Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Πάρος: Τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στο Νο2 καλύτερο προορισμό του κόσμου

Σας έχουμε τα πάντα!

9 Ιουνίου 2021 08:12
Πάρος: Τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στο Νο2 καλύτερο προορισμό του κόσμου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος ανοίγουμε το παράθυρο και αντικρίζουμε μόνο Ελλάδα! Φέτος του Αγίου Πνεύματος είναι στις 21 Ιουνίου (δηλαδή το τριήμερο 19-21/6), όπου να ναι φτάνει δηλαδή και ως γνωστόν… των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν!

Για αυτό λοιπόν όσοι έχετε στο νου σας να φύγετε ένα τριήμερο ταξιδάκι, καλό είναι να παίρνετε ιδέες.. Εδώ εμείς σας προτείνουμε την ονειρική Πάρο και γι' αυτό σας έχουμε έναν πλήρη οδηγό για όσα θα δείτε και θα κάνετε αλλά και ένα φωτογραφικό αφιέρωμα για να δείτε (ή να θυμηθείτε) πόσο μα πόσο όμορφη είναι η Πάρος! Παράληλα, δείτε ένα ονειρικό ξενοδοχείο και μια πανέμορφη βίλα για τα μάτια σας και μόνο.

Ολόλευκα σπιτάκια, γραφικά σοκάκια, φιλόξενοι άνθρωποι, παραδοσιακοί οικισµοί και αµέτρητες χρυσές αµµουδιές… Αυτά και πολλά ακόµα χαρακτηρίζουν την Πάρο, το τρίτο µεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων. Πρωτεύουσά της είναι η Παροικιά στη δυτική ακτή, ενώ η δεύτερη σε µέγεθος πόλη, η Νάουσα, ένα από τα πιο γραφικά ψαροχώρια του Αιγαίου, που εξελίχθηκε από οικισµός ψαράδων σε κοσµοπολίτικο θέρετρο!

Η Πάρος καταφέρνει να συνδυάσει µε τον δικό της µοναδικό τρόπο, το χτες µε το σήµερα, τη γαλήνη και τη ζωντάνια, το µπλε της θάλασσας και το λευκό των σπιτιών της. Αν ονειρεύεστε διακοπές που να µπορούν να συνδυάζουν όλα τα παραπάνω, τότε η Πάρος είναι το νησί σας! Αφεθείτε να σας παρασύρει σε ένα συνονθύλευµα µαγευτικών εικόνων, αρωµάτων και γεύσεων και ζήστε το µε όλες σας τις αισθήσεις!about:blank

Παροικιά, η πρωτεύουσα

Η Παροικιά, το κέντρο κάθε εµπορικής δραστηριότητας του νησιού, είναι χτισµένη στη θέση της αρχαίας πόλης, στις παρυφές του λόφου της Μονής των Αγίων Αναργύρων, µε σήµα-κατατεθέν της, τον Μύλο και τα γραφικά ολόλευκα σοκάκια της, που παντρεύουν το έντονο παρελθόν αλλά και το ζωντανό παρόν του νησιού. Η ονοµασία της λέγεται ότι προέρχεται από τη βυζαντινή εποχή και πιο συγκεκριµένα από τους «παροίκους» του ναού της Εκατονταπυλιανής.

Εδώ βρίσκεται το διάσηµο επιβατηγό και εµπορικό λιµάνι του νησιού, αλλά και η τεράστια σε µήκος παραλία της (οδός Γιάννη Πάριου) µε τους αιωνόβιους φοίνικες. Στα παραδοσιακά σοκάκια της αλλά και στον κεντρικό παραλιακό της δρόµο, συγκεντρώνονται all day προτάσεις σε φαγητό και διασκέδαση που ικανοποιούν κάθε γούστο, ενώ µε µια βόλτα θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε την κυκλαδίτικη οµορφιά και την φιλοξενία των κατοίκων της.

Παροικιά, η πρωτεύουσα

Στην Παροικιά θα δείτε και την εκκλησία της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής, ένα από τα σπουδαιότερα παλαιοχριστιανικά µνηµεία που βρίσκονται της Ελλάδας και το µεγαλύτερο σε µέγεθος. Χαρακτηριστικό αξιοθέατο αποτελεί και το Κάστρο, χτισµένο στον Λόφο πάνω από το λιµάνι. Επιπλέον, στην ευρύτερη περιοχής της παλαιάς πόλης και γύρω από το κάστρο βρίσκονται γύρω στα 40 εκκλησάκια που αξίζει κανείς να τα επισκεφτεί. Μην παραλείψετε να περπατήσετε κατά µήκος του κεντρικού δρόµου της Αγοράς (οδός Λοχαγού Φωκιανού), που είναι γεµάτος µε χαρακτηριστικά κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής κτήρια.

