Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

2 «κρυφές» παραλίες στην Αττική για τις βουτιές του Σαββατοκύριακου!

Κάντε τώρα την απόδρασή σας

27 Αυγούστου 2021 20:27
2 «κρυφές» παραλίες στην Αττική για τις βουτιές του Σαββατοκύριακου!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σαββατοκύριακο είναι μπροστά μας, ο υδράργυρος ψηλά και μια βουτιά στην παραλία, επιβάλλεται! Και μάλλον επειδή η συντριπτική πλειοψηφία το ίδιο πιστεύει εδώ παραθέτουμε 2 παραλίες της Αττικής που δεν είναι ιδιαίτερες γνωστές γιατί είναι κάπως «κρυμμένες» αλλά είναι παράλληλα υπέροχες… Βέβαια δεν ξέρουμε κατά πόσο ισχύει για τα Σαββατοκύριακα! Όπως και να ‘χει πρόκειται για 2 παραλίες που αξίζει σίγουρα να πάτε, τη Μικρή Χαμολιά και το Θυμάρι! Παράλληλα δείτε και το Ελληνικό νησί που είναι στην κορυφή των προτιμήσεων αυτό το καλοκαίρι.

Μικρή Χαμολιά

Παραλία Αττική

Πρόκειται «ίσως την ομορφότερη κρυφή παραλία» της Αττικής, που δεν είναι άλλη από την «Μικρή Χαμολιά» στο Πόρτο Ράφτη. Η παραλία που θα σας παρουσιάσουμε δεν βρίσκεται και πολύ μακριά από την Αττική! Μόλις σε 40 λεπτά μπορείτε να φτάσετε εκεί! Ο “κρυμμένος” παράδεισος για πολλούς δεν είναι γνωστός! Αν πάτε εκεί αμέσως θα γαληνέψει η ψυχή σας!

Ένας σωστός ταξιδιώτης δεν πρέπει να πηγαίνει μόνο εκεί που πάνε όλοι αλλά εκεί που θέλει εκείνος! Οι παραλίες του θα σας μαγέψουν! Πετάμε πάνω από την Βραυρώνα Αττικής, νότια της Αρτέμιδας, έναν τόπο που στα αρχαία χρόνια αποτελούσε πόλο έλξης, γι’ αυτό και κατασκευάστηκε εκεί ο Ναός της Αρτέμιδας. Απολαύστε την εναέρια πτήση πάνω από την παραλία Μικρή Χαμολιά στο Πόρτο Ράφτη:

Θυμάρι

Εκεί προς τα νοτιοανατολικά του κέντρου της Αθήνας, κάπου 55 χλμ. μακριά, μας περιμένει μια «μυστική» παραλία, από εκείνες που μας καλούν να τις εξερευνήσουμε, εάν δεν είχαμε την ευκαιρία να τις γνωρίσουμε μέχρι τώρα. Το όνομά της; Θυμάρι!

Παραλία στην Αττική

Μία μικρή απόδραση είναι η πρότασή μας γι’ αυτόν τον προορισμό που βρίσκεται λίγο μετά την Παλαιά Φώκαια, και δεν αποκλείει και την παραμονή για ένα διήμερο σε αυτόν τον όμορφο οικισμό με την εξίσου όμορφη ομώνυμη παραλία, εφόσον φυσικά υπάρχουν οι προϋποθέσεις. Είναι βέβαιο ότι η φαντασία θα σας παραπέμψει σε κυκλαδίτικα τοπία… Κι όμως η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική αφού πρόκειται για τις ομορφιές της Αθήνας!

Μάλιστα το σπουδαιότερο εδώ είναι ότι πρόκειται για μια παραλία που… ευωδιάζει! Κι όμως! Ένα θεραπευτικό βότανο που βρίσκεται σε αφθονία στην ελληνική φύση και είναι τόσο απαραίτητο στην κουζίνα, στην ιατρική και την επιστημονική κοινότητα για τις πολλαπλές χρήσεις και ωφέλειες του, το πασίγνωστο θυμάρι, είναι αυτό που κατακλύζει με τη μυρωδιά του την ομώνυμη παραλία!

2 «κρυφές» παραλίες στην Αττική για τις βουτιές του Σαββατοκύριακου!

Όνομα και πράγμα στην κυριολεξία!

Ο οικισμός του Θυμαριού, που πήρε το όνομά του από τις γεμάτες με θυμάρι πλαγιές του, αποτελεί μία από τις ομορφότερες περιοχές της Παλαιάς Φώκαιας, αφού η μοναδική θέα στον Σαρωνικό από τις πλαγιές του, οι αρκετοί πνεύμονες πρασίνου αλλά και οι υπέροχες παραλίες, την καθιστούν ιδανικό τόπο μόνιμης αλλά και παραθεριστικής κατοικίας.

Η μικρή αμμουδερή παραλία Θυμάρι με το ψιλό χαλικάκι βρίσκεται λίγο μετά την Παλαιά Φώκαια και ικανοποιεί όλα τα γούστα των επισκεπτών της. Ένα κομμάτι της, λόγω της ήρεμης θάλασσας, προσελκύει οικογένειες και όσους επιθυμούν να κολυμπούν σε… χαρτογραφημένα νερά, ενώ όσοι επιθυμούν απομόνωση και… διαπροσωπική επαφή ένα μικρό βοτσαλωτό παραλιακό ξέφωτο αναδεικνύει το εξωτικό… Θυμάρι.

Η γύρω περιοχή, έχει ήδη μετατραπεί σε τόπο μόνιμης κατοικίας, εξαιτίας της ποιότητας ζωής που παρέχει και την απολαμβάνουν όσοι ζουν εκεί. Φανταστείτε οπότε, πόσο υπέροχη θα είναι μια μονοήμερη ή ολιγοήμερη εκδρομή!

Αττική παραλία

Και μετά το μπάνιο;

Μια χαλαρωτική βόλτα, ένας ρομαντικός περίπατος με φόντο τη θάλασσα και τον ουρανό, σίγουρα θα κάνουν τη μικρή σας απόδραση μοναδική και θα γεμίσουν τις μπαταρίες! Το σίγουρο είναι ότι θα επιστρέψετε!

Πηγη: Travelstyle.gr

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share