Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Το όμορφο ψαροχώρι που βρίσκεται μόλις 30 λεπτά από την Αθήνα και ελάχιστοι γνωρίζουν (Video)

Θα εντυπωσιαστείτε!

26 Ιουλίου 2021 11:10
Το όμορφο ψαροχώρι που βρίσκεται μόλις 30 λεπτά από την Αθήνα και ελάχιστοι γνωρίζουν (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τι θα λέγατε για μια μονοήμερη εκδρομή διαφορετική από τα συνηθισμένα; Έχουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση! Μόλις 30 λεπτά από την Αθήνα, και λίγα χιλιόμετρα έξω από το κέντρο των Μεγάρων, βρίσκεται ένα όμορφο ψαροχώρι που λίγοι γνωρίζουν. Προτιμήστε το για μια υπέροχη μονοήμερη τώρα που έρχεται το Σαββατοκύριακο.

Ο λόγος για την Πάχη, ένα χωριό της Δυτικής Αττικής του Δήμου Μεγαρέων. Βρίσκεται νότια των Μεγάρων, στις ακτές του Σαρωνικού κόλπου, απέναντι από την Σαλαμίνα. Στη θέση της Πάχης βρισκόταν, στην αρχαιότητα η αρχαία μεγαρική πόλη, Νίσαια. Απέναντι της είναι δύο νησιά, το Μικρό και Μεγάλο νησί της Πάχης, στο οποίο, έχουν δωμάτια οι Προσκόποι.

Στο γραφικό χωριό μπορείτε να απολαύσετε ολόφρεσκα ψάρια, απευθείας από τον κόλπο του Σαρωνικού, αλλά και να πιείτε τον καφέ σας έχοντας θέα ολόκληρο το λιμάνι με τα παραδοσιακά ψαροκάικα. Διαθέτει αρκετές ψαροταβέρνες και καφετέριες, που κάνουν κυρίως δουλειά τα Σαββατοκύριακα. Παράλληλα δείτε 3+1 οικονομικοί προορισμοί σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα για να γεμίσετε τις μπαταρίες σας!

Ψαροχώρι Πάχη

Must do

Αν ο καιρός το επιτρέπει και δεν έχει πολύ ζέστη, ανεβείτε στον πανέμορφο λόφο του Άη Γιώργη με το ομώνυμο εκκλησάκι του 17ου αιώνα, και χαθείτε στην μοναδική θέα, μέσα στο γαλάζιο του Σαρωνικού κόλπου. Από την ανατολική πλευρά συναντάμε τέσσερα νησιά, όπου οι αρχαίοι τα ονόμαζαν Μεθουρίδες καθώς και την Σαλαμίνα. Στην βορειοδυτική πλευρά θα δείτε τον ήλιο να χάνεται πίσω απ’ τα Γεράνεια όρη αλλά και το Παλιόκαστρο.

Πάχη ψαροχώρι

Πώς να πάτε στην Πάχη

  • Με αυτοκίνητο βγαίνετε στην Β’ έξοδο για Μέγαρα κατευθυνόμενοι προς Κόρινθο (μετά τα Goody’s), και στρίβετε αριστερά προς Πάχη. Μόλις φτάσετε μπορείτε να παρκάρετε το αυτοκίνητό σας είτε στον δρόμο καθώς μπαίνετε στην Πάχη, είτε αφού μπείτε στην Πάχη και ακολουθήσετε τον δρόμο προς τα αριστερά όπου υπάρχει μεγάλος δημοτικός χώρος στάθμευσης.
  • Με τον προαστιακό μπορείτε είτε να καλέσετε ένα τοπικό ταξί είτε να φτάσετε στην Πάχη με τα πόδια, αν και η διαδρομή είναι σχετικά μεγάλη.
  • Με τα Κτελ φτάνετε έως την κεντρική πλατεία της πόλης, από εκεί μπορείτε να πάρετε ένα τοπικό ταξί και να φτάσετε στην Πάχη.

Το όμορφο ψαροχώρι που βρίσκεται μόλις 30 λεπτά από την Αθήνα και ελάχιστοι γνωρίζουν

Δείτε το χωριό μέσα από το βίντεο:

Πηγή: Travelstyle.gr

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share