Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Αγκίστρι: Επισκεφτείτε το διαμάντι του Αργοσαρωνικού που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα

Το μικρό καταπράσινο νησάκι υπόσχεται ανέμελες διακοπές και στιγμές χαλάρωσης

8 Ιουνίου 2021 13:58
Αγκίστρι: Επισκεφτείτε το διαμάντι του Αργοσαρωνικού που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Αγκίστρι µε τη νησιώτικη αύρα του είναι ένας από τους πλέον περιζήτητους προορισµούς για τους weekenders, αφού βρίσκεται μια ανάσα από την Αθήνα. Αυτό το µικρό αυθεντικό νησί στην καρδιά του Σαρωνικού μπορεί να βρίσκεται στη… σκιά της Αίγινας αλλά αποτελεί µια µικρή αναπάντεχη έκπληξη! Ανακαλύψτε το σε 48 ώρες!

Οι καταπράσινες εκτάσεις και τα γαλανά νερά το καθιστούν την ιδανική ‘’απόδραση” για όσους θέλουν να ξεφύγουν λίγο από την καθηµερινότητα και να απολαύσουν την ηρεµία και την απλότητα της φύσης! Εξαιρετικός επίσης προορισµός για όσους λατρεύουν το camping, το ποδήλατο ή τις πεζοπορίες στη φύση! Παράλληλα δείτε και τις καλύτερες προτάσεις από τον Τάσο Δούση για το τρίημερο του Αγίου Πνεύματος.

Τι θα δείτε στο Αγκίστρι

Πανέµορφες παραλίες, πολύ πράσινο και ηρεµία είναι το τρίπτυχο που τα λέει όλα… για το Αγκίστρι. Απαρτίζεται από τρία κοντινά µεταξύ τους χωριά: το Μεγαλοχώρι, τη Σκάλα και τα Λιµενάρια. Το µεγαλύτερο είναι το Μεγαλοχώρι ή Μύλος, που θα σας γίνει έρωτας µε την πρώτη µατιά χάρη στα πλακόστρωτα δροµάκια στα οποία θα σεργιανίσετε, τα παραδοσιακά του σπίτια και τις ολάνθιστες αυλές, που σκορπούν τα λουλουδάτα αρώµατά τους.

Μη χάσετε και µια ανάβαση στο Μετόχι –το µικρό χωριό ανάµεσα στη Σκάλα και το Μεγαλοχώρι– που προσφέρεται για ατέλειωτο χάζι µε την υπέροχη θέα του. Μια πολύ όµορφη διαδροµή σάς επιφυλάσσει η διαδροµή από τη Σκάλα µέχρι τη Δραγωνέρα, όπου σίγουρα θα κάνετε και µια βουτιά. Πάρτε µαζί το ποδήλατό σας, αφού οι αποστάσεις είναι κοντινές και δεν χρειάζεστε αυτοκίνητο.

Παραλίες στο Αγκίστρι

Παραλίες στο Αγκίστρι

  • Η Απόνησος είναι εξωτική παραλία, µε πεύκα που φθάνουν ως τη θάλασσα και καταλήγουν σε λεία βράχια!
  • Μια µαγευτική διαδροµή ανάµεσα στο µπλε και το πράσινο, µετά το Μεγαλοχώρι καταλήγει στην οργανωµένη παραλία Δραγωνέρα. Αποτελείται από τη Μικρή και Μεγάλη Δραγωνέρα, µε γαλαζοπράσινα νερά και πεύκα ως τη θάλασσα.
  • Η Μάρεζα είναι µια βραχώδης παραλία µε βαθιά, κρυστάλλινα νερά.
  • Δυτικά από το λιµάνι της Σκάλας βρίσκεται η Σκληρή, µικρή, βραχώδης παραλία, µε κρυστάλλινα νερά, και ακολουθεί η παραλία της Χαλικιάδας, µε λευκά βότσαλα, ιδανική για ψαροντούφεκο.
  • Η Σκάλα είναι αµµουδερή παραλία µε κρυστάλλινα νερά, µόλις 100 µέτρα από το λιµάνι.
  • Ωραία παραλία µε καταγάλανα νερά, βότσαλο και άµµο, ιδανική για κολύµπι, είναι και αυτή στο Μεγαλοχώρι.

