Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

«Μπλόκο» από την Βρετανία στην Ελλάδα! Καμία χώρα δε θα προστεθεί στην πράσινη λίστα - Πώς αποφασίζει η κυβέρνηση ποιες χώρες θα μπουν

Η κυβέρνηση επιμένει ότι «πρέπει να παραμείνουμε προσεκτικοί» - Φόβοι ότι η χώρα ξαναμπαίνει σε lockdown λίγες μέρες μετά την άρση μέτρων!

3 Ιουνίου 2021 15:42
«Μπλόκο» από την Βρετανία στην Ελλάδα! Καμία χώρα δε θα προστεθεί στην πράσινη λίστα - Πώς αποφασίζει η κυβέρνηση  ποιες χώρες θα μπουν
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

«Μπλόκο» έχουμε από την Βρετανία στην Ελλάδα καθώς σύμφωνα με τα Βρετανικά Μέσα καμία χώρα δε θα προστεθεί στην πράσινη λίστα. Δεν θα ενταχθούν νέες χώρες ή περιοχές στην αποκαλούμενη «πράσινη» λίστα της Βρετανίας σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το BBC.

Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως κάποιες χώρες μπορεί να βγουν από την «πράσινη λίστα» με τους ταξιδιωτικούς προορισμούς που είναι ασφαλείς για τους τουρίστες.

Αναμένεται επίσης να υπάρξουν προσθήκες στην «κόκκινη λίστα». Η πλήρης λίστας των χωρών του λεγόμενου «φωτεινού σηματοδότη» της Βρετανίας αναμένεται να ανακοινωθεί αργότερα σήμερα.

Η κυβέρνηση επιμένει ότι «πρέπει να παραμείνουμε προσεκτικοί»

Νωρίτερα οι πληροφορίες ανέφεραν πως κάποια ελληνικά και ισπανικά νησιά ενδέχεται να πρστεθούν στην «πράσινη λίστα», μαζί με τη Μάλτα, τη Φινλανδία και κάποια μέρη της Καραϊβικής. Όμως η βρετανική κυβέρνηση επιμένει ότι «πρέπει να παραμείνουμε προσεκτικοί», σύμφωνα με το BBC.

Ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ δήλωσε στο BBC: «Πρέπει να προστατεύσουμε την πρόοδο που έχουμε κάνει εδώ στη χώρα μας, επιτρέποντας παράλληλα τα ταξίδια όταν είναι ασφαλές να το κάνουμε. Πρέπει να ακολουθούμε τα δεδομένα».

Πώς αποφασίζει η κυβέρνηση της Βρετανίας ποιες χώρες θα μπουν στην πράσινη λίστα

Η απόφαση για το ποιες χώρες ή προορισμοί θα τοποθετηθούν στην «πράσινη», «πορτοκαλί» ή «κόκκινη» λίστα της βρετανικής κυβέρνησης λαμβάνονται μετά από σχετικές εισηγήσεις του Joint Biosecurity Centre, που εκτιμά διάφορους παράγοντες, όπως ο κίνδυνος μόλυνσης των Βρετανών τουριστών από παραλλαγές του κορωνοϊού, την αναλογία των νέων κρουσμάτων, το ποσοστό των διαγνωστικών τεστ κορωνοϊού που διενεργούνται στις χώρες αυτές και τη δυνατότητα ανάλυσης της γονιδιακής αλληλουχίας εμφανιζόμενων στελεχών του κορωνοϊού.

Το υπουργικό συμβούλιο, λαμβάνει στη συνέχεια της αποφάσεις του συνεκτιμώντας αυτές τις εισηγήσεις καθώς και άλλους παράγοντες.

Οι λίστες της Βρετανίας θα επικαιροποιούνται ανά τρεις εβδομάδες βάσει της συνεχούς παρακολούθησης αυτών των στοιχείων. Η πρώτη επικαιροποίησει αναμένεται να ανακοινωθεί το απόγευμα από τον υπουργό Μεταφορών, Γκραντ Σαπς.

Φόβοι ότι η χώρα ξαναμπαίνει σε lockdown λίγες μέρες μετά την άρση μέτρων!

Υπό τον φόβο για ένα ένα lockdown είτε συνολικό είτε κατά τόπους, βρίσκεται η Βρετανία που βλέπει την ινδική μετάλλαξη του κορωνοϊού να εξαπλώνεται στη χώρα και τα κρούσματα να αυξάνονται με γρήγορους ρυθμούς.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία μέσα σε μόλις μία εβδομάδα τα κρούσματα διπλασιάστηκαν καθώς την 26η Μαΐου επιβεβαιώθηκαν 6.979 μολύνσεις με την ινδική μετάλλαξη του κορωνοϊού.

 Συναγερμός: Μεγάλη ευρωπαϊκή χώρα ξαναμπαίνει σε lockdown, λίγες μέρες μετά την άρση μέτρων!

Η ημερομηνία κλειδί είναι η 21η Ιουνίου καθώς με βάση τα στοιχεία που θα υπάρχουν τότε θα αποφασιστούν και οι επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης, με τη χώρα να προχωρά τους εμβολιασμούς και ήδη ένα μεγάλο ποσοστό να έχει κάνει και τις δύο δόσεις από το εμβόλιο.

Μάλιστα είναι πολύ μικρό το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων, που χρειάστηκε να νοσηλευτούν λόγω της ινδικής μετάλλαξης, σύμφωνα με την υπεύθυνη εμβολιασμών της χώρας, Έλεν Γουόλ.

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share