Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

4+1: Προορισμοί για μονοήμερες εκδρομές δίπλα από την Αθήνα

Ξεκινήστε τις αποδράσεις!!

19 Ιουνίου 2021 19:51
4+1: Προορισμοί για μονοήμερες εκδρομές δίπλα από την Αθήνα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Βουτιές, ψαρομεζέδες και το κάτι παραπάνω αναζητούμε από τις καλοκαιρινές μονοήμερες εκδρομές μας. Και το βρίσκουμε σε πέντε θαλασσινούς προορισμούς δίπλα μας. Το Athensmagazine.gr σας τους παρουσιάζει και σας προτείνει να τους επισκεφτείτε γιατί είναι κυριολεκτικά σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα. Παράλληλα δείτε και τις προτάσεις του Τάσου Δούση για τις ημέρες του Αγίου Πνεύματος.

Επίδαυρος

Μπορεί το φεστιβάλ Επιδαύρου να είναι ο κύριος λόγος για να επισκεφτεί κάποιος το όμορφο γραφικό χωριό, όμως η αλήθεια είναι πως η Επίδαυρος αποτελεί έναν ξεχωριστό προορισμό για τις διακοπές σας.

Η Επίδαυρος τα έχει όλα. Πολιτισμό, φύση, διαδρομές σε βουνό και θάλασσα, καλό φαγητό και διαμονή για όλα τα γούστα και βαλάντια - camping, ξενοδοχεία και δωμάτια. Από την Αθήνα, θα χρειαστεί να οδηγήσετε περίπου για δύο ώρες, αλλά θα αποζημιωθείτε από τις βουτιές στο Κονδύλι και την ηλιοθεραπεία στην μεγάλη του αμμουδιά – είτε στην οργανωμένη είτε στην ελεύθερη πλευρά του. Επίσης, θα μπείτε στον πειρασμό για άλλη μια βουτιά στο πευκόφυτο Καλαμάκι, μία από τις τρεις παραλίες της Παλαιάς Επιδαύρου.

Επίδαυρος μονοήμερη εκδρομή

Αγκίστρι

Το Αγκίστρι είναι νησί του Αργοσαρωνικού, το μεγαλύτερο από τη συστάδα των μικρών νησιών ανάμεσα στην Αίγινα και την Επιδαυρία της Πελοποννήσου. Πιο συγκεκριμένα είναι ένα πευκόφυτο τουριστικό νησί της Ελλάδας με έκταση 11,97 τετραγωνικών χιλιομέτρων με υψόμετρο 294 μέτρα, νοτιοδυτικά και σε απόσταση 3,5 χιλιομέτρων από το λιμάνι της Αίγινας, με 1.142 κατοίκους (στην απογραφή του 2011).

Τους καλοκαιρινούς μήνες με την προσέλευση των τουριστών, ο αριθμός των κατοίκων φτάνει στις 5.000. Ανήκει στο Νομό Αττικής και βρίσκεται στην καρδιά του Σαρωνικού. Στο νησί υπάρχουν τέσσερα χωριά: το Μεγαλοχώρι ή Μύλος (χώρα του νησιού), η Σκάλα (το φυσικό λιμάνι όπου προσεγγίζουν τα φέρι μποτ από Πειραιά/Αίγινα), τα Λιμενάρια και το Μετόχι. Το νησί έχει καθημερινώς ακτοπλοϊκή σύνδεση με τον Πειραιά.

Αγκίστρι μονοήμερη εκδρομή

Σχινιάς

Ο Σχοινιάς ή Σχινιάς είναι παραθαλάσσια περιοχή της βορειοανατολικής Αττικής και μικρός οικισμός. Βρίσκεται στο βορειοανατολικό άκρο του κάμπου του Μαραθώνα, στην παράκτια ζώνη, και διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες παραλίες της Αττικής. Στην περιοχή του Σχοινιά διαμορφώνονται έλη τα οποία αποτελούν σημαντικό υδροβιότοπο.

Στον Σχοινιά επίσης υπάρχει και ένα από τα μεγαλύτερα δάση κουκουναριάς στην Ελλάδα. Λόγω της μεγάλης οικολογικής της αξίας, η περιοχή σήμερα χαρακτηρίζεται εθνικό πάρκο και ανήκει στο δίκτυο Natura 2000. Η παραλία του Σχινιά είναι δημοφιλής για καλοκαιρινά μπάνια.

Σχοινιάς μονοήμερη εκδρομή

Τα ψαροχώρια των Μεγάρων

Μόλις 30 λεπτά από την Αθήνα, και λίγα χιλιόμετρα έξω από το κέντρο των Μεγάρων, συναντάει κανείς ένα ψαροχώρι μοναδικής ομορφιάς που λίγοι γνωρίζουν. Προτιμήστε το για μια υπέροχη Κυριακάτικη μονοήμερη! Ο λόγος για την Πάχη, ένα χωριό της Δυτικής Αττικής του Δήμου Μεγαρέων. Βρίσκεται νότια των Μεγάρων, στις ακτές του Σαρωνικού κόλπου, απέναντι από την Σαλαμίνα.

Στη θέση της Πάχης βρισκόταν, στην αρχαιότητα η αρχαία μεγαρική πόλη, Νίσαια. Απέναντι της είναι δύο νησιά, το Μικρό και Μεγάλο νησί της Πάχης, στο οποίο, έχουν δωμάτια οι Προσκόποι. Οι κάτοικοι του ασχολούνται κατά κύριο λόγο με την αλιεία.

Στο γραφικό χωριό μπορείτε να απολαύσετε ολόφρεσκα ψάρια, απευθείας από τον κόλπο του Σαρωνικού, αλλά και να πιείτε τον καφέ σας έχοντας θέα ολόκληρο το λιμάνι με τα παραδοσιακά ψαροκάικα. Διαθέτει αρκετές ψαροταβέρνες και καφετέριες, που κάνουν κυρίως δουλειά τα Σαββατοκύριακα.

Πάχη μονοήμερη εκδρομή

Γαλαξίδι

Χαλαρώστε και απολαύστε τη διαδρομή. Σε περίπου 2-2,5 ώρες, το Γαλαξίδι, θα ξεδιπλωθεί μπροστά στα έκπληκτα μάτια σας. Η αρχαία Οιάνθη (το σημερινό Γαλαξίδι) είναι μια πόλη της Φωκίδας, που έχει χτιστεί στο αριστερό τμήμα του κόλπου της Ιτέας.

Γύρω στα μισά του 19ου αιώνα, το Γαλαξίδι γνώρισε ημέρες ακμής και πλούτου, καθώς οι έμπειροι ναυτικοί του και κυρίως η στρατηγικής σημασίας γεωγραφική θέση του, του έδωσαν τον τίτλο του πιο ξακουστού εμπορικού λιμανιού της περιοχής. Το Γαλαξίδι απέχει από την Αθήνα 210 χλμ. και καλό θα ήταν να ταξιδέψετε με το αυτοκίνητό σας για να κάνετε και κοντινές εκδρομές στην Aμφισσα, τη Ναύπακτο και την Ιτέα.

Γαλαξίδι μονοήμερη εκδρομή

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share