Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τρομερή προσφορά: Πετάξτε για Μάλτα με μόνο 22 ευρώ!

Η απίστευτη προσφορά της Ryanair

4 Ιουνίου 2021 10:52
Τρομερή προσφορά: Πετάξτε για Μάλτα με μόνο 22 ευρώ!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Υπάρχουν πάνω από 200 νησιά στη Μεσόγειο, αλλά το 90% των τουριστών επισκέπτεται μόλις το 10% απ’ αυτά! Σ’ αυτή την κατηγορία ανήκει και η Μάλτα, νότια της Σικελίας και βορειοανατολικά της Τυνησίας. Έχει απόκρημνη ακτογραμμή, παραλίες, μεγάλη ιστορία και είναι μια από τις μικρότερες χώρες της Ευρώπης! Σου κεντρίσαμε το ενδιαφέρον να γνωρίσεις τη Μάλτα;

Θα σου το κάνουμε ακόμα πιο εύκολα να τη γνωρίσεις αφού βρήκαμε αεροπορικά εισιτήρια με €21,99! Όσο και αν σας φαίνεται απίστευτο η ταξιδιωτική ομάδα του travelstyle.gr σας βρήκε εισιτήρια για τη Μάλτα μόνο με €21,99! Δηλαδή ένα ταξίδι που μπορείτε να κάνετε ακόμη και για ένα Σαββατοκύριακο. Συνεχίζοντας τις σχεδόν καθημερινές της προσφορές η Ryanair “χαρίζει” διήμερα σε υπέροχες ευρωπαϊκές πόλεις με τιμές που δεν… υπάρχουν!

Η εταιρεία προσφέρει αεροπορικά σε τέτοιες τιμές και για άλλους προορισμούς όπως Λονδίνο (δείτε εδώ την προσφορά της Ryanair και ταξιδέψτε στο Λονδίνο μόλις με €14!) για να περάσετε ένα Σαββατοκύριακο στον προορισμό της επιλογής σας. Εδώ εμείς βρήκαμε μια σούπερ προσφορά της Ryanair για Μάλτα στα €21,99 για απλή μετάβαση, Αθήνα – Βαλέτα. Ωστόσο συνδυαστικά με την επιστροφή η τιμή γίνεται τελείς ασυναγώνιστη αφού η πτήση Βαλέτα – Αθήνα κοστίζει €16,99, δηλαδή σύνολο 38,98!

Κάναμε ενδεικτικά μια αναζήτηση και μάλιστα για το προσεχές Σαββατοκύριακο (12/06 με επιστροφή 15/06). Αν αποφασίσετε λοιπόν ένα ταξιδάκι στην κοντινή Μάλτα (μόλις 1 ώρα & 45 λεπτά) έστω και ένα τριήμερο εδώ σας συγκεντρώσαμε 18 πληροφορίες που δεν γνωρίζατε για την όμορφη αυτή μεσογειακή χώρα!

Μάλτα προσφορά

1. Στη Μάλτα βρίσκεται η «Σπηλιά της Καλυψώς», που πιστεύουν ότι είναι αυτή που αναφέρει ο Όμηρος στην Οδύσσεια. Η σπηλιά από μόνη της δεν λέει τίποτα, έχει όμως εξαιρετική θέα προς την κοντινή παραλία.

Μάλτα λιμάνι

2. Οι επίσημες γλώσσες είναι τα αγγλικά και τα μαλτέζικα (που ακούγονται σαν αραβικά).

Μάλτα σπίτια

3. Η Βικτώρια, πρωτεύουσα του Γκόζο, είναι επίσης γνωστή και ως Ραμπάτ. Εδώ θα δεις τη διάσημη μεσαιωνική καστροπολιτεία της Σιταντέλα, μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco.

4. Στη Μντίνα, την αρχαία πρωτεύουσα της Μάλτας, επιτρέπονται μόνο τα αυτοκίνητα των κατοίκων.

Μάλτα βάρκα

5. Ο καλός καιρός (για παραλία) μπορεί να κρατήσει μέχρι τα μέσα του φθινοπώρου.

6. Η υπόγεια νεκρόπολη Χαλ Σαφλιένι είναι από το το 2500 π.Χ.

7. Οι κάτοικοι της Μάλτας οδηγούν από αριστερά.

Μάλτα Κόμινο

8. Το Κομίνο, το μικρότερο από τα νησιά, είναι σχεδόν ακατοίκητο – εκτός από ένα ξενοδοχείο που λειτουργεί εκεί- και δεν έχει αυτοκίνητα. Το μεγαλύτερο αξιοθέατο του νησιού είναι η Γαλάζια Λίμνη.

Μάλτα σοκάκια

9. Η Μάλτα έγινε ανεξάρτητη το 1964, μέχρι τότε ήταν κομμάτι της Βρετανίας

10. Υπάρχουν πολλά βυθισμένα πλοία από την εποχή του Β’ Παγκοσμίου πολέμου κατά μήκος της ακτογραμμής.

Μάλτα βαλέτα

11. Η Βαλέτα, η σημερινή πρωτεύουσα της Μάλτας, είναι μια από τις πιο πυκνοδομημένες ιστορικές περιοχές στον κόσμο, σύμφωνα με την Unesco.

