Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Οδηγός για οικονομικά, ασφαλή ταξίδια και «κρυφές» εξωτικές παραλίες στην Αττική

Tips που δεν γνωρίζετε

1 Ιουνίου 2021 13:33
Οδηγός για οικονομικά, ασφαλή ταξίδια και «κρυφές» εξωτικές παραλίες στην Αττική
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οργανώνετε ταξίδι και θέλετε να μείνετε κάπου καλά και προσιτά αλλά και να φτάσετε και να κυκλοφορήσετε με ασφάλεια; Ο Τάσος Δούσης έχει κάνει έρευνα αγοράς και συντάσσει έναν μίνι οδηγό με χρήσιμες συμβουλές και ταξιδιωτικά tips για όλους εσάς που ψάχνετε οικονομικά πακέτα διακοπών και 10 συμβουλές για ασφάλεια στα ταξίδια!

Μίνι οδηγός για οικονομικά ταξίδια

Πώς να βρείτε δωμάτιο σε καλή τιμή

Υπάρχουν τόσα μέσα για να πετύχετε μια καλύτερη τιμή δωματίου στις μέρες μας, που δεν έχει σημασία πόσο καλή ευκαιρία είναι αυτή που βρίσκετε, αφού θα υπάρχει σίγουρα και μια καλύτερη. Ιδιαίτερα τώρα στην εποχή της πανδημίας.

Ο προφανέστερος τρόπος για να το καταφέρετε είναι να ξεκινήσεις την έρευνα αγοράς από τα καθιερωμένα sites – μηχανές αναζήτησης, όπως το Hotels.com ή το booking.gr.

Οδηγός για οικονομικά, ασφαλή ταξίδια

Αν ωστόσο ψάξεις λίγο περισσότερο, θα διαπιστώσεις ότι υπάρχουν και πολλοί άλλοι τρόποι για να βρεις ακόμη πιο συμφέρουσες τιμές, που δεν έχουν ανακοινωθεί κάπου και που αφορούν εκείνα τα τελευταία δωμάτια που περισσεύουν και που ούτε οι ξενοδόχοι πιστεύουν ότι θα πουλήσουν. Στην περίοδο φυσικά που περνάμε λίγο δύσκολο αυτό, αλλά τα ρεπορτάζ πρέπει να έχουν μια διαχρονικότητα. Όποτε να σκέφτεστε πως ότι διαβάζετε είναι και για την περίοδο που θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα.

Προκειμένου να τιθασεύσω αυτή την άγρια αγορά των ξενοδοχείων, δημιούργησα μια διαδικασία αποτελούμενη από πέντε βήματα, την οποία ακολούθησα για να κλείσω ένα υποτιθέμενο πενθήμερο σε ένα Ελληνικό νησί

Την ίδια γενική στρατηγική μπορείτε να ακολουθήσετε για να κλείσετε τα περισσότερα είδη ταξιδιών, προσαρμόζοντας τη διαδικασία ανάλογα με την περίπτωση.

Ο οδηγός που ακολουθεί, φυσικά, αφορά σε ταξίδια χαμηλού προϋπολογισμού. Γιατί όσους έχουν μεγαλύτερα πορτοφόλια μπορούν απλώς να επισκεφτούν sites όπως αυτό των Small Luxury Hotels of the World και να παρακάμψουν τα εν λόγω βήματα. Συγχρόνως αποφεύγω επιλογές διαμονής όπως το Couchsurfing ή τα χόστελ που μοιράζεσαι το ίδιο δωμάτιο με ένα σωρό αγνώστους ή εναλλακτικά την ενοικίαση σπιτιών από εταιρείες όπως η Airbnb και το Homeaway. Στόχος μου είναι να πετύχω καλές τιμές σε κανονικά ξενοδοχεία.

