Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

6+1: Υπέροχοι προορισμοί χωρίς πλοίο για να κάνετε τις διακοπές σας!

Σας τους παρουσιάζουμε...

14 Ιουνίου 2021 13:56
6+1: Υπέροχοι προορισμοί χωρίς πλοίο για να κάνετε τις διακοπές σας!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι όταν σκεφτόμαστε καλοκαιρινές διακοπές παράλληλα σκεφτόμαστε αυθόρμητα νησιά, οπότε προφανώς και ταξίδι με πλοίο. Η χώρα μας όμως εκτός από τα υπέροχα νησιά έχει αμέτρητα μέρη στην ηπειρωτική Ελλάδα ιδανικά για καλοκαιρινές διακοπές!

Άλλωστε καλοκαιρινοί παραθαλάσσιοι προορισμοί της ηπειρωτικής Ελλάδας δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα νησιά, καθώς διαθέτουν τις δικές τους παραλίες που εντυπωσιάζουν και είναι προσβάσιμοι σε λίγες ώρες χωρίς να χρειαστεί να μπείτε σε πλοίο!

Επίσης αν είστε λάτρης των ταξιδιών με αυτοκίνητο και δεδομένων των συνθηκών που ζούμε και αυτό το καλοκαίρι το θεωρείτε ασφαλέστερο, έχουμε τις καλύτερες ιδέες για εσάς! 7 μαγευτικοί προορισμοί που θα φτάσετε εύκολα και γρήγορα με το αυτοκίνητό σας αλλά και θα περάσετε υπέροχα! Παράλληλα δείτε πώς θα ταξιδεύουμε μετά τον κορωνοϊό, όλες οι νέες τάσεις από τον Τάσο Δούση.

Πήλιο

Θέλετε να συνδυάσετε βουνό και θάλασσα; Το πανέμορφο Πήλιο αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή, σε απόσταση τεσσάρων περίπου ωρών από την Αθήνα. Άλλωστε είναι ένας μαγευτικός προορισμός για όλο το χρόνο! Εντυπωσιακές παραλίες με διάφανα νερά, «κρυμμένες» στο πράσινο.

Πήλιο διακοπές

Από τις πιο γνωστές παραλίες του Πηλίου είναι ο γραφικός και επιβλητικός Μυλοπόταμος, τον οποίο χωρίζει στα δύο μία συστάδα βράχων. Άλλη μία επιλογή είναι η εντυπωσιακή παραλία Πλάκα που βρίσκεται ανάμεσα στις παραλίες των Αγίων Σαράντα και του Αγίου Ιωάννη. Εκεί θα συναντήσετε πεντακάθαρα νερά, ψιλό πετραδάκι έξω και κάποιες πέτρες διάσπαρτες μέσα.

Μυλοπόταμος Πήλιο

Η εντυπωσιακή παραλία Φακίστρα

Φοινικούντα, Μεσσηνία

Η Φοινικούντα, ένα μικρό ψαροχώρι που μετατράπηκε σε ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά θέρετρα της Μεσσηνίας. Το όμορφο και ήσυχο παραθαλάσσιο χωριό περιβάλλεται από μεγάλες αμμουδερές παραλίες, κερδίζοντας διαρκώς την προτίμηση του κόσμου.

Φοινικούντα, Μεσσηνία

Χαλκιδική

Η Χαλκιδική είναι αναμφισβήτητα ένας από τους αγαπημένους προορισμούς των κατοίκων της Βόρειας Ελλάδας, καθώς προσφέρει επιλογές για όλα τα γούστα. Μία από τις πιο γνωστές παραλίες της είναι η Βουρβουρού, ένα τουριστικό θέρετρο το οποίο βρίσκεται στο βορειοανατολικό άκρο της Σιθωνίας. Η περιοχή πλαισιώνεται από πευκόφυτες εκτάσεις και εξωτικές ακρογιαλιές με γαλαζοπράσινα νερά.

