Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ταξίδια: 4 ιδανικοί προορισμοί για διακοπές τον Οκτώβριο

Νησιά του φθινοπώρου

1 Οκτωβρίου 2021 11:25
Ταξίδια: 4 ιδανικοί προορισμοί για διακοπές τον Οκτώβριο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μπορεί οι ζεστοί μήνες του καλοκαιριού να πέρασαν πλέον απλά στη μνήμη μας και ο Οκτώβριος να είναι εδώ, αυτό όμως δεν μας πτοεί. Εάν θέλεις να κάνεις διακοπές, εξωτικές και ακόμα καλοκαιρινές, το Athensmgazine.gr σου προτείνει ιδανικούς προορισμούς για εξωτικές διακοπές τον Οκτώβριο.

Φυσικά και η Ελλάδα δε γίνεται να λείπει από τη λίστα. Το πιο καυτό -μεταφορικά και κυριολεκτικά- νησί της Ελλάδας πρωταγωνιστεί στη λίστα. Ο λόγος για την Σαντορίνη, που φιγουράρει στη λίστα και προτείνεται για διακοπές τον Οκτώβριο.

Ακόμη σου προτείνουμε να δεις το «Μαϊάμι της Ελλάδας»! Ένα φανταστικό μέρος μόλις 2,5 ώρες από την Αθήνα.

Οι 4 ιδανικοί προορισμοί για διακοπές

  • Σαντορίνη

Ό,τι κι αν ακούσεις για τη Σαντορίνη είναι λίγο μπροστά σε αυτά, που θα δεις. Η Βρίσκεται στη λίστα με τα πράγματα, που πρέπει κανείς να δει πριν πεθάνει και δεν έχουν άδικο. Εμείς είμαστε λίγο πιο τυχεροί, αφού την έχουμε σχεδόν δίπλα μας.

Σαντορίνη - ιδανικός προορισμός

  • Κύπρος

Στην Κύπρο θα ανακαλύψετε τον ολοκληρωμένο τουριστικό προορισμό, τη σύγχρονη τουριστική υποδομή, τις σαγηνευτικές παραλίες, τα δροσερά δάση, τις εύοσμες κατάσπαρτες με αμπελώνες και ελαιώνες βουνοπλαγιές και τις κατάφυτες με εσπεριδοειδή πεδιάδες.

Γραφικά πετρόκτιστα χωριουδάκια όπου το γλυκό κρασί και η ζιβανία κυλούν ελεύθερα με την κουβεντούλα στο χωριάτικο καφενείο. Ένας ανέμελος τόπος όπου η διαχρονική καλοσύνη και έμφυτη φιλοξενία του λαού είναι και στις μέρες μας αισθητή και χειροπιαστή.

4 ιδανικοί προορισμοί για διακοπές τον Οκτώβριο

  • Μαυρίκιος

O επίγειος παράδεισος υπάρχει στα ανατολικά της Μαδαγασκάρης. Ο (Άγιος) Μαυρίκιος, όπως τον αποκαλούν πολλοί, μπορεί να μην είναι άγιος, αλλά το περιβάλλον του μόνο τέτοιο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί… Η μαγεία του τοπίου συγκινεί και τον πιο απαιτητικό ταξιδιώτη και τον προσκαλεί για να τον μυήσει στην ομορφιά της παρθένας φύσης του αλλά και στην τοπική ιστορία.

Μαυρίκιος- Ιδανικός προορισμός για διακοπές

  • Ζανζιβάρη

Η Ζανζιβάρη βρίσκεται απέναντι από τις ακτές της Τανζανίας και είναι ένα αρχιπέλαγος, το οποίο αποτελείται από τα νησιά Ζανζιβάρη, Πέμπα, Μάφια και άλλα μικρά νησάκια… Χαρακτηρίζεται από «δαντελωτούς» κοραλλιογενείς σκοπέλους και μαγευτικές απέραντες παραλίες, γεμάτες φοίνικες, κανέλα και μοσχοκάρυδο! Στον παραλιακό δρόμο της πρωτεύουσας Στόουν Τάουν, ξεχωρίζει το κάστρο που έχτισαν Πορτογάλοι θαλασσοπόροι το 1700, καθώς και το παλάτι του Σουλτάνου Μπάργκας, τυπικό δείγμα αραβικής αρχιτεκτονικής. Παρθένος τροπικός προορισμός με χαρακτηριστικό τα τυρκουάζ νερά του Ινδικού Ωκεανού αλλά και την πόλη της Ζανζιβάρης με αλώβητο ιστορικό χαρακτήρα από τον καιρό των σουλτάνων του Ομάν.

Ζανζιβάρη διακοπές

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share