομές!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το φθινόπωρο είναι ίσως η καλύτερη περίοδος για ένα κοντινό, ολιγοήμερο ή και μονοήμερο ταξίδι με το ταίρι, την οικογένεια και την παρέα μας. Εδώ συγκεντρώσαμε και σας προτείνουμε 4 χωριά πανέμορφα σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα για να πάρετε ιδέες για το επόμενο ΣΚ που θα θέλετε να ξεφύγετε λίγο από την καθημερινότητα!

Δείτε λοιπόν 4 γραφικά χωριά στον Παρνασσό, την Δίρφη, τον Ελικώνα και τη Ζήρεια που κρύβουν γοητευτικά μυστικά και θα είστε εκεί σε λιγότερο από δύο ώρες οδικώς από την Αθήνα.

Κυριάκι, Ελικώνας

Εκεί, θα περπατήσετε στα όμορφα σοκάκια του, θα δοκιμάσετε ντόπιες λιχουδιές όπως χυλοπίτες, τραχανά, κρασί και λάδι, θα βρείτε τα περισσότερα καφενεία και μπαράκια και την πιο «πολύβουη» ατμόσφαιρα που έχει να επιδείξει ολόκληρος ο Ελικώνας, θα επισκεφθείτε την Μεγάλη Βρύση πάνω από κεντρική πλατεία και την εκκλησία της Παναγίας και θα απολαύσετε άπλετη θέα από τον Πρόδρομο.

4 ονειρεμένα χωριά σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα για φθινοπωρινές εκδρομές!


Λίγα χιλιόμετρα από το χωριό απλώνεται η Αρβανίτσα, ένας υπέροχος καταπράσινος χώρος δασικής αναψυχής πνιγμένος στα δέντρα. Οι πιο δραστήριοι,μπορούν να κάνουν πολλές δραστηριότητες, όπως ορειβασία.

Γκούρα Κορινθίας

Η γραφική πλατεία, η πέτρινη εκκλησία, τα διατηρητέα αρχοντικά του 19ου αιώνα, τα ταβερνάκια και οι καφενέδες, τα τρεχούμενα νερά… Όλα τα απαραίτητα «συστατικά» ενός όμορφου ορεινού χωριού βρίσκονται εδώ, στο σημείο συνάντησης της Κορινθίας, της Αχαΐας και της Αρκαδίας.

4 ονειρεμένα χωριά σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα για φθινοπωρινές εκδρομές!

Παρ’ ότι πρόκειται για μεγάλο, οργανωμένο χωριό (με όλες τις απαραίτητες διοικητικές υπηρεσίες και τουριστικές υποδομές), δεν λείπει η γραφικότητα: Έλατα, μαυρόπευκα και αγριοκερασιές φουντώνουν στον Φενεό, ενώ αλεπούδες, νυφίτσες, σκαντζόχοιροι, πέρδικες και άγρια άλογα δηλώνουν… μόνιμοι κάτοικοι Ζήρειας. Δύο βήματα από εδώ, βρίσκεται η λίμνη Δόξα, απόκοσμα γαλήνια και κυκλωμένη από άγρια βλάστηση. Μετά τις εξερευνήσεις σας στη φύση, αφήστε λίγο χρόνο για το διπλανό χωριουδάκι, την Αρχαία Φενεό, για να επισκεφθείτε το μικρό αρχαιολογικό μουσείο της.

Πολύδροσος, Παρνασσός

Παρνασσός δεν είναι μόνο η Αράχωβα: Το γειτονικό βουνό κρύβει μυστικά χωριουδάκια όπως αυτό της Πολύδροσου (γνωστό και ως Σουβάλα) στους βορειοανατολικούς του πρόποδες.

Παραδοσιακό και με διατηρημένη πλήρως την αυθεντικότητά του, το χωριό διαθέτει ρουστίκ ταβερνάκια για να δοκιμάσουμε τοπική κουζίνα, το απαραίτητο καφενεδάκι για αχνιστό καφέ κάτω από τον πλάτανο της πλατείας, καθώς και μονοπάτια για όμορφες διαδρομές μέσα στη φύση!

4 ονειρεμένα χωριά σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα για φθινοπωρινές εκδρομές!

Πάρτε τον δρόμο για την Πάνω Σουβάλα, για να περπατήσετε μέσα στο δάσος μέχρι να φτάσετε στην γειτονιά των παλιών αρχοντικών που προσφέρει και υπέροχη θέα στις πλαγιές του Παρνασσού. Ανάμεσα στις φυσιολατρικές σας βόλτες, θα βρείτε τον χρόνο να επισκεφθείτε το οινοποιείο Αργυρίου, για να δοκιμάσετε κρασί από ελληνικές ποικιλίες όπως Μαύρο Αραχώβης, Ασπρούδι, Ροδίτη, Μαλαγουζιά και Ασύρτικο, στο φιλόξενο κελάρι του Wine Tasting Guesthouse.

Στενή Δίρφυς, Εύβοια

Εδώ, στην πλατεία της Άνω Στενής, κάνουμε απαραίτητα στάση για το φημισμένο αυθεντικό μπισκοτόγλυκο του Καφεγλυκοπωλείου 1743, καθώς και σε κάποιο από τα ταβερνάκια του χωριού πάνω στον κεντρικό δρόμο για λαχταριστά κοψίδια και εξαίσιο αρνάκι στη λαδόκολλα. Η Στανή είναι αγαπημένος προορισμός για εκδρομή το φθινόπωρο και τον χειμώνα κυρίως, τόσο με επισκέπτες από τα γύρω χωριά και τη Χαλκίδα όσο και από την Αθήνα. Και πως αλλιώς…αν σκεφτεί κανείς ότι θα απολαύσει εκλεκτό φαγητό με φόντο ένα υπέροχο σκηνικό, ήρεμο, γεμάτο πράσινο και γάργαρα νερά!

4 ονειρεμένα χωριά σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα για φθινοπωρινές εκδρομές!

Για τη… χώνεψη λοιπόν, κάνουμε περιπάτους στα δασικά μονοπάτια, τα οποία οδηγούν στο Ορειβατικό Καταφύγιο, οκτώ χιλιόμετρα από τη Στενή, από όπου ξεκινούν οι καλύτερες ορειβατικές διαδρομές για όσους αναζητούν την περιπέτεια και αντέχουν να εξερευνήσουν τις φθινοπωρινά ντυμένες πλαγιές και τα φαράγγια της Δίρφυς.

Πηγή: Travelstyle.gr

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share