Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Συναγερμός στο αεροδρόμιο για Aegean και Olympic Air

Η μεγάλη αλλαγή που αφορά όλους τους πελάτες

16 Σεπτεμβρίου 2021 14:42
Συναγερμός στο αεροδρόμιο για Aegean και Olympic Air
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συναγερμός επικρατεί στο αεροδρόμιο για την Aegean και την Olympic Air, καθώς οι δύο εταιρείες προχωρούν σε μια αλλαγή, που αφορά κάθε ταξιδιώτη τους, με την πρώτη να προσφέρει προορισμούς σε εξαιρετική τιμή.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, «η AEGEAN και η Olympic Air ενημερώνουν το επιβατικό κοινό ότι από τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021 και μέχρι την ολοκλήρωση προγραμματισμένων εργασιών στην τρέχουσα περιοχή των δυο εταιρειών στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (με πρόσβαση από την Είσοδο 4), τα check-in counters, τα γκισέ παράδοσης αποσκευών, καθώς και το Service Center για όλες τις πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού μεταφέρονται στην είσοδο αναχωρήσεων 2 (check-in counters 70 έως 91)

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες aegeanair.com και olympicair.com».

Αλλαγές από Aegean και Olympic Air

Η προσφορά και η αντίδραση της Ryanair

Σπουδαίες επιτυχίες πέτυχε η μεγάλη αεροπορική εταιρεία και πλέον αναμένουμε την αντίδραση της Ryanair. Η προσφορά συνεχίζεται.

Σημαντική ανάκαμψη στην επιβατική κίνηση κατέγραψε η AEGEAN τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους, μεταφέροντας περισσότερους από 2,3 εκατ. επιβάτες (+70% αύξηση σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2020) προσφέροντας συνολικά 3,2 εκατ. θέσεις, μετά την εφαρμογή του πράσινου ψηφιακού πιστοποιητικού στην Ευρώπη και την επανεκκίνηση του τουρισμού.

Ειδικότερα, η AEGEAN μετέφερε περισσότερους από 1,2 εκατ. επιβάτες στο δίκτυο εξωτερικού (+108% αύξηση σε σχέση με το 2020) και περισσότερους από 1 εκατ. επιβάτες στο δίκτυο εσωτερικού (+39% αύξηση σε σχέση με το 2020). Χαρακτηριστικό των επιδόσεων της περιόδου Ιουλίου και Αυγούστου είναι ότι η εταιρεία μετέφερε περισσότερους επιβάτες από όσους είχε μεταφέρει αθροιστικά τους 6 προηγούμενους μήνες.

Συνολικά, ο συντελεστής πληρότητας για την περίοδο βελτιώθηκε και πλέον ανέρχεται σε 71,7%. Ωστόσο ο συγκεκριμένος δείκτης παραμένει σημαντικά μειωμένος συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του 2019, που ήταν 87.2%, καθώς η ανάκαμψη της αγοράς σε πτήσεις προς την Ελλάδα είναι ακόμη μεγαλύτερη από την αύξηση των επιβατών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σημαντικά αποτελέσματα στην επιβατική κίνηση αλλά και τις πληρότητες καταγράφηκαν στις πτήσεις από και προς τις βάσεις της Θεσσαλονίκης, του Ηρακλείου αλλά και τη νέα βάση της AEGEAN στην Κέρκυρα.

Ο κ. Δημήτρης Γερογιάννης, Διευθύνων Σύμβουλος της AEGEAN ανέφερε σχετικά: «Με το δίκτυο και τη δραστηριότητά μας υποστηρίξαμε την ανάκαμψη της τουριστικής κίνησης τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό, αμέσως μετά την άρση των βασικών περιορισμών και την εφαρμογή του ψηφιακού πιστοποιητικού στην ΕΕ. Η Ελλάδα είναι από τους προορισμούς που κέρδισαν συγκριτικά με άλλους το στοίχημα της ανάκαμψης. Όμως τόσο η επιμονή της πανδημίας όσο και οι περιορισμοί σε σημαντικές επιμέρους αγορές όπως πχ. η Ρωσία, το Ισραήλ και η Αγγλία, περιόρισαν τις πληρότητες.

Έχουμε περάσει το σημείο αναστροφής της τάσης στην επιβατική κίνηση, όμως σίγουρα έχουμε ακόμη μπροστά μας σημαντικές δυσκολίες και αβεβαιότητες. Οι επενδύσεις μας συνεχίζονται απρόσκοπτα και είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι για τη σταδιακή επιστροφή στην νέα κανονικότητα».

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share