Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2021

Τρόμος για τον τουρισμό: Η Γερμανία ζητά να μην ταξιδεύουν οι πολίτες της στην Ελλάδα!

Στις περιοχές κινδύνου η χώρα μας

16 Ιουλίου 2021 16:00
Τρόμος για τον τουρισμό: Η Γερμανία ζητά να μην ταξιδεύουν οι πολίτες της στην Ελλάδα!
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Τρόμος επικρατεί για τον τουρισμό μας και την φετινή περίοδο, που μοιάζει να γίνεται δύσκολη, αφού η Γερμανία έθεσε την Ελλάδα στις «περιοχές κινδύνου» λόγω κορωνοϊού, συστήνοντας στους πολίτες της να αποφεύγουν τα ταξίδια στην χώρα μας.

Στην ίδια κατηγορία θα εισέλθουν και η Ολλανδία όπως και την πρωτεύουσα της Δανίας, Κοπεγχάγη. Ο λόγος για την απόφαση αυτή του Βερολίνου είναι η εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, τη στιγμή που οι Βρετανοί κλείνουν το ένα ταξίδι μετά το άλλο.

Οι τουρίστες από τη Γερμανία που θα επιστρέφουν στη χώρα τους από την Ελλάδα θα πρέπει να επιδεικνύουν αρνητικό διαγνωστικό τεστ εφόσον δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή δεν έχουν αναρρώσει πρόσφατα από κορωνοϊό.

Παγωμάρα: Έρχεται lockdown ακόμη και σε τουριστικά μέρη!

Τη στιγμή που η χώρα μας δίνει μεγάλη «μάχη», για να κερδίσει το φετινό στοίχημα του τουρισμού, η είδηση της πιθανότητας για τοπικά lockdown ακόμη και σε απόλυτους τουριστικούς προορισμούς φέρνει «παγωμάρα», με το θέμα αυτό να συζητείται ολοένα και περισσότερο.

Όπως αναφέρθηκε στο Star, εξετάζεται αν όντως υπάρχει περίπτωση να επανέλθει η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους. Όταν είμαστε μόνοι μας στο δρόμο δε χρειάζεται να φοράμε μάσκα κι αυτό δεν έχουν πρόθεση να το αλλάξουν. Όμως η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική - και θα το υπενθυμίσουν στην επόμενη ενημέρωση - όπου και όταν υπάρχει πολύς κόσμος, δηλαδή:

  • Στις στάσεις λεωφορείων
  • Στο θέατρο
  • Σε πολυσύχναστους δρόμους, όπως στα σοκάκια της Πλάκας π.χ. και στα Ματογιάννια της Μυκόνου που «βουλιάζουν» τα βράδια.

Στις σκέψεις και η επαναφορά των προστίμων, καθώς το «300άρι» δεν έφυγε από το τραπέζι.

Παράλληλα, τα μέτρα που σκέφτονται συγκεκριμένα στην κυβέρνηση σε περίπτωση κλιμάκωσης, είναι:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας 12 - 6 π.μ.
  • Λειτουργία καταστημάτων σε εξωτερικούς χώρους
  • Μόνο καθήμενοι πελάτες
  • Απαγόρευση μουσικής
  • Τελευταίο «όπλο» το lockdown

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share