Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Αυτές είναι οι παραλίες που λατρεύουν οι ξένοι στην Ελλάδα

Τις ξέρετε;

2 Ιουνίου 2021 11:11
Αυτές είναι οι παραλίες που λατρεύουν οι ξένοι στην Ελλάδα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στη λίστα με τις καλύτερες παραλίες της Ευρώπης, οι ταξιδιωτικοί συντάκτες και δημοσιογράφοι του εξωτερικού ξεχωρίζουν ανάμεσα τους και 6 ελληνικές.

Οι δημοσιογράφοι ξεχώρισαν τις αγαπημένες τους παραλίες για κολύμπι, σέρφινγκ, πάρτι και φαγητό και κατέληξαν ότι δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι μοναδικές παραλίες της Ελλάδας. Παράλληλα, δείτε τις προτάσεις μας για 16 προορισμούς για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Βοϊδοκοιλιά, Πελοπόννησος

Συνήθως μία παραλία τόσο καλή καταστρέφεται από την ανάπτυξη. Ευτυχώς η λιμνοθάλασσα στην οποία στηρίζεται είναι τμήμα μίας προστατευόμενης περιοχής και η Βοϊδοκοιλιά μοιάζει πολύ να είναι η ίδια που ήταν όταν εμφανίστηκε η Οδύσσεια του Ομήρου.

Αυτή είναι πραγματικά ένα από αυτά ‘’τα τέλεια ημισέλινα της λευκής άμμου’’. Το ελληνικό όνομα της σημαίνει κοιλιά της αγελάδας. Εκτός από το υπέροχο κολύμπι στο διαφυλαγμένο νερό, υπάρχει μία σπηλιά, τα ερείπια ενός κάστρου πάνω από την παραλία και πολυάριθμα πουλιά στη λίμνη, ανάμεσα τους φλαμίνγκο.

Εσείς ξέρετε ποιες είναι οι 3 ελληνικές παραλίες διάσημες σε όλο τον κόσμο;

Βοϊδοκοιλιά, Πελοπόννησος

Καλαδί, Κύθηρα

Για τους περισσότερους επισκέπτες του νησιού το Καλαδί είναι η καλύτερη παραλία των Κυθήρων. Με τον χαρακτηριστικό της βράχο να αποτελεί και το σημείο αναφοράς της –δεν υπάρχει επισκέπτης που να μην έχει φωτογραφίσει από ψηλά το υπέροχο σκηνικό της– πρόκειται σίγουρα για την πιο πολυφωτογραφημένη ακρογιαλιά του νησιού.

Ονειρικά κρυστάλλινα και πεντακάθαρα νερά, λευκό βότσαλο και απόλυτη ησυχία (δεν υπάρχει καμία οργάνωση στην παραλία) στα βασικά χαρακτηριστικά της που αποζημιώνουν και με το παραπάνω τα 130 περίπου σκαλοπάτια που σας χωρίζουν από αυτή.

Το Καλαδί βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα του νησιού, δίπλα στην Παλαιόπολη, και χωρίζεται σε τρία επιμέρους μέρη, με πιο εντυπωσιακό όλων την μικρή σπηλιά που αν την περάσετε οδηγεί σε μια πολύ μικρή παραλία.

Καλαδί, Κύθηρα

Παλαιοχώρι, Μήλος

Οι θεαματικοί λόφοι που σχηματίζουν έναν σκηνικό σε αυτή την παραλία ποικίλουν σε απόχρωση από λευκό έως κίτρινο και ένα φλογερό κόκκινο και παράλληλα προσφέρουν καταφύγιο από τους ανέμους που μπορεί να χαλάσουν πολλές παραλίες σε αυτή την περιοχή.

Υπάρχουν αρκετά μπαρ και ταβέρνες με ξαπλώστρες προς ενοικίαση αλλά και μία παραλία αρκετά μεγάλη για να απολαύσετε την προχή. Και σαν να μην ήταν αρκετό αυτό το σκηνικό οι θερμές πηγές κάτω από τη θάλασσα παρέχουν ένα δωρεάν θερμαινόμενο σπα.

Παλαιοχώρι, Μήλος

Super Paradise, Μύκονος

Οι άνθρωποι πάνε στις ελληνικές παραλίες για διάφορους λόγους και για κάποιους είναι για να κάνουν πάρτι. Ορισμένα μέρη στη Μύκονο είναι αφιερωμένα στον ηδονισμό και είναι πραγματικά ζοφερά αλλά όχι η παραλία Super Paradise στην νότια ακτή.

Η χρυσή άμμος, το καθαρό νερό και η ασταμάτητη μουσική και ο χορός την κάνουν το καλύτερο μέρος του νησιού. Τα διάσημα κλαμπ του, που φιλοξενεί ολονύχτια πάρτι, προσελκύει τους οπαδούς των πάρτι από ολόκληρο τον κόσμο.