Φτιάξτε μια πρώτη λίστα

Μπείτε σε ένα παραδοσιακό site ξενοδοχειακών κρατήσεων, πληκτρολογήστε τις ημέρες που σας ενδιαφέρουν, χρησιμοποιήστε και τα απαραίτητα φίλτρα αναφορικά με το κόστος και την τοποθεσία (το σπα και το γήπεδο γκολφ, φαντάζομαι, δεν είναι στις προτεραιότητές σας) και δείτε τι σας βγάζει, ποια είναι η πολιτική ακύρωσης, αν συμπεριλαμβάνονται ή όχι φόροι στην τελική τιμή και κυρίως τι λένε τα σχόλια των προηγούμενων πελατών του εκάστοτε ξενοδοχείου. Έπειτα σημειώστε αυτά που σας αρέσουν και που σας ταιριάζουν περισσότερο. Ασφαλώς, όλα αυτά τα sites διαφέρουν πολύ μεταξύ τους. Το Orbitz, για παράδειγμα, δεν έχει φίλτρο τιμής – προσφέρει όμως έναν εκπτωτικό κωδικό (promo code) που έχει ισχύ για κρατήσεις έως τα τέλη του χρόνου και δίνει έκπτωση 10% σε επιλεγμένα ξενοδοχεία όλων των κατηγοριών.

Οδηγός για οικονομικά και ασφαλή ταξίδια

Το Booking.com, από την άλλη, προσφέρει πολύ μεγαλύτερη ποικιλία σε προσιτά ξενοδοχεία σε κάθε μεριά του πλανήτη και εν προκειμένω στη Σαντορίνη. Το δε Hotels.com διαθέτει τον καλύτερο συνδυασμό φίλτρων, δίνοντάς μου τη δυνατότητα να συνδυάσω την τιμή -που δεν ήθελα να ξεπερνά τα 110 Ευρώ την ημέρα- με τη βαθμολογία του εκάστοτε ξενοδοχείου που ήθελα να είναι από 9,0 και πάνω! Κατέληξα σε 2 ξενοδοχεία στην Σαντορίνη με όλα τα σωστά κριτήρια.

Τσεκάρετε τα κόστη (και ψάξτε ξανά)

Επόμενο βήμα: Τσεκάρετε τα παραπάνω αποτελέσματα στο Kayak.com, που συγκρίνει τις τιμές που δίνουν όλα τα σχετικά sites (επίσης, σου επιτρέπει να ελέγξεις περισσότερα ξενοδοχεία συγχρόνως). Έτσι, το ίδιο δωμάτιο στο ξενοδοχείο στην Σαντορίνη το βρήκα 10% φθηνότερα στο hotels.com!

Έπειτα έλεγξα την τιμή που δίνουν τα ίδια τα ξενοδοχεία στις δικές τους ιστοσελίδες, καθώς πολλές φορές μπορεί να πετύχεις έξτρα εκπτώσεις. Και, τέλος, έκανα επιπλέον έρευνα σε άλλες ιστοσελίδες, όπως το hipmunk.com, με τα πολλά φίλτρα και τους «έξυπνους» χάρτες, το Trivago.com, με μεγάλο πλεονέκτημα ότι συγκρίνει τιμές από 200 και πλέον sites ξενοδοχειακών κρατήσεων, και ασφαλώς το TripAdvisor.

Έχω γράψει άρθρο τι ακριβώς να προσέχει κάποιος όταν κλείνει ξενοδοχείο με την booking.

Κλείστε ένα πακέτο όταν θα ξανά ταξιδέψουμε μετά την πανδημία

Αναζητήστε τις κρυμμένες τιμές

Αν ψάχνετε ένα παράθυρο στον κόσμο των μη δημοσιοποιημένων εκπτώσεων, περάστε λίγο χρόνο στο getaroom.com. Πρόκειται για μια ιστοσελίδα που βγάζει -μεταξύ άλλων- μικρής διάρκειας προσφορές, ενώ σε προσκαλεί επίσης να τους «καλέσεις στο τηλέφωνο για μυστικές άγνωστες τιμές» (πίσω στον 20ό αιώνα δηλαδή!).

Προσοχή όμως στις παγίδες!