Παροικιά

Νάουσα, Το κοσµοπολίτικο ψαροχώρι

Στα βόρεια του νησιού, χτισµένη στον δεύτερο µεγαλύτερο κόλπο του, το γοητευτικό ψαροχώρι της Νάουσας διαθέτει ένα από τα γραφικότερα και πλέον κοσµοπολίτικα λιµανάκια του Αιγαίου, όπου αράζουν παντός είδους καΐκια και σκάφη, από αλιευτικά µέχρι πολυτελή γιοτ!

Νάουσα, Το κοσµοπολίτικο ψαροχώρι

Με σήµα κατατεθέν το δηµοφιλές γεφυράκι, γνωστό σηµείο συνάντησης ντόπιων και επισκεπτών και το Ενετικό Κάστρο στην παραλία, εδώ χτυπάει η καρδιά του νησιού! Παλιές αποθήκες των ψαράδων έχουν µετατραπεί σε προσεγµένα στέκια για φαγητό, ποτό και διασκέδαση, ενώ τα ολόλευκα κυκλαδίτικα σοκάκια της, στολισµένα µε τις ολάνθιστες µωβ µπουκαµβίλιες, γοητεύουν τον επισκέπτη µε την αυθεντική νησιωτική οµορφιά του µέρους, που διατηρεί το αυθεντικό άρωµα του παρελθόντος και αναδεικνύει την κοσµοπολίτικη αίγλη του!

Τι να κάνετε

Παναγία Εκατονταπυλιανή

Ένας από τους σηµαντικότερους ναούς της Χριστιανοσύνης, αποτελεί τόπο προσκυνήσεως αλλά και σπουδαίο αξιοθέατο, ύψιστης πολιτιστικής, αρχιτεκτονικής και θρησκευτικής σηµασίας, µε εκατοντάδες επισκέπτες ετησίως. Χτίστηκε τον 4ο αι., ενώ η ονοµασία του προήλθε, σύµφωνα µε τον θρύλο, από την εξής φράση: «99 πόρτες έχει η Καταπολιανή. Η 100ή είναι κλειστή και δεν φαίνεται. Θα φανεί και θα ανοίξει, όταν οι Έλληνες πάρουν την Πόλη».

Παναγία Εκατονταπυλιανή

Φράγκικο Κάστρο

Χτισµένο στο ψηλότερο σηµείο της Παροικιάς το 1260 από τον Βενετό Δούκα της Νάξου, το Φράγκικο Κάστρο κλέβει τις εντυπώσεις, χάρη στην εντυπωσιακή, πανοραµική θέα! Αποτελείται από κοµµάτια αρχαίων ναών, ενώ σκοπός της δηµιουργίας του ήταν η προστασία του νησιού από τις πειρατικές επιθέσεις. Μια βόλτα θα σας µαγέψει!

Φράγκικο Κάστρο

Βόλτα στα πλακόστρωτα σοκάκια της Νάουσας & στην παραλία της Παροικιάς Ως χαρακτηριστικό κυκλαδονήσι, η Πάρος επιφυλάσσει στον επισκέπτη πανέµορφες εικόνες. «Χαθείτε» στα δαιδαλώδη, γραφικά, λευκά σοκάκια της Νάουσας και κάντε βόλτα κατά µήκος του παραλιακού δρόµου της Παροικιάς… Ειδικά την ώρα του ηλιοβασιλέµατος είναι χάρµα οφθαλµών!

Βόλτα στα πλακόστρωτα σοκάκια της Νάουσας

Φαγητό & ποτό στα καλύτερα!

Όσες φυσικές οµορφιές έχει το νησί άλλες τόσες υπέροχες επιλογές εξασφαλίζει στον επισκέπτη του για την… καλοπερασή του! High end υπηρεσίες, εξαιρετικά εστιατόρια µε gourmet seafood menu, παραδοσιακά ταβερνάκια δίπλα στο κύµα, κοµψά all day cafe – bar αλλά και nightlife spots, η Πάρος ικανοποιεί και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Από την άλλη εξίσου προσεγµένες κι πολυτελείς είναι οι πολλές επιλογές σε ξενοδοχεία και βίλες για µια διαµονή ονειρεµένη!

