Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ακτή Ασημάκη: Η παραλία στα νότια της Αττικής μέσα στο πράσινο με τα καταγάλανα, καθαρά νερά!

Πανέμορφη παραλία με πράσινο φόντο

16 Ιουλίου 2021 11:20
Ακτή Ασημάκη: Η παραλία στα νότια της Αττικής μέσα στο πράσινο με τα καταγάλανα, καθαρά νερά!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Είμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού, Σαββατοκύριακο είναι μπροστά μας, ο υδράργυρος έχει χτυπήσει κόκκινο και μια βουτιά στην παραλία, επιβάλλεται! Όσοι λοιπόν δεν είμαστε διακοπές ή δεν μπορούμε να φύγουμε έστω για το Σαββατοκύριακο, μπορούμε όμως να απολαύσουμε το μπάνιο μας σε μια από τις πολλές και εξαιρετικές παραλίες της Αττικής.

Γιατί ποιος λέει ότι το καλοκαίρι στην πόλη δεν μπορεί να περάσει υπέροχα; Η Αττική είναι γεμάτη υπέροχες παραλίες και μέρη που ακόμα και οι μόνιμοι κάτοικοί της μπορεί να μην έχουν επισκεφτεί ή ακούσει ποτέ. Εδώ θα ανακαλύψουμε την Ακτή Ασημάκη, μια πανέμορφη παραλία με πράσινο φόντο στα νότια της Αττικής!

Ακτή Ασημάκη

Η Ακτή Ασημάκη βρίσκεται στο Σούνιο, και συγκεκριμένα στο 60ο χλμ της Αθηνών-Σουνίου αν έρθετε από την παραλιακή. Αφού περάσετε το Ναό του Ποσειδώνα και μετά τα Αρτοποιεία Βαμβακούση, στρίβετε δεξιά και στο τέλος του δρόμου θα βρείτε την παραλία. Αν έρθετε από το Λαύριο, θα την συναντήσετε μετά την Πούντα Ζέζα. Όπως δηλώνει και το όνομά της, η παραλία ανήκει στο συγκρότημα Ασημάκη, ωστόσο είναι ελεύθερη σε όλους. Η παραλία είναι ιδανική για μπάνιο ή για μονοήμερη εκδρομή.

 Ακτή Ασημάκη: Η παραλία στα νότια της Αττικής μέσα στο πράσινο με τα καταγάλανα, καθαρά νερά!

Η παραλία διαθέτει άμμο και ρηχά νερά, επομένως είναι ιδανική για οικογένειες με παιδιά. Δεν είναι οργανωμένη, επομένως θα πρέπει να έχετε μαζί σας από πριν τα απαραίτητα, δηλαδή καφέ, νερό, σνακ ή φαγητό, αντηλιακό, ομπρέλα, κλπ. Στη διαδρομή όμως θα βρείτε καφέ, φούρνους και μίνι μάρκετ όπου μπορείτε να ψωνίσετε όσα χρειάζεστε.

Ακτή Ασημάκη

Στην Ακτή Ασημάκη υπάρχει και μια εξαιρετική ταβέρνα, ωστόσο η ευρύτερη περιοχή του Σουνίου είναι γεμάτη με αξιόλογες επιλογές για φαγητό. Στην παραλία μπορείτε να χαλαρώσετε, να παίξετε ρακέτες ή να κάνετε ηλιοθεραπεία. Η θάλασσα περιβάλλεται από πράσινο που σε συνδυασμό με τους φοίνικες δημιουργούν ένα υπέροχο σκηνικό. Τα νερά είναι καταγάλανα και πεντακάθαρα και συνήθως δε θα συναντήσετε κύμα.

Η παραλία στα νότια της Αττικής μέσα στο πράσινο με τα καταγάλανα, καθαρά νερά!

Δείτε την παραλία στο βίντεο:

Βίντεο & screenshot: Epopsis Drone Videos

Πηγή: travelstyle.gr

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share