Κλείστε ένα πακέτο όταν θα ξανά ταξιδέψουμε μετά την πανδημία

Αν έχετε ήδη κλείσει εισιτήριο με αεροπλάνο ή ετοιμάζεστε για ένα μακρύτερο και πιο σύνθετο ταξίδι, τα ολοκληρωμένα πακέτα διακοπών -είναι αλήθεια- ότι δεν εξυπηρετούν. Εγώ δεν κλείνω ποτέ, όμως….

Από την άλλη, για ένα απλό ταξίδι από τη Νέα Υόρκη στο Παρίσι ή Αθήνα στο Λονδίνο, μια προσφορά πακέτου μπορεί και να συμφέρει! Προσέξτε το 2015 με είχε βοηθήσει η διαδικασία πακέτου και είχα γλιτώσει από Νέα Υόρκη ένα αξιοσέβαστο ποσό…

Επισκέφτηκα τη σελίδα με τα πακέτα του Kayak, το οποίο με οδήγησε σε μια πολλά υποσχόμενη προσφορά του Priceline.com, που περιλάμβανε απευθείας πτήση μετ’ επιστροφής Νέα Υόρκη-Παρίσι και 4 διανυκτερεύσεις στο Crowne Plaza Paris-Republique για 2.505 δολάρια. Στο μεταξύ, το φθηνότερο αεροπορικό εισιτήριο που έβρισκα για τις ημερομηνίες που με ενδιέφεραν ήταν στα 2.503 δολάρια. Με άλλα λόγια, οι 4 διανυκτερεύσεις στο τετράστερο ξενοδοχείο θα μου κόστιζαν 50 σεντς τη βραδιά! Αμέσως ήρθα σε επικοινωνία με το Priceline για να βεβαιώσω ότι δεν υπήρχαν κρυφές χρεώσεις. Μου απάντησαν ότι πιθανόν να με χρέωναν επιπλέον για τις αποσκευές, κάτι που πάνω-κάτω περίμενα. Δεδομένου λοιπόν ότι δεν είχα πρωτοκλείσει εισιτήριο, αυτό το πακέτο ήταν το καλύτερο που μπορούσα να πετύχω!

Προσοχή μεγάλη στις κλασικές γκάφες που κάνει κάποιος όταν κλείνει ξενοδοχείο με κάποιες θα πάθετε πλάκα…

10 συμβουλές για ασφάλεια στα ταξίδια που δεν γνωρίζετε!

Ρισκάρετε αλλά όχι τρέλες

Ορισμένες, πάντως, από τις πιο συμφέρουσες τιμές που θα βρείτε προέρχονται από τις λεγόμενες «προσφορές-έκπληξη», που ανακοινώνουν sites όπως το Priceline και το Hotwire. Αποφασίζεις γεωγραφική περιοχή και αστέρια ξενοδοχείου και είτε «χτυπάς» την προσφορά (με τη διαδικασία πλειστηριασμού) είτε απλώς την αγοράζεις. Και μόνο αφού χρεωθεί η κάρτα σου μαθαίνεις πού ακριβώς θα μείνεις (!) – συνήθως σε κάποια τίμια αλλά απρόσωπη ξενοδοχειακή αλυσίδα, αλλά ποτέ, σύμφωνα με την εμπειρία μου τουλάχιστον, σε κάποιο απαίσιο μέρος. Αυτό, ασφαλώς, ενδείκνυται να το κάνετε αν σας ενδιαφέρει περισσότερο η εξοικονόμηση κόστους. Μην το επιχειρήσετε αν, ας πούμε, οργανώνετε ένα ρομαντικό Σαββατοκύριακο με το ταίρι σας. Είναι ελαφρώς… ριψοκίνδυνο. Αυτό σας το έγραψα για να καταλάβετε ότι πέρα από την booking υπάρχει και ένας άλλος τεράστιος κόσμος προσφορών. Εσείς μην δοκιμάσετε τον τελευταίο τρόπο είναι για έμπειρους ταξιδιώτες και λίγο… τυχοδιώκτες σαν και εμένα.