Ενετικό Κάστρο Nάουσας

To στολίδι του νησιού εδρεύει στο λιµάνι της Νάουσας. Χτίστηκε από τη δυναστεία των Σοµµαρίπα, ως οχυρωµατικό οικοδόµηµα, κατά τον 15ο αιώνα, µε σκοπό την προστασία από πειρατικές επιθέσεις του λιµανιού, στο οποίο άραζαν τα εµπορικά πλοία. Αν και το παρατήριό του είναι µισοβυθισµένο, εντούτοις παραµένει ένα εντυπωσιακό αξιοθέατο, µε φόντο το µπλε της θάλασσας!

Ενετικό Κάστρο Nάουσας

Βόλτα στα πανέµορφα χωριά

Το νησί επιφυλάσσει ακόµα µια έκπληξη… Αν έχετε χρόνο πάρτε το αυτοκίνητο και την παρέα σας και «εξερευνήστε» την άλλη, πιο ήρεµη πλευρά του νησιού, τα γραφικά πανέµορφα, παραδοσιακά χωριά του, εγγυηµένα θα σας εντυπωσιάσουν!

Πού να κολυμπήσετε… Οι καλύτερες παραλίες!

Οι παραλίες της Πάρου φηµίζονται για τις χρυσαφένιες αµµουδιές και τα κρυστάλλινα νερά τους… Από κοσµικές έως «µυστικές», τα έχουν όλα!

Χρυσή Ακτή

Η χρυσή άµµος και τα γαλανά νερά της, την έχουν αναδείξει σε µία απο τις γνωστότερες παραλίες του νησιού. Είναι οργανωµένη, ενώ διαθέτει beach bars-restaurants, beach boutique και surf club. Extra tip: Aποτελεί ιδανική επιλογή για wind-surfing, λόγω των ρευµάτων!

Κολυµπήθρες

Από τις πιο φωτογραφηµένες παραλίες του νησιού, µε σήµα κατατεθέν το µοναδικό, άγριας οµορφιάς τοπίο της, που οφείλεται στα σµιλεµένα βράχια, τα οποία σχηµατίζουν διαδοχικές παραλίες. Τα γαλαζοπράσινα, κρυστάλλινα νερά της, ολοκληρώνουν αυτή τη µαγευτική εικόνα.

Κολυµπήθρες

Σάντα Μαρία

Η διάσηµη παραλία της Πάρου, µόλις 2 χλµ. από τη Νάουσα, συνδυάζει την ηρεµία µε τη διασκέδαση σε ένα περιβάλλον όπου προσφέρονται υψηλού επιπέδου παροχές. Τα βαθυγάλανα νερά της ενδείκνυνται για δροσιστικές βουτιές, ενώ υπάρχουν beach bar και εστιατόριο που προσφέρουν απολαυστικές καλοκαιρινές στιγµές, καθιστώντας το top καλοκαιρινό προορισµό!

Σάντα Μαρία

Πίσω Αλυκή

Φυσικά όµορφη, ήρεµη, µη οργανωµένη, για όσους θέλουν να αποφύγουν την πολυκοσµία και να χαλαρώσουν σε ένα γαλήνιο περιβάλλον, η πίσω Αλυκή µε τα βότσαλα, τα αλµυρίκια και τα γαλανά νερά, νότια του νησιού, δίπλα στο Γραφικό ψαροχώρι του νησιού, την Αλυκή.

Πίσω Λιβάδι

Διάσηµη παραλία του νησιού που βρίσκεται νοτιοανατολικά της Πάρου και χρωστάει τη φήµη της στο αµφιθεατρικά χτισµένο Punda Beach club, που θεωρείται ένα από τα πιο αυθεντικά seaside bars και ξεχωρίζει για το ανεπιτήδευτο στυλ και την party διάθεσή του, all day long!

