Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Εύβοια: 3 υπέροχες παραλίες που πρέπει να επισκεφτείτε οπωσδήποτε - Η μια μάλιστα διπλή!

Απλά θα τις ερωτευτείτε!

9 Ιουνίου 2021 15:22
Εύβοια: 3 υπέροχες παραλίες που πρέπει να επισκεφτείτε οπωσδήποτε - Η μια μάλιστα διπλή!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Εύβοια φημίζεται για τις υπέροχες παραλίες της με τα κρυστάλλινα νερά και το εξαιρετικό τοπίο που τις περιβάλλει. Η αλήθεια είναι ότι έχει πάρα πολλές παραλίες που δεν ξέρουμε ποια να πρωτοδιαλέξουμε αλλά εδώ θα δείτε 3 από τις πιο όμορφες για να πάρετε ιδέες, η μια μάλιστα είναι… διπλή!

Πάρτε λοιπόν το ταίρι σας και με την πρώτη ευκαιρία κάντε μια κοντινή μονοήμερη εκδρομή για μπάνιο! Βόλτα με το αυτοκίνητο μέχρι την Εύβοια και συγκεκριμένα στις παρακάτω υπέροχες παραλίες. Παράλληλα δείτε άλλη μια πανέμορφη παραλία της Εύβοιας που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε, ο λόγος για τον Μάγειρα.

Βύθουρη

Η παραλία Βύθουρη της Εύβοιας προσελκύει το ενδιαφέρον των φυσιολατρών ενώ η θάλασσα, σκούρα από την αντανάκλαση των μαύρων βότσαλων και της μαύρης χοντρής άμμου δημιουργεί ένα μοναδικό τοπίο. Η παραλία βρίσκεται σε απόσταση 2 ωρών από την καρδιά της Αθήνας και την χαρακτηρίζει ένα σπάνιο φαινόμενο λόγω της ιδιόμορφης μορφολογίας της.

Βύθουρη παραλία

Η Βύθουρη έχει ένα πολύ ιδιαίτερο χαρακτηριστικό. Ο ήλιος βρίσκεται εκεί το καλοκαίρι μετά βίας για έξι ώρες. Είναι μια παραλία που έχει κυρίως σκιά κατά το μεγαλύτερο μέρος της μέρας. Αυτό οφείλεται, όπως θα παρατηρήσει κανείς κατευθείαν μόλις βρεθεί εκεί, στους ιδιαίτερους σχηματισμούς που έχουν τα βράχια που την περικλείουν. Όσο, λοιπόν, γυρνάει ο ήλιος και πέφτει στα βράχια, αυτά δημιουργούν μια φυσική που ειδικά για τους κατασκηνωτές είναι ό,τι πρέπει.

Παραλία Βύθουρη

Λιμνιώνας

Η παραλία του Λιμνιώνα στην Κεντρική Εύβοια είναι μια πανέμορφη παραλία με βότσαλα αλλά και με πολύ σκούρα βύσσινο-καφέ άμμο η οποία κατά την διάρκεια της ημέρας είναι καυτή και κανείς δεν μπορεί να περπατήσει πάνω σε αυτή ξυπόλυτος. Η θάλασσα έχει καθαρά και βαθιά νερά και επίσης το έχει εδώ το κύματάκι του οπότε πολύ προσοχή με τα μικρά παιδιά.

Η όμορφη παραλία του Λιμνιώνα, οριοθετείται από τις πλαγιές του βουνού σε έναν μεγάλο κόλπο που χωρίζεται σε δύο παραλίες από ένα μεγάλο βράχο. Απέχει περίπου μια ώρα από την Χαλκίδα και θα βρείτε και πάρκινγκ ακριβώς πάνω από την παραλία η οποία έχει και αποδυτήρια και ντους.

Λιμνιώνας παραλία

Ο βυθός διαθέτει πολύ ενδιαφέρον με πέτρες, βράχους και αρκετά ψάρια οπότε μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας την μάσκα σας ή και την αδιάβροχη φωτογραφική σας μηχανή για να απαθανατίσετε όλες τις όμορφες εικόνες που θα βρείτε εδώ. Στα δεξιά της παραλίας θα δείτε, ανεβαίνοντας με τα πόδια το βράχο, το επονομαζόμενο νησάκι του Μπέικερ, ενός Άγγλου, που έχει αγοράσει ένα μεγάλο σπίτι εκεί, στα μικρά και απόκρημνα στενά αυτής της παραλίας.

Παραλία Λιμνιώνας

Από Χαλκίδα και κατευθυνόμενοι προς Β. Εύβοια θα περάσετε την Ν. Αρτάκη και θα συνεχίσετε προς Ψαχνά. Από εκεί θα κατευθυνθείτε προς Κοντοδεσπότι και θα ακολουθήσετε μία διαδρομή με αρκετές στροφές που καταλήγει στο χωριό Αγία Σοφία μόλις 4 χιλιόμετρα από τον Λιμνιώνα. Ο δρόμος έχει καλό οδόστρωμα άλλα με αρκετές στροφές και ανηφόρες μέσα σε μία πολύ όμορφη διαδρομή με πεύκα που στο τέλος σε αποζημιώνει.

Λιμνιώνας παραλία Εύβοια

Άγιος Βασίλειος - Η διπλή παραλία!

Η παραλία είναι “διπλή” καθώς βρέχεται από τα αιγαιοπελαγίτικα νερά και από τις δύο πλευρές της. Μάλιστα όταν η μια πλευρά έχει κύμα στην άλλη επικρατεί νηνεμία.

Άγιος Βασίλειος – Η διπλή παραλία!

Η παραλία είναι γνωστή ως καταφύγιο των ερωτευμένων και αυτό γιατί εκτός από το πολύ ρομαντικό τοπίο, είναι απομονωμένη καθώς είναι προσβάσιμη από χωματόδρομο με περπάτημα περίπου 15 λεπτών από την κοντινότερη άσφαλτο ή 30 λεπτά από το λιμανάκι της Αγκάλης.

Για αυτό αν αποφασίσετε να πάτε, μην αμελήσετε να πάρετε μαζί σας τις απαραίτητες προμήθειες! Το σημείο που θα παρκάρετε είναι περίπου 700 μέτρα μακριά από την παραλία. Από εκεί έχει περπάτημα σε ανώμαλο χωματόδρομο και στο τελικό σημείο υπάρχει απότομο μονοπάτι. Μην κουβαλήσετε πολλά πράγματα…

Άγιος Βασίλειος παραλία

Απέχει από το κέντρο της Αθήνας 149 χιλιόμετρα, οπότε θα φτάσετε οδικώς σε κάτι περισσότερο από 2 ώρες… ή διαφορετικά σε λιγότερο χρόνο απ’ ότι θα χρειαστείτε για να φτάσετε σε κάποια παραλία της Αττικής αν σκεφτούμε την … (πολλή) κίνηση!

Άγιος Βασίλειος διπλή παραλία

Άγιος Βασίλειος παραλία Εύβοια

Πηγή: Travelstyle.gr

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share