Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Η καλύτερη παραλία στην Ελλάδα για selfies!

Oι ωραιότερες παραλίες των νησιών του Ιονίου

7 Ιουλίου 2021 11:41
Η καλύτερη παραλία στην Ελλάδα για selfies!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο δημοφιλής ταξιδιωτικός ιστότοπος Lonely Planet δημοσίευσε τη λίστα με τις 6 ωραιότερες παραλίες των νησιών του Ιονίου.

Μάλιστα, ανάμεσα σε παραλίες με λευκή άμμο, εντυπωσιακή θέα και τιρκουάζ νερά ξεχώρισε μία παραλία που είναι η καλύτερη για φωτογραφίες και selfies! Είναι άλλωστε η πιο φωτογραφημένη παραλία της Ελλάδας!

Δείτε τις 6 καλύτερες παραλίες του Ιονίου

  • Μύρτος Κεφαλλονιά

Βρίσκεται περίπου 30 χλμ από το Αργοστόλι, είναι μια γαλήνια παραλία με λευκά βότσαλα και τoρκουάζ νερά. Έχει ηρεμία και απλότητα, δεν υπάρχουν jet ski εδώ. Ο Μύρτος είναι μία από τις πιο διάσημες παραλίες της Ελλάδας.

  • Η «μυστική» παραλία: Βουτούμι Αντίπαξοι

Φανταστείτε μια παραλία ανάμεσα σε βράχια και πράσινο δάσος και εντυπωσιακά γαλάζια νερά, φτάσατε στο Βουτούμι! Θα πρέπει να πάρετε ένα καΐκι από τους Παξούς για να φτάσετε εκεί.

Βουτούμι Αντίπαξοι

  • Πιο εντυπωσιακό σκηνικό: Πόρτο Κατσίκι Λευκάδα

Το Πόρτο Κατσίκι της Λευκάδας είναι μια από τις κορυφαίες παραλίες παγκοσμίως. Η πρώτη ματιά σε αυτό το εντυπωσιακό τρίπτυχο του ουρανού, της παραλίας και του ωκεανού κατά πάσα πιθανότητα θα «κόψει» την αναπνοή σας.

  • Καλύτερη παραλία για κολύμπι: Πετανοί Κεφαλλονιά

Οι Πετανοί αποτελούν μία από ομορφότερες παραλίες της Κεφαλονιάς. Βρίσκονται στο δυτικό τμήμα του νησιού και συγκεκριμένα στην περιοχή της Παλικής. Τα νερά είναι τόσο κρυστάλλινα που τα σκάφη που πλησιάζουν στην παραλία είναι σαν να αιωρούνται.

  • Καλύτερη παραλία για selfies: Ναυάγιο Ζάκυνθος

Είναι σαν να βρίσκεστε σε μια carte postal με το σουρεαλιστικό σκουριασμένο καράβι που βρίσκεται στην ακτή και περιβάλλεται από βράχια. Το πιο πιθανό είναι ότι έχετε δει τη συγκεκριμένη παραλία, καθώς είναι η πιο φωτογραφημένη παραλία της χώρας σε κάποιο τουριστικό φυλλάδιο ή εφημερίδα.

Η καλύτερη παραλία στην Ελλάδα για selfies!

  • Καλύτερη παραλία για οικογένειες: Άγιος Σπυρίδων Κέρκυρα

Η δημοφιλής Παλαιοκαστρίτσα περιβάλλεται από δασώδεις περιοχές με πυκνή βλάστηση, μπορείτε να βρείτε 6 μικρές παραλίες. Η καλύτερη είναι η παραλία του Αγίου Σπυρίδωνα, είναι το ιδανικό σημείο για κολύμπι και για να παίξουν τα παιδιά στην άμμο. Ενώ πρέπει να τονίσουμε ότι είναι αβαθής, πολύ σημαντικό για τις οικογένειες.

Σίμος: Η εξωτική παραλία που θυμίζει Καραϊβική

Ο Σίμος είναι ουσιαστικά δύο παραλίες απέναντι από τα Κύθηρα, στον κόλπο των Βατίκων. Στη νότια πλευρά της Ελαφονήσου απλώνεται η αμμουδιά από τον Φράγκο έως το Σαρακήνικο.

Δύο παραλίες αντικριστά μεταξύ τους, που ενώνονται δημιουργώντας ένα μοναδικό τοπίο, με εξωτική ομορφιά που παραπέμπει σε Καραϊβική. Παράλληλα δείτε και βίντεο με τα τιρκουάζ νερά και τη ροζ άμμο.

Κάποτε ο Σίμος ήταν το σημείο αναφοράς του ελεύθερου κάμπινγκ

Σίμος: Η Εξωτική Παραλία Που Θυμίζει Καραϊβική

Ο Σίμος αφήνει στον επισκέπτη μια ανεπανάληπτη εμπειρία διαθέτοντας όλες τις προδιαγραφές για στιγμές χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς.

Ο Σίμος είναι ουσιαστικά δύο παραλίες απέναντι από τα Κύθηρα

Η τεράστια ατελείωτη παραλία μήκους τουλάχιστον ενός χιλιομέτρου με νερά που σχηματίζουν μοναδικά πράσινα και τιρκουάζ χρώματα αφήνουν άφωνο όποιον φτάνει εδώ για πρώτη φορά.

Ο Σίμος αφήνει στον επισκέπτη μια ανεπανάληπτη εμπειρία

Πρόκειται για μια από τις πλέον δημοφιλείς Ελληνικές παραλίες, χαρακτηριστική για την μοναδικότητά της. Το μαγευτικό δίδυμο των παραλιών που σχηματίζουν τον Σίμο γεμίζει τους θερινούς μήνες από κολυμβητές αλλά λόγω του μεγέθους της παραλίας δεν θα στριμωχτείτε.

 Στη νότια πλευρά της Ελαφονήσου απλώνεται η αμμουδιά από τον Φράγκο έως το Σαρακήνικο

Οι τεράστιοι αμμόλοφοι με το χρυσαφένιο χρώμα και τους κέδρους, που θα περπατήστε μέχρι να βρέξετε τα πόδια σας με το θαλασσινό νερό, αποτελούν μια ξεχωριστή εικόνα για τα Ελληνικά δεδομένα.

Οι τεράστιοι αμμόλοφοι με το χρυσαφένιο χρώμα

Κάποτε ο Σίμος ήταν το σημείο αναφοράς του ελεύθερου κάμπινγκ. Σήμερα ωστόσο έχει δημιουργηθεί οργανωμένο κάμπινγκ και δεν πρόκειται να σας επιτραπεί να στήσετε ελεύθερα όπου θέλετε την σκηνή σας.

Πρόκειται για μια από τις πλέον δημοφιλείς Ελληνικές παραλίες

Ο Σίμος απέχει μόλις 4 χιλιόμετρα από την πόλη της Ελαφονήσου.

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share