Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

13+1 εναλλακτικά νησιά για να κάνετε τις διακοπές σας!

Το Athensmagazine.gr σας έχει τις καλύτερες επιλογές

28 Ιουνίου 2021 10:59
13+1 εναλλακτικά νησιά για να κάνετε τις διακοπές σας!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ψάχνετε νησί για χαλαρές, ήσυχες διακοπές μακριά από τα συνηθισμένα, αλλά δεν ξέρετε ποιο να διαλέξετε και τι θα δείτε; Αυτά τα 14 πανέμορφα νησιά με τις υπέροχες παραλίες, διατηρούν την αυθεντικότητα τους, δεν… βουλιάζουν από τουρίστες, προσφέρουν ήρεμες ή και εναλλακτικές διακοπές, είναι σαφώς πιο οικονομικά και πάνω από όλα θα σας εξασφαλίσουν στιγμές χαλάρωσης και ξεκούρασης. Παράλληλα δείτε και 4 οικονομικά ξενοδοχεία στην Σκύρο από τον Τάσο Δούση.

5 νησιά μακριά από τα συνηθισμένα για χαλαρές διακοπές:

1. Κίμωλος

Στο χάρτη αν την ψάξεις είναι μία κουκκίδα. Φυσικά και δεν σου έρχεται στο μυαλό η λέξη glamour όταν ακούς το όνομα Κίμωλος. Και όμως το μικρό νησάκι των Κυκλάδων μπορεί να σε κάνει να περάσεις αξέχαστα, ενώ παράλληλα να σε ξεκουράσει με την φυσική ομορφιά του και τα παραδοσιακά σπιτάκια του. Δεν είναι μεγάλο σε έκταση οπότε είναι ο ιδανικός προορισμός για όσους δεν έχουν μεταφορικό μέσο.

Τα λεωφορεία του νησιού μπορούν να σε μεταφέρουν και στις πιο απομακρυσμένες παραλίες για να απολαύσεις το μπάνιο σου. Τα νερά είναι καταγάλανα, σχεδόν ποτέ βρώμικα, παρά τον άνεμο των Κυκλάδων. Μπορείς να πας στα Πράσα, μια πανέμορφη παραλία, στο Ρέμα όπου θα θαυμάσεις και τον ελέφαντα των βράχων, στην Αλυκή και την Μπονάτσα. Μην ξεχάσεις να επισκεφτείς το Σκιάδι, το γιγάντιο πέτρινο μανιτάρι του νησιού.

1. Κίμωλος

2. Σίφνος

Αν θεωρείς τη Σίφνο «άλλο ένα μικρό κυκλαδίτικο νησί σαν όλα τ’ άλλα», μάλλον δεν της έχεις δώσει την προσοχή που της αξίζει. Μικρή, ναι, αλλά πανέμορφη και, χωρίς αμφιβολία, ένα από τα πιο γραφικά κυκλαδονήσια. Εδώ, δεν θα δεις αλουμινένια παράθυρα και ακαλαίσθητα σπίτια. Όλα ακολουθούν το παραδοσιακό άσπρο-γαλάζιο μοτίβο, με όμορφες αυλές και φούξια βουκαμβίλιες. Είναι το νησί αυτό που όποιος έχει επισκεφτεί εύκολα θα ξαναπήγαινε.

2. Σίφνος

Η νυχτερινή ζωή δίνει τα ρέστα της στην Απολλωνία, την πρωτεύουσα του νησιού, σε χαλαρό κλίμα, σε μπαράκια τύπου “έλα όπως είσαι”, χωρίς dress code, που σε εκπλήσσουν ευχάριστα με τη χορευτική δεινότητα των θαμώνων τους. Το ζητούμενο είναι να αφεθείς και να διασκεδάσεις, και σε αυτό βοηθούν σίγουρα και τα μικρά beach bar που ξεφυτρώνουν στις παραλίες εκεί που δεν το περιμένεις.