Αµπελάς

Στο µικρό ψαροχώρι του Αµπελά, στο βορειοανατολικό τµήµα του νησιού, θα βρείτε την µικρή, πολύ όµορφη οµώνυµη παραλία, µε την σχεδόν παρθένα αµµουδιά και τα γαλαζοπράσινα, διάφανα νερά, µόλις λίγα χιλιόµετρα µακριά από τη Νάουσα. Η παραλία είναι προστατευµένη από τον καιρό καθώς βρίσκεται ανάµεσα σε δύο ακρωτήρια τα οποία σχηµατίζουν έναν απάνεµο κόλπο, γι’ αυτό είναι και η επιλογή των ψαράδων για να αγκυροβολούν τα καϊκάκια τους. Στην παραλία θα βρείτε ταβερνάκια, µε παραδοσιακές γεύσεις γνήσιας παριανής κουζίνας!

Φάραγγας

«Φωλιασµένη» σε έναν απάνεµο, µικρό κολπίσκο, στη νότια Πάρο, βρίσκεται µια όµορφη παραλία µε ψιλή άµµο και πεντακάθαρα νερά. Αν και ανεπτυγµένη τουριστικά, µε beach bar – restaurant, έχει καταφέρει να διατηρήσει ανέπαφο τον ήρεµο χαρακτήρα της.

Πούντα

Αγαπηµένη πρόταση επισκεπτών και ντόπιων, νοτιοδυτικά της Παροικιάς. Βραβευµένη µε Γαλάζια Σηµαία, αποτελεί top προορισµό για του surfers και τους λάτρεις των θαλάσσιων αθληµάτων, ενώ συµπεριλαµβάνεται στο Παγκόσµιο Πρωτάθληµα Kitesurf.

Μαρτσέλο – Κριός

Ο Κριός απέχει µόλις 2,5 χλµ. από την Παροικιά στη βόρεια πλευρά του οµώνυµου όρµου. Συνέχειά του είναι το Μαρτσέλο. Πλήρως οργανωµένη µε ξαπλώστρες και beach bars, ελκύει πολλούς επισκέπτες χάρη στα πεντακάθαρα νερά της!

Μαρτσέλο – Κριός 

Λογαράς

Στη νοτιανατολική πλευρά του νησιού, εκτείνεται στον οµώνυµο οικισµό που διαθέτει ενδιαφέρουσες προτάσεις σε φαγητό, καφέ και διαµονή. Extra tip: Εξερευνήστε µε µάσκα τον ιδιαίτερο βυθό της, ενώ αν είστε λάτρης του ψαροντούφεκο αποτελεί ιδανική επιλογή.

Λογαράς

Τρυπητή & Γλυφά

Εναλλακτικές προτάσεις στη νοτιοανατολική µεριά του νησιού, αυτές οι 2 µικρές, µη οργανωµένες παραλίες είναι ιδανικές για όσουν θέλουν να χαλαρώσουν µακριά από την πολυκοσµία… Πρώτα συναντάµε την παραλία της Τρυπητής, που φωλιάζει σε έναν µικρό, απάνεµο κολπίσκο, ενώ στη συνέχεια τη λίγο µεγαλύτερη Γλύφα, που διαθέτει ένα µικρό lounge beach bar και ταβέρνα.

Τρυπητή & Γλυφά

Ένα φωτογραφικό αφιέρωμα στο υπέροχο κυκλαδονήσι, έτσι όπως δεν το έχετε ξαναδεί!

Στο νησί βρέθηκε και η φωτογράφος μας Ελεάννα Κουρκουλοπούλου και μέσα από τον φωτογραφικό της φακό και το worldvibesbyeleanna μας δείχνει γωνιές, εμβληματικά σημεία και αξιοθέατα όπως δεν τα έχουμε ξαναδεί, μέσα από εικόνες… καθηλωτικές! Δείτε λοιπόν το νησί μέσα από ένα ξεχωριστό, μοναδικό φωτογραφικό αφιέρωμα που -τουλάχιστον- θα σας εντυπωσιάσει!

Δείτε τις!

Πάρος1

Πάρος2

Πάρος3
Πάρος4

Πάρος5

Πάρος6

Πάρος7

Πάρος8

Πάρος8

Πάρος9

Πάρος10

Πάρος11

Πάρος12

Πάρος13

Πάρος14

Πάρος15

Πάρος16

Ένα ελληνικό νησί κορυφαίο στην Ευρώπη και δεύτερο στον κόσμο - Οι ξένοι μας αποθεώνουν... μέχρι και στη Vogue

Η χώρα μας φημίζεται για τα υπέροχα νησιά της και ένα εξ αυτών έχει καταφέρει να βρίσκεται σχεδόν στην κορυφή του κόσμου, κάνοντας άπαντες... να παραμιλούν.

