Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Αρμυρίχι: Η παραλία της Εύβοιας που θα σας εντυπωσιάσει με τα αιγαιοπελαγίτικα νερά και τους επιβλητικούς βράχους (Video)

Το Σαββατοκύριακο πλησιάζει κάντε την απόδρασή σας!

2 Ιουλίου 2021 12:53
Αρμυρίχι: Η παραλία της Εύβοιας που θα σας εντυπωσιάσει με τα αιγαιοπελαγίτικα νερά και τους επιβλητικούς βράχους (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καλοκαίρι και καύσωνας… οπότε τα μπάνια στη θάλασσα και οι εκδρομές έχουν τη τιμητική τους! Εδώ σας έχουμε μια πολύ ωραία ιδέα για μια εκδρομή μέχρι την κοντινή Εύβοια και συγκεκριμένα στη νότια πλευρά της σε μια παραλία όνειρο, Αρμυρίχι (Αλμυρίχι την λένε κάποιοι εσφαλμένα).

Το Αρμυρίχι είναι από τις ομορφότερες παραλίες της Εύβοιας, μικρή όμως σε έκταση, με γαλάζια νερά, σπηλιές και πανέμορφους, επιβλητικούς βράχους από τις δύο πλευρές που την προστατεύουν από τους ανέμους. Η θάλασσα βαθαίνει σχετικά απότομα όπως άλλωστε και στις περισσότερες παραλίες του Αιγαίου.

Νότια της Εύβοιας, στα Μεσοχώρια Καρύστου, και στην ανατολική πλευρά που σημαίνει δηλαδή ότι τα νερά της είναι αιγαιοπελαγίτικα, η παραλία είναι αμμώδης με μικρά λευκά βότσαλα και βρίσκεται μέσα σε έναν φυσικό όρμο και για τον λόγο αυτό είναι σχετικά προστατευμένη από τους νοτιάδες αλλά και τους βοριάδες του Αιγαίου. Παράλληλα δείτε και 7 υπέροχα παραθαλάσσια χωριά που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε.

Εύβοια παραλία Αρμυρίχι
Photos: Gabriel Savramis

Tips

  • «Μειονέκτημα» της παραλίας είναι η ίδια η ομορφιά της αλλά και η μικρή της έκταση της που δημιουργούν – κυρίως τα Σαββατοκύριακα – το αδιαχώρητο και δυσκολίες στη στάθμευση.
  • Η παραλία δεν είναι οργανωμένη οπότε και θα πρέπει να έχετε μαζί σας τα απαραίτητα ενώ στα δύο μαγαζιά πάνω από την παραλία μπορείτε να προμηθευτείτε ότι θελήσετε να πιείτε ή να τσιμπήσετε.
  • Στην δεξιά πλευρά και στα βράχια, δύο σπηλιές δημιουργούν δύο ξεχωριστές μικρές παραλίες με φυσική σκιά αλλά η πρόσβαση σε αυτές γίνεται μόνο μέσα από το νερό ή διαφορετικά μπορείτε να περπατήσετε μέχρι εκεί, καθώς στην άκρη είναι σχετικά ρηχά, ώστε να μεταφέρετε και τα πράγματα σας, αν και είναι δύσκολο να μην τις έχουν ήδη προλάβει άλλοι!
  • Το Αρμυρίχι είναι από παλιά αγαπημένη παραλία για κατασκηνωτές, αν και έχουν μειωθεί κατά πολύ τώρα πια, εξακολουθούν να υπάρχουν κάποιοι που επιλέγουν να στήσουν τη σκηνή τους στην παραλία.
  • Υπάρχουν ταβερνάκια πάνω από την παραλία για να φάτε μετά το μπάνιο σας αλλά ταβέρνες θα βρείτε επίσης στο Μεσοχώρι αλλά και στη διπλανή παραλία του Λιμνιώνα.
  • Δεν υπάρχουν καταλύματα πολύ κοντά στην παραλία. Αν αποφασίσετε να πάτε για Σαββατοκύριακο ή ακόμα περισσότερες ημέρες μια καλή επιλογή διαμονής είναι ο Αλμυροπόταμος που απέχει περίπου 12 χιλιόμετρα.

Παραλία Αρμυρίχι Εύβοια
Photos: Gabriel Savramis

Πως θα πάτε

Από Χαλκίδα η παραλία Αρμυρίχι Μεσοχωρίου απέχει 85 χιλιόμετρα, περίπου δηλαδή 1,5 ώρα με το αυτοκίνητο. Ο δρόμος είναι καλός μέχρι την παραλία. Από την Χαλκίδα θα κατευθυνθείτε προς νότια Εύβοια, περνάτε το Αλιβέρι και στα Λέπουρα κάνετε δεξιά ακολουθώντας την πινακίδα προς Κάρυστο. Αφού περάσετε την πινακίδα για Ζάρακες θα δείτε μετά από λίγο πινακίδα δεξιά προς Μεσοχώρια.

Περνάτε μέσα από το χωριό ακολουθώντας τις πινακίδες προς την παραλία. Θα βρεθείτε σε μία διχάλα όπου ένας δρόμος οδηγεί στην παραλία Αρμυρίχι και ο άλλος στο Λιμνιώνα. Ακριβώς πάνω από την παραλία υπάρχει χώρος για να παρκάρετε αλλά όπως αναφέραμε τα Σαββατοκύριακα και ανάλογα με την ώρα που θα φτάσετε στην παραλία πιθανόν να είναι βρείτε θέση.

Δείτε την παραλία μέσα από το video:

Πηγή: Travelstyle.gr

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share