Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Διακοπές στην πανέμορφη Κυπαρισσία - Ανακαλύψτε τα λιθόστρωτα καλντερίμια στις ακτές του Ιονίου

Θα εντυπωσιαστείτε από την απίστευτη ομορφιά!

26 Ιουλίου 2021 10:33
Διακοπές στην πανέμορφη Κυπαρισσία - Ανακαλύψτε τα λιθόστρωτα καλντερίμια στις ακτές του Ιονίου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Κυπαρισσία είναι χτισμένη σε αμφιθεατρική θέση στη Μεσσηνία και απλώνεται από τους πρόποδες του όρους Αιγάλεω έως τα νερά του Ιονίου. Η όμορφη αυτή κωμόπολη συνδυάζει λιθόστρωτα καλντερίμια και παραδοσιακές γειτονιές. Το φράγκικο κάστρο που δεσπόζει πάνω από την πόλη προσφέρει μοναδική θέα στο Ιόνιο πέλαγος και κτίστηκε στα θεμέλια ενός παλιότερου βυζαντινού φρουρίου.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς την Αγία Τριάδα στα θεμέλια της οποίας λέγεται ότι βρίσκεται ο ναός της Αθηνάς της Κυπαρισσίας, προστάτιδας της πόλης, το λαογραφικό μουσείο και την παζαρόβρυση. Η Κυπαρισσία είναι χωρισμένη στη Νέα Πόλη που φτάνει μέχρι την ακτή και στην Άνω Πόλη, που είναι παραδοσιακός διατηρητέος οικισμός. Παράλληλα δείτε και 7 υπέροχα παραθαλάσσια χωριά που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε.

Κυπαρισσία ηλιοβασίλεμα

Η Κάτω Πόλη, ο σύγχρονος οικισμός, συγκεντρώνει τη μεγαλύτερη κίνηση στην κεντρική πλατεία με το σιντριβάνι, τους φοίνικες, τα καφέ και τα εστιατόρια. Η Άνω Πόλη, διατηρητέος παραδοσιακός οικισμός, γοητεύει τους επισκέπτες με το κάστρο, τα παλαιά σπίτια και αρχοντικά, τις κρήνες, τις σκάλες και τα καλντερίμια.

Το μεσαιωνικό κάστρο, χτισμένο σε ύψωμα με πανοραμική θέα, διατηρεί σε πολλά σημεία οικοδομικά υλικά από την προχριστιανική ακρόπολη, καθώς και κατάλοιπα από τις βενετσιάνικες και τις τούρκικες επεμβάσεις. Κατοικημένη από τους Προϊστορικούς Χρόνους, η Κυπαρισσία εξελίχθηκε σε σημαντικό κέντρο ως επίνειο της Αρχαίας Μεσσήνης.

Διακοπές στην πανέμορφη Κυπαρισσία

Ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζει η πηγήπου βρίσκεται κοντά στο τουριστικό περίπτερο και ταυτίζεται με την αρχαία πηγή Διονυσιάδα, την οποία, σύμφωνα με τον Παυσανία, είχε δημιουργήσει ο Διόνυσος, χτυπώντας τη γη με το θύρσο του. Σύμφωνα με το μύθο, η πόλη οφείλει το όνομά της στον Κυπάρισσο, κυνηγό και φίλο του Απόλλωνα.

Μια μέρα σκότωσε κυνηγώντας ένα ελάφι κι έκτοτε έπεσε σε μελαγχολία ωστόσο πριν πεθάνει οι θεοί τον λυπήθηκαν και τον έκαναν κυπαρίσσι. Στον Μεσαίωνα λεγόταν Αρκαδιά, ενώ το σημερινό της όνομα οφείλεται στον Όθωνα. Ακριβώς κάτω από την Κυπαρισσία βρίσκεται η παραλία Άι Λαγούδης, βραβευμένη με Γαλάζια σημαία, τόσο για την ποιότητα των νερών και της ακτής της, όσο και για τις υπηρεσίες οργάνωσης και ασφάλειας που προσφέρει.

Κυπαρισσία διακοπές

Είναι παραλία με άμμο, μήκους περίπου 600 μέτρων στην οποία σχηματίζονται και κάποιοι μικροί κολπίσκοι. Θα βρείτε ξαπλώστρες και ομπρέλες, ντους αλλά και πρόσβαση σε ΑΜΕΑ ενώ στο πάνω μέρος υπάρχουν καφετέριες και εστιατόρια. Σε πολύ κοντινή απόσταση ωστόσο από την Κυπαρρισία θα βρείτε πολλές ακόμα παραλίες.

Διακοπές στην Κυπαρισσία

Πηγή: Travelstyle.gr

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share