Ποσείδι Χαλκιδικής

Μία ακόμη πολύ εντυπωσιακή παραλία της Σιθωνίας, με καταγάλανα νερά, είναι οι Καβουρότρυπες, οι οποίες θυμίζουν εξωτικό νησί. Οι Καβουρότρυπες δεν είναι μία μεμονωμένη παραλία. Κατά μήκος της βραχώδους ακτογραμμής υπάρχουν καλά κρυμμένοι κολπίσκοι που κρύβουν παραδεισένιες αμμουδερές παραλίες, δημιουργώντας ένα πανέμορφο τοπίο. Γιατί σαν την Χαλκιδική… δεν έχει!

Η παραλία Καβουρότρυπες

Εύβοια

Η Εύβοια είναι νησί, για την ακρίβεια ένα μεγάλο νησί που φτάνεις με αυτοκίνητο και έχει αμέτρητες σμαραγδένιες παραλίες και υπέροχα χωριά, ορεινά ή παραθαλάσσια και ανάλογα που θέλεις να πας θα χρειαστείς τον αντίστοιχο χρόνο. Πάντως η πρωτεύουσα της Εύβοιας, η Χαλκίδα απέχει μόλις μια ώρα από την Αθήνα! Ενδεικτικά μια πολύ καλή επιλογή για διακοπές στην Εύβοια, δυόμιση περίπου ώρες από την Αθήνα, σε μια διαδρομή στην οποία εναλλάσσονται τα πεύκα με τα έλατα, είναι ο Λιμνιώνας στην Κεντρική Εύβοια, μια πανέμορφη παραλία με βότσαλα αλλά και σκούρα άμμο. «Βλέπει» Αιγαίο και αποτελεί έναn αγαπημένο προορισμό για τους λάτρεις του ελεύθερου κάμπινγκ. Αν σκέφτεστε να επισκεφτείτε την Εύβοια.

Λιμνιώνας παραλία

Γρεγολίμανο Εύβοια

Μάνη

Η μαγευτική παραλία Καλογριά στη Στούπα της δυτικής Μάνης αποτελεί έναν ακόμη πόλο έλξης για καλοκαιρινή απόδραση χωρίς την επιλογή του καραβιού. Ψιλή χρυσαφένια άμμο και καθαρά γαλάζια νερά, εγγυώνται μια υπέροχη καλοκαιρινή απόδραση. Και φυσικά όχι μόνο… αμέτρητα είναι τα μέρη που μπορείτε να κάνετε διακοπές στη Μάνη, ένα σίγουρα από αυτά είναι η ατμοσφαιρική Μάνη.

Γρεγολίμανο Μάνη

Αρεόπολη Μάνη

Σύβοτα

Τα Σύβοτα Θεσπρωτίας είναι ένα γραφικό παραθαλάσσιο χωριό στα παράλια του Ιονίου, όπου το πράσινο τοπίο αγκαλιάζεται από θάλασσα. Το μέρος περιβάλλεται από τα νησάκια Άγιος Νικόλαος και Μαύρο Όρος και απέχει μόλις μισή ώρα από την Ηγουμενίτσα. Μέγα Άμμος, Μικρή Άμμος, Μπέλλα Βράκα αποτελούν ορισμένες από τις παραλίες της περιοχής με τα πεντακάθαρα νερά.

Σύβοτα Θεσπρωτία

Η μαγική παραλία Μπέλα Βράκα στα Σύβοτα

Λευκάδα

Ναι, ναι και η Λευκάδα είναι νησί! Μπορείτε να φτάσετε στη Λευκάδα όμως και οδικώς (όπως και στην Εύβοια), αφού συνδέεται με γέφυρα με τη νησιωτική χώρα και η πρόσβαση στο πανέμορφο νησί δεν απαιτεί από κάποιον να πάρει το πλοίο. Διαθέτει παραλίες κάποιες από τις ομορφότερες παραλίες της Ελλάδας με πιο γνωστές το Πόρτο Κατσίκι και τους Εγκρεμνούς.

Εγκρεμνοί Λευκάδα

Πόρτο Κατσίκι

Πηγή: Travelstyle.gr

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share