Αν αποφασίσεις να ταξιδέψεις στη Σίφνο, να πας οπωσδήποτε στο Κάστρο, έναν διατηρητέο οικισμό, σε ένα από τα ψηλότερα μέρη του νησιού, όπου η θέα του Αιγαίου από ψηλά σου δίνει τη γαλήνια αίσθηση μιας παράξενης ακινησίας, όμοια με αυτή της Σαντορίνης.

Να πας επίσης στη Χρυσοπηγή, ένα κατάλευκο μοναστήρι χτισμένο σε μια μικρή χερσόνησο, στην άκρη της θάλασσας (υπέροχο τοπίο, θα το έχεις δει σίγουρα σε φωτογραφίες) και για να κολυμπήσεις προτίμησε το Βαθύ (πανέμορφη παραλία με άμμο), τον Πλατύ Γιαλό (η πιο δημοφιλής αμμουδιά του νησιού) και το Φάρο (στο ομώνυμο γραφικό ψαροχώρι).

Κι αν αγαπάς το περπάτημα, η Σίφνος θα σου αρέσει για έναν ακόμα λόγο: έχει ένα δίκτυο λιθόστρωτων και χωμάτινων μονοπατιών 200 χιλιομέτρων, τα περισσότερα με απίστευτη θέα. Όσο για το φαγητό; Όπου κι αν πας, θα φας καλά. Δεν είναι τυχαίο ότι ο πασίγνωστος σεφ, Νίκος Τσελεμεντές, ήταν Σιφναίος. Μην παραλείψεις πάντως να φας στον οικισμό Αρτεμώνα, για παραδοσιακή σιφνέικη κουζίνα που θα θυμάσαι για πολύ καιρό.

3. Κέα (Τζια)

Το κοντινότερο νησί των Κυκλάδων στην ηπειρωτική χώρα, η Κέα ή Τζια είναι εξαιρετικά δημοφιλές τα τελευταία χρόνια. Πέρσι μάλιστα η Telegraph πρότεινε την Τζια ως ένα από τα καλύτερα παραθαλάσσια θέρετρα στην Ευρώπη! Ένα μεγάλο μέρος της ακτογραμμής έχει διανθιστεί με εξοχικά και ενοικιαζόμενα σπίτια χτισμένα από πέτρα.

3. Κέα (Τζια)

Ένα από τα πιο εμβληματικά μνημεία του νησιού είναι το λιοντάρι της Κέας, ένα αρχαίο γλυπτό, που μπορείτε να δείτε έπειτα από λίγο περπάτημα. Επίσης, αξίζει να επισκεφθείτε την Μονή Παναγίας Καστριανής, και την Αρχαία Καρθαία. Στον αρχαιολογικό χώρο θα δείτε τα ερείπια του ναού και το θέατρο με θέα στη θάλασσα. Η Κέα έχει πολλές απίστευτες παραλίες , συμπεριλαμβανομένων των παραλία Κούνδουρος, παραλία του Οτζιά και Γιαλισκάρι. Κι αν ακόμα δεν έχετε πειστεί σας έχουμε 12 λόγους που η Τζιά είναι ο ιδανικός προορισμός για διακοπές.

4. Σέριφος

Η Σέριφος είναι ένα νησί των δυτικών Κυκλάδων, γνωστό για τους αρχαίους πύργους, τα κάστρα, τα μοναστήρια και την πρωτεύουσα της Χώρας με τα ασβεστωμένα κτίρια, στην κορυφή ενός λόφου. Το νησί διαθέτει συνολικά 72 παραλίες και εμείς φυσικά σας έχουμε αναλυτικά τις καλύτερες. Ανάμεσα στις πιο δημοφιλείς είναι η Ψιλή Άμμος, το Γάνεμα και τα Λιβαδάκια.

