Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Διακοπές στη Σκιάθο: Βουτάμε στις ομορφότερες παραλίες της!

5 από τις ομορφότερες παραλίες του νησιού

14 Ιουλίου 2021 10:31
Διακοπές στη Σκιάθο: Βουτάμε στις ομορφότερες παραλίες της!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένας από τους πιο ζωντανούς και νεανικούς προορισµούς της Ελλάδας, η Σκιάθος θα σας παρασύρει στους fun και έντονους ρυθµούς της και την ίδια στιγµή θα σας εκπλήξει µε την απλότητα και τη low profile πλευρά της!

Το νησί καταγράφει ανεπτυγµένη τουριστική υποδοµή και µαγεύει µε την πρώτη µατιά τον επισκέπτη µε τους πλακόστρωτους πεζοδρόµους, τα κατάλευκα σπίτια µε τα κεραµίδια, το γραφικό λιµάνι που το ασφαλίζουν τέσσερα καταπράσινα νησάκια, το πανέµορφο Μπούρτζι και φυσικά τις φημισμένες σε όλη τη χώρα παραλίες του.

Εδώ θα “βουτήξουμε” σε 5 από τις ομορφότερες του νησιού που σας τις συστήνουμε ανεπιφύλακτα αν βρεθείτε στη Σκιάθο για διακοπές!

Κουκουναριές

Κουκουναριές

Η διασημότερη παραλία της Σκιάθου, η οποία πολλές φορές έχει συμπεριληφθεί σε διάφορες λίστες με τις καλύτερες παραλίες του κόσμου. Μοναδικής ομορφιάς τοπίο, με το δάσος των Κουκουναριών να καταλήγει τη θάλασσα και να συνιστά μαζί με τη λιμνοθάλασσα της Στροφυλιάς ένα μοναδικό υδροβιότοπο. Οφείλει την ονομασία της στα ψηλά πεύκα που αγκαλιάζουν όλο το μήκος της ακτογραμμής της και συγκαταλέγεται στα σημεία της Σκιάθου που οφείλετε να επισκεφτείτε έστω και μία φορά. Χρυσαφένια άμμος (η παραλία είναι γνωστή και με την ονομασία Χρυσή Άμμος) και τιρκουάζ, ρηχά νερά στα βασικά χαρακτηριστικά της. Στην τεράστια έκτασή της θα βρείτε πολλά beach bars, εστιατόρια και πεύκα μέχρι εκεί που βλέπει το μάτι. Η πρόσβαση είναι εύκολη είτε με Ι.Χ. είτε με την τοπική συγκοινωνία (τερματικός σταθμός).

Παραλία Λαλάρια

Λαλάρια Παραλία

Για τους περισσότερους τα Λαλάρια, στο βορειοανατολικό τμήμα του νησιού, είναι η ομορφότερη παραλία της Σκιάθου, και όχι μόνο. Και πώς να μην ισχύει κάτι τέτοιο όταν η εντυπωσιακή όψη της αποτελείται από έναν μεγαλοπρεπή και επιβλητικό κατακόρυφο βράχο, που ξεκινάει από την κορυφή της πλαγιάς και καταλήγει ορμητικός πίσω ακριβώς από το σημείο της ακρογιαλιάς; Το όνομά της το οφείλει στα άσπρα βότσαλα που την καλύπτουν, τα οποία οι ντόπιοι ονομάζουν λαλάρια. Στην άκρη στέκει αγέρωχη «Τρύπια Πέτρα», ο χαρακτηριστικός βράχος της παραλίας.

Η παραλία δεν διαθέτει καν αναψυκτήριο οπότε φροντίστε να πάρετε νερό και τα απαραίτητα ενώ απαγορεύεται αυστηρά η συλλογή βότσαλων. Σημειώστε ότι προσεγγίζεται μόνο από θαλάσσης, με τα καραβάκια που πραγματοποιούν ημερήσιες εκδρομές από το λιμάνι της Χώρας.

Μπανάνα

 Διακοπές στη Σκιάθο: Βουτάμε στις ομορφότερες παραλίες της!

Η αγαπημένη επιλογή της νεολαίας καθώς είναι η πιο φημισμένη παραλία του νησιού για τη διασκέδαση. Η Μπανάνα βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα της Σκιάθου, σε κοντινή απόσταση από τις Κουκουναριές. Στην ουσία πρόκειται για δύο ακτές τη Μεγάλη και τη Μικρή Μπανάνα –παλαιότερα ο όρμος ονομαζόταν Κρασσάς– οι οποίες προσεγγίζονται οδικώς με χωμάτινο δρόμο που φτάνει μέχρι την ακτή.

Οι παραλίες χαρακτηρίζονται για τη χρυσαφένια αμμουδιά, τα κρυστάλλινα νερά και τα πανύψηλα πεύκα που φτάνουν σχεδόν μέχρι την ακτή. Στη Μεγάλη Μπανάνα εκτυλίσσεται το καλοκαίρι ένα ατελείωτο πάρτυ ενώ η πιο απομονωμένη Μικρή Μπανάνα είναι φιλική για γυμνιστές.

Καναπίτσα

Παραλία στην Σκιάθο

Στο ακρωτήριο Καλαμάκι, η ακτή Καναπίτσα είναι και αυτή μία από τις πιο δημοφιλείς του νησιού. Βρίσκεται στη νοτιοανατολική πλευρά του νησιού, με ήσυχα νερά και εκπληκτική θέα μέρα και νύχτα. Είναι οργανωμένη αλλά έχει διατηρήσει τη γραφικότητά της και το πευκοδάσος πίσω της δημιουργεί ένα μοναδικό περιβάλλον.

Ασέληνος

Ασέλινος Παραλία

Στο βόρειο μέρος του νησιού θα βρείτε τις παραλίες Μικρή και Μεγάλη Ασέληνος όπου προσφέρουν απόκοσμη ομορφιά αλλά και ησυχία καθώς δεν έχουν έντονη τουριστική ανάπτυξη. Ιδανική επιλογή για όλους εσάς που θέλετε να απολαύσετε τις βουτιές σας μακριά από την πολυκοσμία των πολυσύχναστων πλαζ. Με ψιλό βότσαλο, χρυσαφένια χοντρή αμμουδιά και απότομα καταγάλανα νερά, θα σας εντυπωσιάσουν με το πανέμορφο σκηνικό που απλώνεται μπροστά σας.

Πηγή: travelstyle.gr

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share