Τα βραβεία για τους καλύτερους προορισμούς της χρονιάς απένειμε το γνωστό ταξιδιωτικό περιοδικό «Travel+Leisure». Στην ψηφοφορία πήραν μέρος πολίτες από όλον τον κόσμο και ανέδειξαν τον νικητή κάθε κατηγορίας.

Ειδικότερα, ψήφισαν για τα καλύτερα μέρη για διακοπές, για τα κορυφαία εστιατόρια, για τα ιδανικότερα ξενοδοχεία, αλλά και τα πιο όμορφα νησιά. Φέτος, η ψηφοφορία έκλεισε στις 2 Μαρτίου, πριν τη ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού, άρα το αποτέλεσμα δεν επηρεάστηκε από τα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν.

Η Ελλάδα, λοιπόν, ήταν η πρωταγωνίστρια, όσον αφορά τα νησιά. Στην ευρωπαϊκή λίστα κατέκτησε την πρώτη θέση με την Πάρο και σκορ 90.55/100 και στην παγκόσμια λίστα το ίδιο νησί πήρε τη δεύτερη θέση. Μάλιστα, οι αναγνώστες του περιοδικού δήλωσαν πως λατρεύουν το κυκλαδίτικο νησί, καθώς έχει τα πάντα. Κάποιοι το χαρακτήρισαν και «ελληνικό παράδεισο». Την πρώτη θέση σημειώνεται ότι κατέκτησε η Παλαουάν στις Φιλιππίνες, με την Πάρο πάντως να αντιμετωπίζει εσχάτως ένα πρόβλημα.

Επίσης, στη λίστα υπάρχει και η Μήλος. Συγκεκριμένα, βρέθηκε στη δεύτερη θέση της ευρωπαϊκής λίστας και στην τρίτη της παγκόσμιας. Υψηλή θέση με τα κορυφαία νησιά του κόσμου κατέλαβαν ακόμη η Κρήτη (Νο15 στον κόσμο και 6 στην Ευρώπη), η Ρόδος (Νο10 στην Ευρώπη), η Σαντορίνη (Νο11 στην Ευρώπη), η Κέρκυρα (Νο18 στην Ευρώπη) και η Μύκονος (Νο20 στην Ευρώπη).

Η αποθέωση των ξένων... και της Vogue για έτερο νησί των Κυκλάδων

Δίπλα σε ξεχωριστά θέρετρα της Ιταλίας και της Γαλλίας, η Ίος εκπροσωπεί επάξια την Ελλάδα σύμφωνα με το άρθρο της Ιταλικής Vogue.

Έπειτα από ενδελεχή έρευνα, ο διαδικτυακός τόπος www.vogue.it με 24 εκατομμύριαμοναδικούς χρήστες σε Ευρώπη ΗΠΑ και Ασία, εντάσσει την Ίο στα “hot entries” των ποιοτικών προορισμών.

«Μετά από χρόνια καθαρής διασκέδασης της «νέας γενιάς«, ο άνεμος έχει… αλλάξει ρότα και το νησί αποκαλύπτεται και αποκαλύπτει, όπως πάντα, την κομψή, χαλαρωτική και δροσερή του πλευρά», επισημαίνεται στο άρθρο, για να συνεχίσει με αναφορές στο εύρος παραλιών που συναντά κανείς από ήρεμες και μοναχικές, μέχρι κοσμικές και να ολοκληρώσει με «την θεαματική παράσταση που δίνει ο ήλιος στο τέλος της ημέρας», παραδίδοντας τα σκήπτρα στη ζωντανή νύχτα του νησιού.

«Η αλλαγή στην εικόνα του νησιού όπως την αντιλαμβάνονται διεθνή ΜΜΕ όπως ηVogue, αποτελεί τη μεγαλύτερη ανταμοιβή των προσπαθειών του Δήμου και των επαγγελματιών για την ανάδειξη των ποιοτικών διαστάσεων του προορισμού», σχολιάζει η κυρία Άντζελα Φάκου, Πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Ιητών. Το πρόγραμμα προβολής καταρτίζεται και υλοποιείται από το Δήμο Ιητών, σε συνεργασία με τους επαγγελματίες και την εταιρεία Τουριστικού Consulting Re:make.

πηγή: travelstyle.gr

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share