Μερικά από τα αξιοσημείωτα κτήρια στο νησί περιλαμβάνει νησί, ανάμεσα στα οποία και η Μονή Ταξιαρχών, που χτίστηκε τον 14ο αιώνα. Ίσως θελήσεις να επισκεφθείς το Λευκό Πύργο, τα λείψανα ενός αρχαίου παρατηρητήριου, στην κορυφή ενός λόφου. Το νησί είναι γνωστό μεταξύ των δυτών και υπάρχουν αρκετές εταιρείες που προσφέρουν καταδύσεις.

4. Σέριφος

5. Ύδρα

Η Ύδρα προσφέρει στους εκδρομείς ένα ευχάριστο διάλειμμα από τη φασαρία της καθημερινότητας στην Αθήνα. Μηχανοκίνητα οχήματα είναι εκτός ορίων στην Ύδρα, γεγονός που καθιστά το νησί το τέλειο μέρος για να απολαύσεις ξεκούραση και ηρεμία. Τα όμορφα αρχοντικά του 18ου αιώνα, κατά μήκος της προκυμαίας είναι τα αξιοθέατα του νησιού.

Η Ύδρα έχει επίσης πολλά μουσεία , συμπεριλαμβανομένου του Λάζαρου Κουντουριώτη, ένα καλά διατηρημένο αρχοντικό αφιερωμένο στην τοπική ιστορία και τον πολιτισμό. Μερικές από τις δημοφιλείς παραλίες της Ύδρας είναι η Παραλία Αγίου Νικολάου στην πόλη της Ύδρας και η παραλία στο Μπίστι. Δείτε γιατί η Ύδρα είναι ο απόλυτος ανοιξιάτικος προορισμός στην Ελλάδα!

5. Ύδρα

5 low profile γοητευτικά νησιά για χαλαρές διακοπές:

Ιθάκη, Σίκινος, Δονούσα, Κύθνος ή Λέροςq 5 ξεχωριστά και υπέροχα νησιά στον καταγάλανο καμβά της Ελλάδας που θα σας ξετρελάνουν παρότι δεν είναι πολυδιαφημισμένα!

6. Ιθάκη

Η Ιθάκη, το μικρό νησί του Ιονίου, δίπλα ακριβώς στην Κεφαλονιά, το (γνωστό και ως) Θιάκι, έχει να σου προσφέρει καλοκαιρινές εμπειρίες ανάλογες με την… ιστορία του και μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός πως το επιλέγουν χρόνια τώρα αρκετά… εξέχοντα μέλη του διεθνούς jet set!

6. Ιθάκη

Hot προορισμός για ζευγάρια και οικογένειες, αλλά και για όσους θέλουν πραγματικά να χαλαρώσουν μέσα σε ένα υπέροχο περιβάλλον, να απολαύσουν ποιοτικές υπηρεσίες και να κολυμπήσουν σε νερά που όμοιά τους δύσκολα θα βρεις οπουδήποτε στον κόσμο! Άσε λοιπόν τους αρχαιολόγους να ψάχνουν για ευρήματα ιστορικής σημασίας και εσύ κάνε μόνο μια… ανασκαφή στην ψυχή σου. Σύντομα θα καταλάβεις ποια ήταν όλα αυτά που έκαναν τον Οδυσσέα να ψάχνει με κάθε τρόπο να βρει το δρόμο της επιστροφής!

Ιθάκη παραλία

7. Σίκινος

H Σίκινος βρίσκεται ακριβώς ανάμεσα στην Ίο και τη Φολέγανδρο, στο νότιο τμήμα των Κυκλάδων. Αυτό, εκτός των άλλων, εξηγεί και γιατί δεν θεωρείται ένας από τους top προορισμούς· δύσκολο να ανταγωνιστεί κανείς τέτοιους γείτονες! Γι’ αυτό μην περιμένετε εδώ ξέφρενη διασκέδαση, celebrities και πεντάστερα resorts.

