Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Παραλίες Αττικής: Ο μικρός «Μπάλος» που βρίσκεται δίπλα σου

Συναρπαστική παραλία!

17 Αυγούστου 2021 15:29
Παραλίες Αττικής: Ο μικρός «Μπάλος» που βρίσκεται δίπλα σου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι παραλίες της Αττικής είναι πολλές και διαφορετικές μεταξύ τους πράγμα που σημαίνει ότι μπορείς να ξεκινήσεις το πρωί και να βρεθείς μέσα σε λίγη ώρα σε αυτή που καλύπτει όλες σου τις ανάγκες. Με άμμο, με βότσαλο ή και με τα δύο. Ρηχές ή με πιο βαθιά νερά. Οργανωμένες ή όχι για να βάλεις εσύ την ομπρέλα και την πετσέτα σου. Το σίγουρο είναι ότι οι επιλογές είναι δεκάδες και μπορείς να περάσεις μια ολόκληρη μέρα δίπλα στο κύμα που θα σε κάνει να ανανεωθείς και να γεμίσεις ενέργεια.

Μια από τις παραλίες της Αττικής που είναι σίγουρα ξεχωριστή και έχει μια θέση στην καρδιά μας είναι η παραλία Άγιος Νικόλαος Αναβύσσου. Μόνο τυχαίο δεν είναι ότι μπορεί να ακούσεις να την αποκαλούν ως ο μικρός «Μπάλος» της Αττικής. Βλέποντας τις φωτογραφίες μπορείς να καταλάβεις γιατί. Και να βάλεις στο πρόγραμμα μια επίσκεψη σύντομα εκεί.

Παραλίες Αττικής: Ο μικρός «Μπάλος» που βρίσκεται δίπλα σου

Παραλίες Αττικής: Ο μικρός «Μπάλος» που βρίσκεται δίπλα σου

Η παραλία του Αγίου Νικολάου είναι αρκετά φημισμένη λόγω της μικρής εκκλησίας που υπάρχει εκεί. Ένα εκκλησάκι που επιλέγεται συχνά για μυστήρια και κυρίως για γάμους. Πρόκειται για μια άνετη παραλία στην οποία φτάνεις και παρκάρεις πολύ εύκολα χωρίς να χάνεις χρόνο για την πρώτη βουτιά. Πρόκειται για μια πολύ απλωμένη αμμουδιά στην οποία είτε θα επιλέξεις ξαπλώστρα είτε θα βάλεις τα δικά σου πράγματα για να κάτσεις. Όπως κι αν έχει θα περάσεις καλά.

Γιατί όμως την αποκαλούν Μπάλο της Αττικής; Αν κοιτάξεις από ψηλά θα καταλάβεις μιας και η μορφολογία της λέγεται ότι θυμίζει αρκετά τον Μπάλο της Κρήτης. Μια στενή λωρίδα άμμου ενώνει την ακτή με το νησάκι και το αποτέλεσμα είναι πανέμορφο. Μπορείς να επιλέξεις εσύ πού θες να βάλεις την πετσέτα σου και να χαλαρώσεις… Το σίγουρο είναι ότι η επίσκεψή σου εκεί δε θα είναι μόνο για μια φορά.

Εκτός από τον μικρό «Μπάλο», σίγουρα σου προτείνουμε και αυτή την παραλία δίπλα στην Αθήνα που θυμίζει νησί και είναι ιδανική για οικογένειες!

Μαραθονήσι: Το πανέμορφο νησάκι του Ιονίου που έχει κατοίκους μόνο χελώνες!

Το Μαραθονήσι βρίσκεται απέναντι από το Κερί, στον κόλπο του Λαγανά στη Ζάκυνθο και εντυπωσιάζει χάρη στην πλούσια βλάστηση και το αγνό, παρθένο έδαφος. Υπολογίζεται στα 280 στρέμματα και είναι ακατοίκητο με μοναδικούς… κατοίκους τις χελώνες Καρέτα-Καρέτα, καθώς αποτελεί χώρο ωοτοκίας τους.

