Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πώς θα ταξιδεύουμε μετά τον κορωνοϊό - Όλες οι νέες τάσεις από τον Τάσο Δούση

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

14 Ιουνίου 2021 11:54
Πώς θα ταξιδεύουμε μετά τον κορωνοϊό - Όλες οι νέες τάσεις από τον Τάσο Δούση
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο κορωνοϊός αποδεκάτισε την ταξιδιωτική βιομηχανία και η κοινωνική αποστασιοποίηση δυσκολεύεται να στριμωχτεί στα περιορισμένα τετραγωνικά ενός αεροπλάνου, ενός πλοίου, μιας ξενοδοχειακής μονάδας, ακόμα και μιας ειδυλλιακής πλατείας γεμάτη τουρίστες.

Μένει να αναρωτηθεί κανείς, λοιπόν, ποιο είναι το μέλλον των ταξιδιών, τώρα που δειλά-δειλά ανοίγουν σύνορα, αεροδρόμια και λιμάνια, αλλά και επιχειρήσεις, καταστήματα, μουσεία και ό,τι άλλο συνδέεται με τα ταξίδια. Οι αεροπορικές εταιρείες, πάντως, επεξεργάζονται πυρετωδώς σχέδια για να προσαρμοστούν στο νέο δυσμενές περιβάλλον, με σκοπό να διασώσουν ό,τι μπορεί να διασωθεί.

Σύμφωνα με γνωστές του τουρισμού αλλά και έρευνες από μεγάλους οργανισμούς τα πάντα πλέον θα είναι αλλιώς στο ταξίδι. Όπως θα διαβάσετε παρακάτω στις τάσεις που καταγράφω τεράστιο ρόλο πλέον παίζουν τα ταξίδια ευεξίας και ο τρόπος οργάνωσης του ταξιδιού. Ξεχνάμε πλέον το οργανώνω το ταξίδι 6 μήνες πριν. Παράλληλα δείτε και 13 παραμυθένια εστιατόρια στα οποία κάθε γεύμα αποτελεί μια ξεχωριστή εμπειρία.

1. Προσωπική υγεία και φυσική κατάσταση

Θα αυξηθεί ο αριθμός των ατόμων που θα ταξιδεύουν για να την ενίσχυση τόσο της ψυχικής όσο και της σωματικής τους υγείας.

2. Εποχιακές…μεταναστεύσεις

Οι ταξιδιώτες θέλουν να περάσουν μερικούς από τους χειμερινούς μήνες με αποδράσεις ευεξίας. Απολαμβάνοντας μια επιπλέον δόση καλοκαιριού, με ηλιοθεραπείες σε προορισμούς στο εξωτερικό.

3. Διαμονές ευεξίας κοντά στο…σπίτι

Το 2021 θα δείτε έναν άνευ προηγουμένου αριθμό ταξιδιωτών να αναζητούν απόδραση κοντά στο σπίτι. Οι άνθρωποι αναζητούν να αποσυμπιεστούν και να απολαύσουν κάποια φροντίδα. Όμως, η εμπιστοσύνη των καταναλωτών στα διεθνή ταξίδια θα αργήσει να ανακάμψει. Οπότε θα ψάχνουν τρόπους για να απολαύσουν χαλαρωτικές διακοπές πιο κοντά στο σπίτι.

4. Διακοπές με ενίσχυση του ανοσοποιητικού

Οι διακοπές που επικεντρώνονται στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς σε μια εποχή όπου οι ανησυχίες για τη μετάδοση ιών αποτελούν πλέον μέρος της καθημερινής ζωής.5. Διακοπές απομακρυσμένης εργασίας.

Δεδομένου ότι η σημερινή τεχνολογία επιτρέπει σε πολλούς εργαζόμενους να κάνουν τις δουλειές τους αποτελεσματικά από οπουδήποτε έχει ισχυρή και σταθερή σύνδεση Wi-Fi, εκμεταλλεύονται την ευκαιρία για χαλάρωση και δραστηριότητες ευεξίας.

6. Η αυτο-φροντίδα, απαραίτητη

Οι ταξιδιώτες θα αναζητούν ειδικά καταφύγια ευεξίας για αποκαταστατικές θεραπείες και υγιεινές δραστηριότητες στις διακοπές με στόχο την αυτο-βελτίωση. Η ενίσχυση αυτής της τάσης θα διαρκέσει πολύ την επόμενη δεκαετία.

7. Εύρεση προορισμών με…απόσταση

Η κοινωνική απόσταση είναι κορυφαία επιλογή για όλους τους ταξιδιώτες. Προορισμοί με μικρούς πληθυσμούς και άφθονο χώρο (με το πρόσθετο πλεονέκτημα των ζεστών κλιματικών συνθηκών) είναι σημαντικοί στην απόδραση ευεξίας.