7. Σίκινος

Η Σίκινος έχει άλλες χάρες που θα σας κάνουν να την λατρέψετε: είναι ο ορισμός της κυκλαδίτικης γραφικότητας, με μια καταπληκτική Χώρα, παραλίες λίγες αλλά διαλεχτές, κατοίκους αυθεντικά φιλόξενους, ησυχία και ιδιαίτερα παρεΐστικη διάθεση. Αν, μάλιστα, είστε τυχεροί και βρεθείτε σε κάποιο από τα πανηγύρια της, τότε δε θα χρειαστεί να ψάξετε και για άλλες αφορμές για να ανανεώσετε το ραντεβού σας μαζί της…

7.Σίκινος θέα

8. Δονούσα

Η Δονούσα ανατολικά της Νάξου, ξεκομμένη από τις υπόλοιπες Μικρές Κυκλάδες, κυριαρχεί στη σκέψη εκείνων που αναζητούν κάτι διαφορετικό από τις διακοπές τους. Σίγουρα, κανείς από τους «μυημένους» δεν θα χαρεί διαβάζοντας ένα άρθρο γι’ αυτή, γιατί απλά δεν θέλει να διαταραχθεί η ησυχία του μικρού παραδείσου του. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό…

8. Δονούσα

Όσοι επισκέπτονται ξανά και ξανά το νησάκι νιώθουν την αγκαλιά των ντόπιων, αισθάνονται μέλη μίας μεγάλης οικογένειας! Πράγματι, είναι πρωτόγνωρο το συναίσθημα να σε πετυχαίνει ο ψαράς στην παραλία και να σε ενημερώνει για τα αστακουδάκια που «μάζεψε», να σε καλούν στην τέντα των φίλων του Τερέζου, να λαμβάνεις κι εσύ μέρος στη «Δονουσοβίζιον» που γίνεται ανελλιπώς κάθε χρόνο την τελευταία πενταετία, σε ποιητικές βραδιές και θεατρικές παραστάσεις! Να παρακολουθείς τις ταινίες μικρού μήκους, τις οποίες γυρίζουν οι φίλοι που κάνουν διακοπές εκεί με πρωταγωνιστές τους ίδιους τους παραθεριστές, ακολουθώντας σενάριο παρακαλώ! Όχι τίποτα πρόχειρο!

8.Δονούσα λιμανάκι

9. Κύθνος

Οι θάλασσες, καθαρές χρυσαφίζουν στο φως του ήλιου. Οι όρμοι μικροί και γραφικοί. Τα χωριά λίγα και πανέμορφα, πάλλευκα ασβεστωμένα με την Παναγιά Κανάλα, προστάτιδα του νησιού να έχει στην αγκάλη της όλη την Κύθνο. Χτισμένη πάνω στο βράχο θαυμάζει και η ίδια την θέα και ένα από τα πιο όμορφα ηλιοβασιλέματα του Αιγαίου.

9. Κύθνος

Δύο γραφικά, από κάθε άποψη, χωριά δίνουν ιδιαίτερο χρώμα στο νησί και φιλοξενούν τους 1.600 μόνιμους κάτοικους κάθε χειμώνα. H Χώρα ή Κύθνος, ή Μεσαριά και η Δρυοπίδα, ο Σύλλακας όπως ονομάζουν το χωριό τους οι ντόπιοι, που διατηρεί το όνομα των πρώτων οικιστών, κάνουν κόντρες σε γραφικότητα και ομορφιά. Έχουν και οι δύο το επίνειό τους. Η Χώρα έχει τα Λουτρά, ενώ η Δρυοπίδα τον Μέριχα, όπου βρίσκεται το λιμάνι του νησιού. Η παραλία Κολώνα είναι μία από τις πιο διάσημες του νησιού.

9.Κύθνος παραλία

10. Λέρος

Τη Λέρο μπορείς να τη γυρίσεις από άκρη σε άκρη σε δύο μόλις ώρες, αφού έχει έκταση 53 τ.χλμ. Δίνει την αίσθηση ότι περιστρέφεται συνεχώς γύρω από τον εαυτό της, μα περιέργως δίχως να επαναλαμβάνεται. Άγνωστα μνημεία, παρθένοι κολπίσκοι, όρμοι με πράσινα νερά και φυσικά λιμάνια ξεδιπλώνονται σε κάθε στροφή του δρόμου.