6 μαγαζιά για καφέ και πρωινό στο Αγκίστρι

Στο Αγκίστρι θα βρείτε πληθώρα επιλογών από το πρωί εως το βράδυ. Αν θέλετε όμως να πάτε για ένα καλό πρωινό και καφέ εμείς εδώ στο athensmagazine.gr σας έχουμε τα 6 καλύτερα.

Sunrise

Πρόκειται για το μπαράκι που κρατάει τα σκήπτρα της διασκέδασης στο νησί του Αγκιστρίου. Ανοιχτό από νωρίς το πρωί το «Sunrise» δίνει την ευκαιρία στον επισκέπτη να συνδυάσει το μπάνιο του στα πρασινογάλανα και πεντακάθαρα νερά του Αγκιστρίου, απολαμβάνοντας καλό καφέ, δροσιστικά ποτά και εξωτικά cocktails.

sunrise αγκιστρι για καφε

Quattro beach Bar

Ο λόγος φυσικά για το παραλιακό Quattro Beach Bar, όπου οι οικοδεσπότες τον Βασίλη και τη Νίκη με πολύ αγάπη και μεράκι έφτιαξαν έναν χώρο που υπόσχεται να ικανοποιήσει ακόμη και τον πιο απαιτητικό! Από το πρωί για καφέ και πρωινό, το μεσημέρι μετά το μπάνιο για εξαιρετικό φαγητό, το απόγευμα για γλυκές αμαρτίες και το βράδυ για ρομαντικές βραδιές με cocktail και φεγγαράδα με φόντο την ατέλειωτη θάλασσα! Έχεις υποχρέωση στον εαυτό σου να ζήσεις μια βραδιά εκεί!

quattro αγκιστρι για καφε

Copa Cabana

Το Copa Cabana είναι ένα μαγαζί οπού μπορείς να βρεθείς από το πρωί ως το βράδυ. Τα πρωινά και τα brunch τους φημίζονται στην Αττική και όχι μόνο, με λαχταριστά αλμυρά και γλυκά pancakes, ιδιαίτερες συνταγές πρωινού, brunch και μεσημεριανά πιάτα. Επιβάλλεται, βέβαια, να συνοδευτούν από κάποιον από τους καφέδες τους, κατά προτίμηση με ένα Beetroot Latte.

copa gabana αγκιστρι για καφε

Melirriton

Το Cafe Melirriton βρίσκεται στον παραλιακό δρόμο της Σκαλάς, στο ισόγειο του Ξενοδοχέιου Galini. Είναι ένα πολύ όμορφο cafe snack-bar, στο οποίο, μέσα σε ένα θαυμάσιο περιβάλλον, με γρήγορο και άψογο σέρβις, μπορείτε να πιείτε τον καφέ σας ή το ποτό σας και να πάρετε το πρωϊνό σας ή ένα πολύ γευστικό snack.

μελιριτον αγκιστρι για καφε

Cafe Kouros

Το Cafe Kouros είναι ένα από τα ποιοτικά cafe του Αγκιστρίου με χαρισματική θέση, φανταστική θέα, πολύ δροσιά και ωραία ατμόσφαιρα, που κάνουν ευχάριστη την παραμονή σας. Eδώ μπορείτε να διασκεδάσετε και να χαρείτε την πανοραμική άποψη του απέραντου γαλάζιου, ενώ ταυτόχρονα θα απολαμβάνετε το πρωϊνό σας, καφέ, γλυκά, παγωτά, σάντουϊτς, τοστ, snacks, φυσικούς χυμούς, αναψυκτικά, μπύρες, ούζο, κρασί, ποτά και coctails.

cafe kouros αγκιστρι για καφε

Φωλιά της Φώκιας

Στη Φωλιά της Φώκιας στην Σκάλα θα απολαύσετε υπέροχο καφέ, πρωινό, κρέπες και σάντουιτς και γλυκά. Τα must είναι τα smoothies με φυσικά φρούτα και το χειροποίητο cheesecake φράουλα. Στο ίδιο χώρο θα βρείτε ελληνικό και ξένο τύπο, τσιγάρα, χειροποίητα κοσμήματα δημιουργίες των ιδιοκτητών, τουριστικά είδη και ρούχα.

φωλια της φωκιας αγκιστρι για καφε

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share