Ταξίδια 2021: Πώς θα ταξιδεύουμε μετά τον κορωνοϊό - Όλες οι νέες τάσεις από τον Τάσο Δούση

8. Ευφυΐα και αειφόρο ταξίδι

Το 2021, οι ταξιδιώτες θα προσέχουν περισσότερο το αποτύπωμα τους στο περιβάλλον. Και είναι πιο πιθανό να επιλέξουν θέρετρα που έχουν δεσμευτεί για βιώσιμες και φιλικές προς το περιβάλλον πρακτικές. Οι ιδανικές διακοπές θα είναι σε θέρετρα ευεξίας που υιοθετούν μια ολιστική προσέγγιση για τη διαμονή των επισκεπτών και ελαχιστοποιούν τις περιβαλλοντικές τους επιπτώσεις.

9. Ανακούφιση από το άγχος

Για την καταπολέμηση των αρνητικών ψυχολογικών επιπτώσεων των μηνών που περνούν στο κλείδωμα, και η διαβίωση μέσα σε μια ατμόσφαιρα έντασης, φόβου και σύγχυσης κατά τη διάρκεια της πανδημίας, εξατομικευμένες αποδράσεις για χαλάρωση και ψυχική ανάκαμψη γίνονται σχεδόν απαραίτητες.

10. Ταξίδια μουσικής…ευεξίας

Το ταξίδι ευεξίας θα επαναπροσδιοριστεί το 2021 με την ενσωμάτωση θεραπευτικής μουσικής και υγιεινών εμπειριών ήχου. Νέα στοιχεία έχουν δείξει ότι η μουσική είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για την ανακούφιση των παρενεργειών διαφόρων σωματικών και ψυχικών παθήσεων, όπως άγχος και υψηλή αρτηριακή πίεση.

11. Ιδιωτικό τζετ, για ταξίδια

Ο κίνδυνος έκθεσης στο COVID-19 είναι 30 φορές χαμηλότερος όταν ταξιδεύετε με ιδιωτικό αεροσκάφος. Καθώς οι άνθρωποι συνεχίζουν να δίνουν προτεραιότητα στην προσωπική ασφάλεια και ευεξία εν μέσω της πανδημίας, οι πρώην πελάτες πρώτης και επιχειρηματικής κλάσης των εμπορικών αεροπορικών εταιρειών θα στραφούν σε ιδιωτικό τζετ. Διασφαλίζοντας υπηρεσίες πολυτελείας και προσωπικό χώρο.

12.Τάση για πτήσεις One-way

Το 2020 ήταν η χρονιά των πτήσεων μονής διαδρομής. Στις αρχές της χρονιάς οι ταξιδιώτες προτιμούσαν πτήσεις με επιστροφή, όμως καθώς συνεχιζόταν η πανδημία οι αναζητήσεις για μονές διαδρομές μειώθηκε αλλά εξακολουθώντας να έχει υψηλά επίπεδα σε σύγκριση με του 2019, ή ακόμα και πριν το Μάρτιο του 2020.

Οι ταξιδιώτες προτιμούν τις πτήσεις one way για πολλούς λόγους, μεταξύ των οποίων η αναζήτηση εναλλακτικών προορισμών για να ζήσει κανείς για το υπόλοιπο της πανδημίας και να μην επιστρέψει.13.Workations ή συνδυασμός εργασίας και διακοπών. Η τάση αυτή γίνεται πιο δημοφιλής όσο το 2020 βαίνει προς το τέλος του. Η εργασία από το σπίτι έχει γίνει κανόνας για πολλούς, όμως η έννοια του «σπιτιού» έχει γίνει πολύ πιο ευέλικτη. Πολλοί έχουν μετακινηθεί σε πιο φιλικές στις διακοπές περιοχές.

Αντίστοιχα, οι παραδοσιακοί τρόποι εργασίας (συναντήσεις δια ζώσης ή επαγγελματικά ταξίδια) έχουν αλλάξει δραστικά. Οι ταξιδιώτες κάνουν ταξίδια μεγαλύτερης διάρκειας όπου αξιοποιούν περισσότερο το χρόνο τους, αλλά και έχουν τη δυνατότητα να ξεκουραστούν μετά τις ώρες εργασίας.

14.WFHotels

Η εργασία από το σπίτι έγινε η νέα καθημερινή πραγματικότητα για πολλούς, και ενώ έχει πολλά θετικά, υπάρχουν και αρνητικά. Η έλλειψη διαχωρισμού μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής μπορεί να επηρεάσει αρνητικά και τις δύο αυτές πλευρές του ανθρώπου. Πολλοί που εργάζονται από το σπίτι αναγκάζονται να έρχονται αντιμέτωποι με σειρά αντιπερισπασμών.