Το νησί κρατά ακόμα την “αγνότητά” του καθώς δε μπορείς να πεις ότι βουλιάζει από τον τουρισμό, ούτε καν στη high season του Δεκαπενταύγουστου. Στη Λέρο θα δεις τα παραδοσιακά ελληνικά νησιώτικα σπίτια ασπροβαμένα με μπλε πόρτες και παράθυρα, όμως θα δεις κι άλλα, χτισμένα σε ιταλικό στυλ (Λακκί). Όλα συνδυασμένα αρμονικά, στα ήσυχα σοκάκια του νησιού.

Εδώ τίποτε δεν μοιάζει με ό,τι έχεις συναντήσει στα υπόλοιπα Δωδεκάνησα. Χώρα δεν υπάρχει, οι τρεις οικισμοί Αγία Μαρίνα, Παντέλι και Πλάτανος αποτελούν την άτυπη μορφή της. Σουβενίρ δεν θα βρεις, καθώς τα τουριστικά μαγαζάκια είναι άγνωστο είδος. Η φιλοξενία όμως, θαρρείς εποχής αλλοτινής, λησμονημένη από τους περισσότερους νησιώτικους προορισμούς σε σκονισμένα συρτάρια και δη μήνες καλοκαιρινούς, βρίσκει εδώ την πιο αυθεντική μορφή της στην ευγενική φυσιογνωμία των κατοίκων της Λέρου.

10. Λέρος

Γιατί δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος από το να ανακαλύπτει ένας ξένος τη νησί μέσα από τις διηγήσεις των παλιών και τα μάτια των ντόπιων. Οι παραλίες της πολλές και καταγάλανες (Ξηρόκαμπος, Βρωμόλιθος, Δύο Λησκάρια). Στην πιο τουριστική της, στα Άλιντα, μπορείς να δοκιμάσεις την τύχη σου σε κάποιο θαλάσσιο σπορ, ενώ αν είσαι κατά της ξαπλώστρας, ξεκουράσου κάτω από τη φυσική σκιά των πεύκων που απλώνονται κατά μήκος της παραλίας. Ειδυλλιακή καλοκαιρινή στιγμή.

Όσο για το βραδάκι; Τόσο στο Παντέλι με τις ψαροταβέρνες με τα εξαιρετικά φρέσκα ψάρια, όσο και στην παραθαλάσσια περιοχή της Αγίας Μαρίνας, θα πάρεις μια δυνατή γεύση της Λέρου μπαίνοντας στα στενά γραφικά δρομάκια. Η τελευταία μάλιστα (Αγία Μαρίνα) αποτελεί την τουριστική καρδιά του νησιού.

Κάπου στο δειλινό, κάτσε για λίγο κάπου όπου θα βλέπεις το διακριτικά φωτισμένο κάστρο της Παναγιάς αλλά και τους μύλους της Λέρου. Αν έχεις το κουράγιο πάντως, ανέβα τα 500 σκαλιά και δες την πανοραμική θέα του νησιού (με καθαρό ουρανό βλέπεις μέχρι και την Πάτμο) σε ένα μαγευτικό τοπίο. Αξίζει τον κόπο.

Βοnus: Η εκκλησία του Αγίου Ισιδώρου που χτίστηκε πάνω σε αρχαίο ναό σε ένα μικρό νησάκι βατό από την στεριά. Ακόμη και αν δεν είσαι φαν των εκκλησιών, να πας!

10. Λέρος νησί

4 εναλλακτικά κυκλαδίτικα νησιά για χαλαρές και οικονομικές διακοπές:

Εναλλακτικές διακοπές; Γιατί όχι; Είναι πολλοί περισσότεροι αυτοί που ειδικά φέτος σκέφτονται πολύ σοβαρά για τις διακοπές τους να προτιμήσουν νησί στην «άγονη» γραμμή για ησυχία και ξεκούραση.