Super Paradise, Μύκονος

Μπάλος, Κρήτη

Η Κρήτη έχει πολλές παραλίες παγκόσμιας κλάσης και κάποιες έχουν αρχίσει να υπερφορτώνονται με κόσμο (υπάρχουν φήμες ότι το διάσημο Ελαφονήσι μπορεί να αρχίσει να περιορίζει τους αριθμούς των επισκεπτών). Η άσπρη άμμος και τα γαλάζια νερά της παραλίας του Μπάλου, στην άκρη της χερσονήσου της Γραμβούσας στα βορειοδυτικά του νησιού, έχει κόσμο στη μέση της ημέρας όταν φτάνουν εκεί τα πλοία.

Το κόλπο είναι να πάει κάποιος νωρίς και να μείνει μέχρι αργά. Αυτό είναι πιο εύκολο να το λέει κανείς παρά να το κάνει, καθώς για να φτάσεις εκεί απαιτείται οδήγηση 12 χλμ σε χωματόδρομο και 1 χλμ πεζοπορίας αλλά σε ανταμείβει περισσότερο από την προσπάθεια σου.

Μπάλος, Κρήτη

Ελαφονήσι, Κρήτη

Κρυμμένη στη νοτιοδυτική γωνιά της Κρήτης, αυτή η συμφωνία με λεπτή ροζ-λευκή άμμο, τιρκουάζ νερά και απαλούς τριανταφυλλένιους αμμόλοφους μοιάζει με ένα μαγικό ονειρικό τοπίο. Καθώς το νερό στροβιλίζεται κατά μήκος της άμμου, τα ουράνια τόξα λάμπουν στην επιφάνειά του.

Ελαφονήσι, Κρήτη

Αυτές είναι οι 3 "μυστικές" παραλίες στην Αττική

Το Athensmagazine.gr σας παρουσιάζει τις τρεις μυστικές παραλίες στην Αττική για να κάνετε το μπάνιο σας χωρίς βαβούρα αλλά και σε καθαρά νερά. Πρόκειται για παραλίες οι οποίες είναι πολύ κοντά σας αλλά οι περισσότεροι σίγουρα δεν τις γνωρίζουν. Παράλληλα σας προτείνουμε να δείτε και 10+1 γειτονιές στο κέντρο της Αθήνας για περπάτημα.

Τσίου

Ένας μίλι κολπίσκος στο Σούνιο, με λίγο χώρο για να απλώσετε τις πετσέτες σας στα βράχια. "Βαφτίστηκε" έτσι από τους ντόπιους και είναι μια από τις πιο ωραίες καβάτζες για να κάνετε το μπανάκι σας. Η πρόσβαση απαιτεί μόνο πέντε λεπτά περπάτημα σε μονοπάτι.

Όπως αντιλαμβάνεστε η ακτή δεν είναι οργανωμένη, οπότε φροντίστε να έχετε προμηθευτεί νερό και κάτι να τσιμπήσετε. Μπορείτε να συνδυάσετε την επίσκεψή σας κάνοντας βόλτα στο Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, ο οποίος βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση.

Παραλία Τσίου

Μικρό Πήλιο

Πεύκα μέχρι και την παραλία, φαράγγι, βότσαλο και γαλαζοπράσινα νερά. Ένα μικρό Πήλιο μεταξύ της Παραλίας Βαρνάβα και της παραλίας των Αγίων Αποστόλων Αττικής σας καλεί να το ανακαλύψετε. Η ονομασία της παραλίας εκφράζει απόλυτα το σκηνικό που την περιβάλλει και το οποίο μοιάζει πολύ με τις εικόνες που βλέπει κανείς σε παραλίες του Πηλίου! Η πρόσβαση στην παραλία γίνεται είτε με τα πόδια είτε με με σκάφος.

Παραλία Μικρό Πήλιο

Η μυστική παραλία του Άγιου Νικόλαου

Τρομερά νερά, μερικά βράχια για βουτιές και αρκετή σκιά από τον παρακείμενο βράχο. Η πρώτη μυστική παραλία στον Άγιο Νικόλαο στην Ανάβυσσο. Προσεγγίζεται από το μονοπάτι που ξεκινά από το εκκλησάκι. Σε ένα σημείο θα βρεθείτε σε σταυροδρόμι, προχωράτε δεξιά και βγαίνετε στην μίνι παραλία.

Ωστόσο αν αγαπάτε το γυμνισμό, θα σας ενημερώσω ότι λίγο παραδίπλα από τον Άγιο Νικόλαο έχει έναν μικρό κολπίσκο γυμνιστών όπου μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο σας γυμνοί.

Άγιος Νικόλας Ανάβυσσος

πηγή: travelstyle.gr

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share