12. Μια από τις «τρεις πόλεις», η Βιτοριόζα (επίσης γνωστή ως Μπιργκού) υπέστη ζημιές κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο – κατάφερε να τη γλυτώσει το Φρούριο του Αγίου Αγγέλου, που χτίστηκε το 870.

13. Είναι ο παράδεισος του περιπατητή, με πολλές διαδρομές για τους επισκέπτες κατά μήκος των ακτογραμμών της Μάλτας και του Γκόζο.

Αξιοθέατα Μάλτα

14. Το παλάτι Βερντάλα του 16ου αιώνα, είναι τώρα η επίσημη καλοκαιρινή Προεδρική κατοικία. Είναι κλειστό για το κοινό στη διάρκεια του χορού του αυγουστιάτικου Φεγγαριού, στις 3 Αυγούστου,

15. Η Μάλτα ήταν η 48η πιο χαρούμενη χώρα στον κόσμο σύμφωνα με έρευνα των Ηνωμένων Εθνών το 2013.

Μάλτα θάλασσα

16. Η Σαν Μπλας είναι μια κόκκινη αμμουδερή παραλία στη βορειανατολική ακτή του Γκότζο.

Μάλτα αξιοθεάτα

17. Ο καλύτερα διατηρημένος ναός από ασβεστόλιθο στη Μάλτα είναι 5.000 ετών και λέγεται Χαγκάρ Κιμ.

18. Αν θες να ζήσεις στη Μάλτα, μπορείς να αγοράσεις την υπηκοότητά σου έναντι 1,1 εκατομμυρίου ευρώ και με την προϋπόθεση ότι θα επενδύσεις στο νησί!

Μάλτα υπέροχη θέα

Πηγή: Travelstyle.gr

Μάλτα: Οι λόγοι που θα σας πείσουν να επισκεφθείτε την πανέμορφη αυτή πόλη!

Υπάρχουν σημαντικοί λόγοι! Από την µπαρόκ αρχιτεκτονική της πρωτεύουσας Βαλέτα µε τα µεσαιωνικά κάστρα και τα αναγεννησιακά αγάλµατα, µέχρι την κουζίνα της, τα ανοιξιάτικα χρωµατά της και τις πανέρµορφες ακτές της, η Μάλτα είναι ικανή να γοητεύσει κάθε επισκέπτη!

Αν και πρόκειται για τη µικρότερη χώρα της Ευρωπαϊκής ένωσης, τόσο σε πληθυσµό όσο και σε έκταση, αποτελεί σπάνιο σταυροδρόµι πολιτισµών και µετράει περισσότερα από 7.000 χρόνια Ιστορίας. Αφιερώστε χρόνο για να περιπλανηθείτε στα δροµάκια της πρωτεύουσας, Βαλέτας, µία από τις πιο όµορφες και αριστοκρατικές πόλεις του κόσµου που αποτελεί Μνηµείο Παγκόσµιας Πολιτιστικής Κληρονοµιάς της UNESCO.

Θαυµάστε τα όµορφα κτήρια της,
απολαύστε την εκπληκτική θέα από τους ολάνθιστους χρωµατιστούς κήπους Upper Barrakka, καθίστε σε ένα από τα παγκάκια του για να χαλαρώσετε και παρατηρήστε την µεγάλη αντίθεση που υπάρχει µπροστά σας, που από τη µία πλευρά θα αντικρίζετε τα παραδοσιακά πολύχρωµα ξύλινα µπαλκόνια κι από την άλλη το µοντέρνο κτήριο του Κοινοβουλίου, σχεδιασµένο από τον Ιταλό αρχιτέκτονα Ρέντσο Πιάνο.

Περπατήστε προς το Grandmaster’s Palace, στην πλατεία Παλατιού, που χρονολογείται από τον 16ο αιώνα, δείτε την εντυπωσιακή Casa Rocca Piccola, κατοικία της οικογένειας De Piro, το Εθνικό Θέατρο της Μάλτας, από τα παλαιότερα της Ευρώπης και κατευθυνθείτε προς το γραφικό λιµανάκι Valletta Waterfront µε τις 19 θολωτές αποθήκες του, που σήµερα φιλοξενούν εµπορικά καταστήµατα, µπαράκια και εστιατόρια.

Κάντε µια στάση στον καθεδρικό ναό του Αγίου Ιωάννη, µε την µπαρόκ αρχιτεκτονική και παρατηρήστε την περίτεχνη διακόσµηση του αλλά και το τεράστιο µέγεθός του. Θαυµάστε ένα από τα πιο φηµισµένα έργα του Μικελάντζελο Μερίζι, γνωστού ως Καραβάτζο, τον «Αποκεφαλισµό του Ιωάννη του Βαπτιστή» – τον µοναδικό πίνακα που φέρει την υπογραφή του. Δεν πρέπει να χάσετε να επισκεφτείτε και την παλιά πρωτεύουσα της Μάλτας, τη Mdina που βρίσκεται στο κέντρο του νησιού (12χλµ), χτισµένη πάνω σε ένα λόφο και κλεισµένη µέσα σε τείχη…

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share