Κουφονήσια, Ανάφη, Φολέγανδρος, Αντίπαρος. Τέσσερις Κυκλάδες που κάποτε ήταν για λίγους και καλούς, αλλά γίνονται σιγά-σιγά τα νησιά για τα οποία μιλούν όλοι.

Ήταν ησυχαστήρια. Έγιναν καταφύγιο «λίγων και καλών». Το μυστικό μαθεύτηκε και από εναλλακτικά έγιναν hip. Και πλέον αυτά τα τέσσερα νησιά των Κυκλάδων ζουν στιγμές μεγάλες δόξας. «Και πολυκοσμίας», θα πουν με παράπονο αυτοί που τα «πρωτοανακάλυψαν» προτού χαρακτηριστούν το next best thing των καλοκαιρινών διακοπών. Δεν παύουν όμως να είναι επίγειοι παράδεισοι, με πανέμορφες Χώρες, «χίπικες» παραλίες και προσωπικότητα που επιμένει εναλλακτικά… φλερτάροντας με το mainstream.

11. Ανάφη

Στη νοτιότερη άκρη των Κυκλάδων, και με ένα βαρβάτο δεκάωρο να την χωρίζει από τον Πειραιά, η Ανάφη είχε την… ησυχία της. Ένα νησί κατ’ εξοχήν για λίγους, αφού διαθέτει έναν μικρό οικισμό με λίγα ενοικιαζόμενα, την πανέμορφη Χώρα της.

Έλα όμως που από τους free campers, που έχρισαν την παραλία του Ρούκουνα παράδεισό τους, τα νέα έφτασαν σιγά-σιγά στο ευρύ κοινό, το οποίο άρχισε να κάνει ουρά για να έρθει ως εδώ τα τελευταία χρόνια!

11. Ανάφη

Ανάφη παραλία

Τα best of: Την πραγματική Ανάφη θα την ζήσετε αν κοιμηθείτε έστω μια νύχτα στην παραλία του Ρούκουνα. Αν φάτε τα μαγειρευτά της Ζαμπέτας. Αν βουτήξετε στο Κλεισίδι και τους ερημικούς Αγίους Αναργύρους. Αν περπατήσετε τα βράδια στα ολόλευκα σοκάκια της Χώρας μέχρι ψηλά, το «Κάστρο», και τέλος αν ανηφορίσετε τον δεύτερο μεγαλύτερο μονόλιθο της Ευρώπης, τον Κάλαμο, στην κορυφή του οποίου θα βρείτε την Παναγιά την Καλαμιώτισσα, απ’ την αυλή της οποίας θα μείνετε μέχρι την αυγή για να δείτε την ανατολή του ήλιου.

Ανάφη θέα

12. Κουφονήσια

Μηδέν σαιζλόνγκ στις παραλίες, ένας μόλις οικισμός αλλά απόλυτα… cool, οι ωραιότερες ίσως παραλίες που θα βρείτε στις Κυκλάδες και ένα ακατοίκητο νησί… bonus για ελεύθερη κατασκήνωση. Αυτό είναι το σκηνικό στο πιο hot σημείο των Μικρών Κυκλάδων, εκεί που οι hippies συνάντησαν τους hipsters, και όλοι μαζί άραξαν στα δυο-τρία μπαράκια που αποτελούν τα στέκια του Πάνω Νησιού.

