Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

1+1: Υπέροχες παραλίες στην Μεσσηνία για να κάνετε την απόδρασή σας - Η μια άγνωστη και η άλλη διάσημη!

Ανακαλύψτε τες!

15 Ιουνίου 2021 15:34
1+1: Υπέροχες παραλίες στην Μεσσηνία για να κάνετε την απόδρασή σας - Η μια άγνωστη και η άλλη διάσημη!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ψάχνετε για παραλίες; Για πολυήμερες διακοπές ή μια εκδρομή ακόμα και μονοήμερη; Εμείς “ταξιδεύουμε” καθημερινά σε όλη την Ελλάδα, ανακαλύπτουμε και σας παρουσιάζουμε γνωστές και άγνωστες παραλίες για να παίρνετε ιδέες! Εδώ θα ταξιδέψουμε μέχρι τη Μεσσηνία

Η Μεσσηνία είναι ένας σχετικά κοντινός προορισμός στην Αθήνα (225 χλμ., περίπου 2,5 ώρες) που θα φτάσετε εύκολα οδικώς και δεν υπολείπεται σε τίποτα από άλλους ελληνικούς προορισμούς. Όμορφα χωριά, κομψές προτάσεις διαμονής, γραφικά τοπία, φύση, εξαιρετικό φαγητό και φυσικά υπέροχες παραλίες!

Εδώ ξεχωρίσαμε 2 από τις ωραιότερες που θα βρείτε στη Μεσσηνία, μια παραλία απόκοσμης ομορφιάς που δεν είναι ευρέως γνωστή και μια… ξακουστή με φυσική σκιά και κρυστάλλινα νερά! Παράλληλα σας προτείνουμε και 15 ονειρεμένους προορισμούς για του Αγίου Πνεύματος από τον Τάσο Δούση.

Λαγκούβαρδος: Η παραλία απόκοσμης ομορφιάς στη Μεσσηνία

Στη Μεσσηνία ανακαλύψαμε το Λαγκούβαρδο, μια παραλία με απόκοσμη ομορφιά! Ο Λαγκουβάρδος είναι μικρός παραθαλάσσιος οικισμός κοντά στα Φιλιατρά και υπάγεται διοικητικά στον Δήμο Τριφυλίας στη Μεσσηνία. Ο οικισμός βρίσκεται νότια των Φιλιατρών και βόρεια του πολύ κοντινού οικισμού του Λαγκουβάρδου (η διαφορά των οικισμών είναι στον τονισμό του ονόματος), σε υψόμετρο 4 μέτρων από τη θάλασσα. Είναι πολύ κοντά στις ακτές του Ιονίου Πελάγους και βρίσκεται διαγώνια απέναντι από τη νήσο Πρώτη.

Λαγκούβαρδος: Η παραλία απόκοσμης ομορφιάς στη Μεσσηνία

Πολύ γνωστή και δημοφιλής, κυρίως στους κατοίκους της περιοχής, είναι η παραλία του οικισμού, γνωστή ως η Παραλία του Λαγκουβάρδου, η οποία εκτείνεται σε μήκος περίπου 2 χιλιομέτρων. Το ποτάμι του Λαγκουβάρδου, από το οποίο πήρε το όνομα της και η γνωστή παραλία, εκβάλλει στη βόρεια πλευρά της παραλίας, αφού πρώτα διασχίσει το δαιδαλώδες ομώνυμο φαράγγι του Λαγκουβάρδου, το οποίο είναι καταπράσινο από την πυκνή βλάστηση.

Πρόκειται για μια παραλία απαράμιλλης ομορφιάς που τα τελευταία χρόνια είναι πολύ δημοφιλής στους απανταχού λάτρεις του surf και των άλλων θαλάσσιων σπορ, αφού θεωρείται ότι διαθέτει τη μεγαλύτερη συχνότητα κυμάτων, ενώ την ίδια στιγμή είναι ασφαλής χωρίς δυνατά ρεύματα.

Ο Λαγκουβάρδος είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στους απανταχού surfer!

Η παραλία έχει χρυσαφένια άμμο ενώ δεξιά κι αριστερά περικλείεται από βράχια. Τα νερά της θάλασσας είναι πεντακάθαρα και έχουν ένα βαθύ γαλανό χρώμα, δημιουργώντας ένα τοπίο μοναδικό. Η παραλία είναι εν μέρει οργανωμένη, αφού τους καλοκαιρινούς μήνες λειτουργεί καντίνα με ομπρέλες και ξαπλώστρες.

Χρυσαφένια άμμος, καταγάλανα νερά και πράσινο συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό.

Στο Λαγκουβάρδο μπορείτε να φτάσετε με το αυτοκίνητο. Απέχει 7,5 χλμ από τους Γαργαλιάνους και μόλις 3 χλμ από την όμορφη Μαραθόπολη, όπου μπορείτε να χαλαρώσετε απολαμβάνοντας φρέσκο ψάρι, καφέ και τοπική κουζίνα με θέα τη νήσο Πρώτη. Το κοντινότερο αεροδρόμιο είναι αυτό της Καλαμάτας.

Φονέας: Η παραλία με τον μεγάλο βράχο, τη φυσική σκιά τα κρυστάλλινα νερά!

Η Μεσσηνιακή Μάνη, ένας από τους πιο διάσημους και πιο αγαπημένους προορισμούς της Πελοποννήσου για όλες τις εποχές, και διαθέτει μερικές σπουδαίες παραλίες με θέα που καταπλήσσει! Μια από αυτές είναι η ξακουστή παραλία Φονέας.

Μεσσηνιακή Μάνη παραλία

Φονέας: Η παραλία με τον μεγάλο βράχο, τη φυσική σκιά τα κρυστάλλινα νερά!

Φονέας: Η παραλία με τον μεγάλο βράχο

Πρόκειται για μια από τις πιο αγαπημένες παραλίες της ευρύτερης περιοχής. Η παραλία δεν είναι ιδιαίτερα επηρεασμένη από τον τουρισμό, ουσιαστικά είναι ανοργάνωτη (με μία μόνο καντίνα με τραπεζάκια τους θερινούς μήνες), έχει λευκό βότσαλο και γαλαζοπράσινα νερά. Χαρακτηριστικό της παραλίας του Φονέα είναι ένας μεγάλος βράχος που τη που χωρίζει στα δύο και χαρίζει φυσική σκιά. Οι πιο… ευέλικτοι και περιπετειώδεις μπορούν να τον σκαρφαλώσουν και από εκεί να βουτήξουν στα βαθιά νερά.

Μάνη παραλία

Ο μύθος πίσω από την ονομασία της παραλίας

Για το περίεργο -ομολογουμένως- όνομά της υπάρχουν διάφοροι θρύλοι, ένας από τους πιο διαδεδομένους κάνει λόγο για έναν πειρατή που ναυάγησε κάποτε στην παραλία και βρήκε καταφύγιο στην σπηλιά της. Μέχρι να καταφέρει να επισκευάσει το ναυαγισμένο πλοίο του, σκότωνε περαστικούς για να τους ληστέψει, κι έτσι έμεινε στην τοπική παράδοση ως ο «Φονέας».

Ο μύθος πίσω από την ονομασία της παραλίας

Απολαύστε την μαγευτική παραλία από ψηλά μέσα από το βίντεο:

Πηγή: Travelstyle.gr

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share