Στον επίγειο αυτό παράδεισο, που θυμίζει εξωτική όαση βρίσκονται δυο παραλίες, μία με άμμο και μία με βότσαλο με κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά. Το Μαραθονήσι είναι επισκέψιμο με ιδιωτικό σκάφος, αλλά η παραμονή στο νησί απαγορεύεται μετά τη δύση του ηλίου λόγω της ωοτοκίας της χελώνας.

Με το σχήμα του σε πολλούς να θυμίζει πολύ έντονα εκείνο της χελώνας, ειδικά αν το παρατηρήσει κανείς από ψηλά, το νησάκι υπάγεται στο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Ζακύνθου, ενώ έχει συμπεριληφθεί και στο πρόγραμμα προστασίας Natura 2000, αφού στην έκτασή του φιλοξενούνται και αναπαράγονται οι θαλάσσιες χελώνες καρέτα- καρέτα. Παράλληλα δείτε και το Ελληνικό νησί που είναι στην κορυφή των προτιμήσεων αυτό το καλοκαίρι.

Μαραθονήσι ομορφιά

Το άνθος των Επτανήσων

Η Ζάκυνθος δεν είναι ένα ακόμη νησί των Επτανήσων, αλλά ένας τόπος προικισμένος από τη φύση με όλων των λογιών τις ομορφιές. Γνωστή διεθνώς ως Τζάντε ή Φιόρο του Λεβάντε (Άνθος της Ανατολής), είναι το τρίτο σε έκταση και πληθυσμό νησί του συμπλέγματος με προνομιακή θέση που το έκανε ανάρπαστο από τα αρχαία χρόνια - ο ταξιδιώτης με μεγάλη ευκολία μπορεί να επισκεφτεί τα υπόλοιπα νησιά των Επτανήσων και να βρεθεί απέναντι στις Πελοποννησιακές ακτές (Κυλλήνη).

Μέσα σε 406 τ. χλμ., ο… πλάστης έσπειρε άφθονο πράσινο και ατελείωτα κατάφυτα τοπία που εναλλάσσεται με ορεινούς όγκους και βραχώδεις παραλίες, εντυπωσιακές θαλάσσιες σπηλιές, ειδυλλιακές παραλίες και καταγάλανα νερά που συναγωνίζονται μόνο εξωτικούς προορισμούς.

Μαραθονήσι Ζάκυνθος

Οι καντάδες και η Μονάχους Μονάχους

Ναι, στη Ζάκυνθο θα βρείτε την πιο πολύφωτογραφημένη παραλία και μία από τις καλύτερες της Ελλάδας και όχι μόνο, το Ναυάγιο, θα εκπλαγείτε με τις Γαλάζιες Σπηλιές και το Λαγανά, θα σας ξετρελάνει το φαγητό και οι φιλόξενοι κάτοικοι και θα εντυπωσιαστείτε από την ιστορία και τα ιστορικά της μνημεία. Το νησί μάλιστα, αποτελεί και ένα από τα τελευταία καταφύγια της θαλάσσιας χελώνας Καρέτα - Καρέτα και της μεσογειακής φώκιας Μονάχους - Μονάχους που στηρίζονται στις καθαρές θάλασσες και στους ανθρώπους.

Η Ζάκυνθος είναι και ένα νησί με ιδιαίτερη κουλτούρα και πνευματικότητα, καθώς γέννησε σπουδαίες προσωπικότητες όπως ο εθνικός μας ποιητής Διονύσιος Σολωμός, ο Ανδρέας Κάλβος και ο Γρηγόρης Ξενόπουλος. Επιπλέον, εδώ άνθισαν οι καντάδες και οι οπερέτες! Εμπρός λοιπόν, κλείσε άμεσα εισιτήριο για Ζάκυνθο. Κι αν θέλετε να τα έχετε όλα σε ένα αποκτήστε τον πλήρη οδηγό μας, Gold book of Zante, τον οποίο μπορείτε να διαβάσετε online, αλλά και να τον κατεβάσετε εντελώς δωρεάν!

Ζάκυνθος Μαραθονήσι

Πηγή: Travelstyle.gr

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share