Κουφονήσια διακοπές

Τα best of: Δεν έχετε «ζήσει» Κουφονήσια αν δεν βουτήξετε στην Ιταλίδα και το Πορί. Αν δεν πιείτε πρωινό καφεδάκι στου Νικήτα και τα Καλάμια, βραδινό κοκτέιλ στο Σορόκο και μπύρες στα δύο beach bar στο Πορί. Στα «SOS» η βαρκάδα με το ρετρό καΐκι του Πράσινου μέχρι το Κάτω Κουφονήσι για βουτιά στους Λάκκους ή στο Νερό και μαγειρευτό στο μοναδικό ταβερνάκι του νησιού. Σημειώστε ότι φέτος θα έχετε ακόμη περισσότερη ησυχία, μιας και το Up Festival που γέμιζε το Πορί μουσικές κάθε Ιούλιο… μετακόμισε στην Αμοργό.

12. Κουφονήσια

12. Κουφονήσια παραλία
12. Κουφονήσια βάρκες

13. Φολέγανδρος

Μία ήρεμη δύναμη φαίνεται να ξύπνησε την τελευταία πενταετία στην σκιά της Σαντορίνης. Και ξαφνικά, όσοι θέλουν να λένε πως ταξιδεύουν στα πιο hot μέρη του καλοκαιριού, ξεχνούν την Οία και τα Φηρά και ανηφορίζουν τα απόρκημνα βράχια της Φολεγάνδρου για να βρεθούν στην πιο όμορφη ίσως Χώρα των Κυκλάδων, που μοιάζει «δραματικά» πιασμένη στην άκρη του γκρεμού. Και παρά την ακρίβεια που μαστίζει πλέον το νησί, ορκίζονται πίστη στη νέα τους ιεροτελεστία: Τα ατέλειωτα βράδια στις δροσερές πλατείες της Χώρας που θυμίζουν… αθηναϊκή πιάτσα.

Φολέγανδρος ηλιοβασίλεμα

Tα best of: Δεν είναι, δυστυχώς, οι παραλίες, που είναι μάλλον δυσπρόσιτες και αδιάφορες. Αλλά τις εντυπώσεις κερδίζει η ζωντάνια της Χώρας, τα μαγαζιά στις διαδοχικές πλατείες που ξενυχτούν κάθε βράδυ, το Κάστρο που αποτελεί μια μίνι δική του γειτονιά, η σπεσιαλιτέ ματσάτα (υπέροχα ντόπια ζυμαρικά με κρέας) και η ανάβαση μέχρι την Παναγιά, στην κορφή της Χώρας από έναν δρόμο που μοιάζει με… λευκό φίδι που σκαρφαλώνει το λόφο.

Φολέγανδρος σοκάκια

14. Αντίπαρος

Έγινε γνωστή ως ο απόλυτος προορισμός για τους λάτρεις της ελεύθερης και μη κατασκήνωσης (το camping είναι ένας μικρός θρύλος του Αιγαίου και… επίκεντρο της ζωής του νησιού) για τους εναλλακτικούς ταξιδιώτες. Και μιας και έγινε γνωστή, άρχισε σιγά-σιγά η μεταμόρφωση: Δεν είναι πια, εδώ και χρόνια, η «σίγουρη, ήσυχη καβάτζα» για ζεν παρεΐστικα ξενύχτια, αλλά έναν από τους πλέον ανερχόμενους προορισμούς για όσους 20άρηδες και 30άρηδες βαρέθηκαν τα κλασικά νησιά των Κυκλάδων.

Αντίπαρος σοκάκια

Τα best of: Θα ανακαλύψετε το κρυμμένο ενετικό Κάστρο, θα κολυμπήσετε στον Άγιο Σώστη με τη λευκή άμμο, την Φανερωμένη με τα γαλαζοπράσινα νερά και τη δημοφιλή Ψαραλυκη κοντά στη Χώρα ή τον Θεολόγο, μπροστά στο κάμπινγκ. Αξίζει τον κόπο να ανηφορίσετε το λόφο του Άη Γιάννη στα ανατολικά του νησιού για να επισκεφθείτε το ατμοσφαιρικό σπήλαιο της Αντιπάρου, ένα από τα αρχαιότερα του κόσμου.

Αντίπαρος παραλία

Πηγή: Travelstyle.gr

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share