Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Ποσείδι Χαλκιδικής: Η μοναδική ελληνική παραλία που αλλάζει σχήμα και...Εξαφανίζεται

Επίγειος παράδεισος

18 Ιουλίου 2021 12:52
Ποσείδι Χαλκιδικής: Η μοναδική ελληνική παραλία που αλλάζει σχήμα και...Εξαφανίζεται
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Ποσείδι στη Χαλκιδική είναι ένα γραφικό ψαροχώρι που αγκαλιάζει το ακρωτήρι του Ποσειδιού.

Εκεί κατά την αρχαιότητα, υπήρχε αρχαίος οικισμός. Έχουν πιστοποιηθεί ευρήματα της αρχαίας Μένδης που αναφέρεται απο τον Θουκυδίδη ως μια αποικία της Ερέτριας κατά τον 8ο αιώνα π.Χ. Στην περιοχή υπάρχει επίσης μνημείο και ναός του Ποσειδώνα το οποίο ανασκάφηκε κατά την περίοδο 1990 – 1994.

Ποσείδι

Χαλκιδική ακρωτήρι ποσείδι

Ακριβώς μετά τη χερσόνησο της Σάνη, με θέα τον Θερμαϊκό και μόλις 4,5 ναυτικά μίλια από το Πήλιο, εκτείνεται η αμμώδης χερσόνησος του Ποσειδιού.

Είναι μια γλώσσα ξηράς, που τον χειμώνα καλύπτεται από τα ταραγμένα νερά του Θερμαϊκού και χάνεται στα κύματα, ενώ το καλοκαίρι που γαληνεύουν και αποσύρονται τα νερά, ξεπροβάλλει μια ξανθιά χερσόνησος.

ποσείδι χαλκιδική

Το μήκος της είναι 10χλμ και ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες του χειμώνα, ξεπροβάλει το καλοκαίρι. Πάντα με διαφορετικό σχήμα!

Άλλοτε ευθεία λόγχη, άλλοτε δρεπανοειδής και άλλοτε σιγμοειδής.

Δεξιά και αριστερά της αναδεικνύονται δύο μαγευτικές παραλίες, με λευκή άμμο και τουρκουάζ κρυστάλλινα νερά.

Εδώ όταν φυσάει ο γαρμπής ταράζεται η μία παραλία και ηρεμεί η άλλη.

ποσείδι παραλία χαλκιδική

Το πλάτος της χερσονήσου είναι από 1 χλμ έως 50 μέτρα και δίνει την ευκαιρία στον κολυμβητή να μετακινείται με τον αέρα, σαν αποδημητικό πουλί από τη μία παραλία στην άλλη.

Τα καιρικά παιχνίδια στο Ποσείδι είναι εξαιρετικά. Κάθε απόγευμα τραβιούνται τα νερά μακριά και η χερσόνησος πλαταίνει και το πρωί μικρό παλιρροϊκό κύμα την βρέχει ξανά.

ποσείδι παραλία

Την ημέρα χαίρεσαι την κρυστάλλινη θάλασσα και τα παιχνίδια του ήλιου στην λευκή άμμο και το απόγευμα ζει ένα μαγευτικό ηλιοβασίλεμα, από τα ωραιότερα στην Ελλάδα, με τον ήλιο να χάνεται πίσω από τον Όλυμπο και την θάλασσα να βάφεται στα χρώματα του ουρανού.

Πάρτε μια μικρή γεύση της περιοχής μέσα από το βίντεο που ακολουθεί:

Καβουρότρυπες: Ένας επίγειος παράδεισος "κρυμμένος" στην Χαλκιδική

Η Χαλκιδική είναι γνωστό πως διαθέτει κάποιες από τις καλύτερες, πιο εντυπωσιακές και διάσημες παραλίες στην Ελλάδα, αλλά και τις περισσότερες με Γαλάζια Σημαία καθώς και φέτος αναδείχτηκε πρώτη στην Ελλάδα. Ανάμεσα σε αυτές ξεχωρίζουν και οι μαγευτικές Καβουρότρυπες, οι οποίες χαρακτηρίζονται από πολλούς ως η «Χαβάη» της Ελλάδας και όχι άδικα. Παράλληλα δείτε και 14 εναλλακτικά νησιά για να κάνετε τις διακοπές σας!

Καβουρότρυπες παραλία Χαλκιδική

Οι Καβουρότρυπες είναι μικροί κολπίσκοι, «κρυμμένοι» πίσω από ένα υπέροχο πευκοδάσος, με κάτασπρες μικρές αμμουδιές, με κρυστάλλινα τιρκουάζ νερά, με λευκά βράχια και πυκνά πεύκα που φτάνουν μέχρι το κύμα. Αυτό το τοπίο εξωτικής ομορφιάς και η θέα προς τον επιβλητικό Άθω δημιουργούν έναν μικρό επίγειο παράδεισο. Αν λοιπόν οι παραλίες της Χαλκιδικής συναγωνίζονταν μεταξύ τους, οι Καβουρότρυπες μάλλον θα κέρδιζαν το πρώτο βραβείο.

Παραλία Καβουρότρυπες

Παλαιότερα, οι Καβουρότρυπες ήταν ελάχιστα γνωστές, μόνο στους ντόπιους ή σε αυτούς που εξερευνούσαν το καλοκαίρι κάθε σπιθαμή της Χαλκιδικής. Ήταν μάλιστα σαν ένα κοινό μυστικό, ένα μαγευτικό καταφύγιο που το ήξεραν μόνο λίγοι. Γι’ αυτό εξάλλου, στον κεντρικό δρόμο δεν τοποθετήθηκε ποτέ πινακίδα που να σηματοδοτεί τη διαδρομή για αυτές τις παραλίες.

Παραλία στην Χαλκιδική Καβουρότρυπες

Σήμερα βέβαια τις Καβουρότρυπες γνωρίζει πολύς κόσμος που επισκέπτεται την περιοχή, ιδιαίτερα κατά την υψηλή καλοκαιρινή περίοδο. Ωστόσο, το μέρος είναι ακόμη πανέμορφο, η έλλειψη τουριστικής οργάνωσης και υποδομών συγκαταλέγεται στα θετικά, ανθρώπινες επεμβάσεις δεν υπάρχουν παρά μόνο κάποιες καλλιτεχνικής φύσεως στα βράχια, τα νερά θυμίζουν πισίνα και μία επίσκεψη επιβάλλεται. Και σε περιόδους που δεν έχει κόσμο, μπορείτε να έχετε έναν ολόκληρο κολπίσκο δικό σας!

Καβουρότρυπες παραλία

Κάντε μια βόλτα από “ψηλά” στις ονειρικές Καβουρότρυπες Χαλκιδικής:

Πηγή: Travelstyle.gr

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share