Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Μάγειρας: Μια πανέμορφη παραλία της Εύβοιας που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε (Video)

Μαγική!

8 Ιουνίου 2021 09:25
Μάγειρας: Μια πανέμορφη παραλία της Εύβοιας που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τι θα λέγατε να πάρετε το ταίρι σας και με την πρώτη ευκαιρία να πάτε μια κοντινή εκδρομή για μπάνιο; Σας έχουμε την τέλεια ιδέα: Βόλτα με το αυτοκίνητο μέχρι την Εύβοια και συγκεκριμένα την υπέροχη άγνωστη στους περισσότερους παραλία του Μάγειρα! Ένας μικρός, απομακρυσμένος παράδεισος κρύβεται στην νότια Εύβοια με το όνομα Μάγειρας και είναι μια μοναδική παραλία από όλες τις απόψεις.

Καταρχάς είναι ερημική, δεν την γνωρίζει πολύς κόσμος οπότε εδώ θα βρείτε την ησυχία σας. Έπειτα θα εντυπωσιαστείτε από το πανέμορφο σκηνικό που το συνθέτουν τα καταπράσινα δέντρα, η λευκόχρωμη αμμουδιά και βέβαια η γαλαζοπράσινη παραλία… Πανέμορφη παραλία με άμμο και μικρό άσπρο βότσαλο που δίνουν στα νερά της ένα εξωτικό πράσινο χρώμα.

Μάγειρας: Μια πανέμορφη παραλία της Εύβοιας

Η παραλία είναι ανοργάνωτη

Η αλήθεια είναι ότι η παραλία ήταν ερημική γιατί πιο παλιά μπορούσε κάποιος να την προσεγγίσει μόνο με φουσκωτό και σκάφος ή αν διέθετε 4×4. Πλέον μπορεί να φτάσει ως εδώ με απλό αυτοκίνητο. Μην αποθαρρύνεστε όμως… και πάλι θα βρείτε την ηρεμία σας στον Μάγειρα καθώς σαν ανοργάνωτη παραλία είναι πολύ πιο χαλαρά τα πράγματα! Παράλληλα δείτε και τις τρεις ελληνικές παραλίες και τα δυο ελληνικά νησιά που βρίσκονται στη λίστα με τα καλύτερα του κόσμου.

Εφοδιαστείτε λοιπόν με ότι μπορεί να χρειαστείτε, νερό και τα συναφή και ανακαλύψτε αυτό τον μικρό παράδεισο! Πάνω από τον κόλπο υπάρχουν μόνο λίγα σπίτια, κυρίως εξοχικά ενώ δεν θα βρείτε κοντά στην παραλία ξενοδοχεία και ταβέρνες. Το καλοκαίρι, κυρίως τα Σαββατοκύριακα και τον Αύγουστο κάποιοι επισκέπτες κάνουν ελεύθερο κάμπινγκ κοντά στην υπέροχη αυτή παραλία

Δείτε την παραλία και μέσα από το παρακάτω βίντεο:

Πηγή: Travelstyle.gr

Εύβοια: Τρεις υπέροχες παραλίες κοντά στην Αθήνα που πρέπει να επισκεφτείτε!

Σκέφτεστε να πάτε εκδρομή το Σαββατοκύριακο που έρχεται για να ξεφύγετε από την καθημερινότητα και να γεμίσετε μπαταρίες; Το Athensmagazine.gr είναι εδώ και σας παρουσιάζει καθημερινά κοντινούς προορισμούς, ώστε να μπορείτε να πάτε έστω για μονοήμερη εκδρομή και να κάνετε το μπάνιο σας στις πιο ωραίες παραλίες.

Αυτή την φορά θα σας ταξιδέψουμε στην πανέμορφη Βόρεια Εύβοια και πιο συγκεκριμένα σε 3 παραλίες της, στο Πευκί, στην παραλία Ελληνικών αλλά και στη Θαψά. Ωστόσο σας παρουσιάζουμε και τις προτάσεις του Τάσου Δούση για τις ημέρες του Αγίου Πνεύματος.

Λίγα λόγια για την παραλία Πευκί

Ίσως η πιο οργανωμένη και η πιο μεγάλη της βόρειας Εύβοιας. Το Πευκί με την παραλία του αποτελεί τον βασικότερο προορισμό για διακοπές στη βόρεια Εύβοια, με έκταση 4-5 χιλιόμετρα η παραλία διαθέτει ψηλή άμμο , βότσαλο, μικρές πέτρες, και δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να διαλέξει όποιο κομμάτι του αρέσει.
Στο Πευκί θα βρείτε δεκάδες ξενοδοχεία για να ξεκινήσετε τις διακοπές σας.

Λίγα λόγια για την παραλία Ελληνικά

Ίσως η ομορφότερη παραλία της βόρειας Εύβοιας. Στην παραλία αλλά και μέσα στη θάλασσας υπάρχει ψιλή άμμος και στο κέντρο του φυσικού κόλπου ένα νησάκι με το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου που μπορείς να το επισκεφτείς και κολυμπώντας μέχρι εκεί. Αυτή η φυσική ομορφιά είναι αυτό που κάνει τον ταξιδιώτη να θέλει να έρθει ξανά και ξανά στη βόρεια Εύβοια. Δεξιά από την παραλία του Αγίου Νικολάου υπάρχουν άλλες 2 μικρές και πιο ήσυχες παραλίες.

Λίγα λόγια για την παραλία Θαψά

Η Εύβοια φημίζεται για τις υπέροχες παραλίες της με το χαρακτηριστικό τιρκουάζ χρώμα χάρη στο καταπράσινο τοπίο που καθρεφτίζεται στα κρυστάλλινα νερά. Η παραλία Θαψά είναι “χωμένη” μέσα στη φύση και πρέπει να περάσετε έναν κακοτράχαλο χωματόδρομο για να φτάσετε.

Μην το θεωρήσετε όμως σαν εμπόδιο γιατί το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει. Πρόκειται για μια από τις ομορφότερες και λιγότερο γνωστές παραλίες της Εύβοιας. Τα νερά της παραλίας είναι καταπράσινα ενώ είναι περιτριγυρισμένη από δέντρα.

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share