Καθώς ορισμένοι ταξιδιωτικοί περιορισμοί έχουν αρθεί, ορισμένοι έχουν προτιμήσει, αντί να εργάζονται στο σπίτι, να ταξιδεύουν και να μένουν σε ξενοδοχεία όπου εργάζονται, εξερευνώντας παράλληλα προορισμούς που πάντα ήθελαν να ανακαλύψουν. Την ημέρα εργάζονται και τη νύχτα έχουν τη δυνατότητα να περιηγούνται στο νέο περιβάλλον τους.

15.Κρατήσεις τελευταίας στιγμής

Ενώ όλοι γνωρίζουμε ότι η καλύτερη στιγμή για κράτηση είναι πολλούς μήνες πριν το ταξίδι, σήμερα είναι εξαιρετικά αδύνατο να προβλέψει κανείς πώς θα είναι η κατάσταση στον κόσμο λίγους μήνες μετά, καθώς τα σύνορα των χωρών ανοίγουν και κλείνουν ανάλογα με το επιδημιολογικό τους φορτίο.

Έτσι, καταγράφεται τεράστια αύξηση των ανθρώπων που κάνουν κράτηση την τελευταία στιγμή, δηλαδή για ταξίδια που έχουν προγραμματιστεί ένα μήνα ή και λιγότερο πριν από την ημερομηνία αναχώρησης. Πολλοί προτιμούν κρατήσεις για κοντινά ταξίδια με αναχώρηση λίγες εβδομάδες μετά την κράτηση, προκειμένου να έχουν όσο το δυνατόν πιο καθαρή αντίκηψη για το τι συμβαίνει με τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς.

Ταξίδια 2021: Πώς θα ταξιδεύουμε μετά τον κορωνοϊό

16.Ταξίδια εσωτερικού

Άλλη μεγάλη αλλαγή στις αναζητήσεις είναι η αύξηση για ταξίδια εσωτερικού τουρισμού. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην αβεβαιότητα που επικρατεί εξαιτίας της πανδημίας και στο κλείσιμο των συνόρων. Οι τάσεις του 2021 λένε ότι τα ταξίδια εσωτερικού θα παραμείνουν προτεραιότητα για πολλούς ταξιδιώτες, οι οποίοι θα επιδιώξουν να ανακαλύψουν τις ομορφιές της χώρας τους.

17.Τάσεις ταξιδιωτικού προγραμματισμού

Ο προγραμματισμός ταξιδιού το 2021 θα είναι διαφορετικός σε σχέση με τις χρονιές πριν το 2020. Τα ξέγνοιαστα ταξίδια δεν φαίνεται είναι εφικτά, και, για παράδειγμα, η ταξιδιωτική ασφάλιση, έχει εξελιχθεί από μια προαιρετική συνθήκη σε υποχρεωτική ιδιαίτερα για ταξίδια σε χώρες όπου το σύστημα υγείας είναι περιορισμένο.

18.Οι ευέλικτες κρατήσεις

Οι ευέλικτες κρατήσεις θα αποτελέσουν το κλειδί στα ταξίδια το 2021, είτε πρόκειται για πτήσεις, για ενοικίαση αυτοκινήτου ή ξενοδοχείο, με ευελιξία στις επιλογές αλλαγής κράτησης και ακύρωσης.

19. Πρακτικές καθαριότητας

Οι αεροπορικές εταιρίες, τα ξενοδοχεία και οι τουρ οπερέιτορ θα ενισχύσουν τις πρακτικές καθαριότητας. Οι εταιρίες που χρησιμοποιούν μάσκες, ενισχυμένες πρακτικές καθαριότητας και υπηρεσίες ασφαλούς τσεκ ιν θα κερδίσουν τις προτιμήσεις των περισσότερων ταξιδιωτών.

20.Τα αειφόρα ταξίδια θα αποτελέσουν τεράστια τάση το 2021

Οι ταξιδιώτες θα προτιμήσουν τοπικούς προορισμούς ανακουφίζοντας τους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς όπως η Βενετία, η Βαρκελώνη και το Άμστερνταμ. Αυτή η εποχή θα δώσει στις πόλεις αυτές την ευκαιρία να αναβαθμίσουν τις πρακτικές διαχείρισης του μεγάλου πλήθους επισκεπτών στο μέλλον. Επιπλέον, πολλές αεροπορικές εταιρίες θα επιστρατεύσουν τα νεότερης γενιάς αεροσκάφη τους, με καύσιμα φιλικά στο περιβάλλον.

Πηγή: Travelstyle.gr

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share