Τέλος άλλο κεφάλαιο είναι το κλείσιμο εισιτηρίων για αεροπλάνα και ιδιαίτερα με την Ryanair και γι αυτό έχω γράψει αναλυτικές πληροφορίες.

Μίνι οδηγός για ασφαλή ταξίδια

10 συμβουλές για ασφάλεια στα ταξίδια που δεν γνωρίζετε!

Τι πιο σημαντικό από την ασφάλεια σε ένα ταξίδι; Και τι καλύτερο από το να τις δίνει ένας ειδικός που έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο; Ο Τάσος Δούσης δίνει 10 συμβουλές για ασφάλεια στα ταξίδια που σίγουρα αγνοείτε!

Αν και εν μέσω πανδημίας οι μετακινήσεις έχουν δυσκολέψει πολύ, αν και οι περισσότεροι φοβόμαστε τα αεροπλάνα για να ταξιδέψουμε (μελέτη έδειξε πως ο κίνδυνος μόλυνσης από το κορονοϊό είναι μικρός), εμείς συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε! Και όχι μόνο εμείς, αφού το 69% των τεξιδιωτών, όπως έδειξε μελέτη, θα ταξιδέψει το επόμενο διάστημα!

Είναι αλήθεια, ότι πολλοί Έλληνες αγνοούν βασικούς κανόνες ασφάλειας στο ταξίδι με αποτέλεσμα να έχουν δυσάρεστα απρόοπτα. Πολλοί γυρνάνε από το ταξίδι τους χωρίς κινητά, χρήματα, διαβατήρια, βαλίτσες κ.λπ. Κρίμα δεν είναι; Το παρακάτω άρθρο περιέχει κανόνες ασφάλειας για να μάθετε τι πρέπει να προσέχετε!

Αυτές είναι οι 10 συμβουλές για ασφάλεια στα ταξίδια

1. Μέσα στις βαλίτσες σας, που δίνετε στο αεροπλάνο, δεν θα έχετε ποτέ χρήματα ή σημαντικά έγγραφα, συμβόλαια, ταυτότητες, ιδιωτικά συμφωνητικά και πολλά άλλα. Στις βαλίτσες σας, πάντα θα γράφετε όλα τα στοιχεία σας και καλό θα ήταν πριν τις παραδώσετε να βγάλετε μία φωτογραφία τους. Ναι μη γελάτε. Όταν καταστραφούν ή χαθούν θα δείτε πόσο χρήσιμη θα είναι αυτή η φωτογραφία, για να πάρετε την αποζημίωσή σας.

2. Μην κυκλοφορείτε σαν τουρίστες. Μη δίνετε στόχο και μην ξεχωρίζετε σαν την μύγα μες το γάλα, προσπαθήστε να κυκλοφορείτε σαν τους ντόπιους χαλαροί και άνετοι. Δεν χρειάζεται κάθε τρεις και λίγο να σταματάτε και να κοιτάτε τον χάρτη, ιδιαιτέρως σε επικίνδυνες περιοχές.

Ρισκάρετε αλλά όχι τρέλες

3. Στο ταξίδι ποτέ δεν πρέπει να χαλαρώνετε, τα μάτια σας δεκατέσσερα, διότι οι απατεώνες εσάς περιμένουν για να ζήσουν. Πάντα να παίρνετε ταξί με ραντεβού. Ποτέ μη σταματάτε στον δρόμο αυτοκίνητα και οδηγούς που είναι πρόθυμοι να σας πάνε στον προορισμό σας. Ποτέ δεν μπαίνετε σε ταξί-μαϊμού που δεν έχουν τηλέφωνο απέξω για να γνωρίζετε τα στοιχεία της εταιρείας.

4. Κάντε εκτενή έρευνα στο διαδίκτυο πριν την επιλογή προορισμού ή την απόρριψή του, για αξιόπιστη ενημέρωση όσον αφορά την ασφάλεια του προορισμού.

5. Ψηφιοποιήστε τα σημαντικά έγγραφα και φέρετέ τα μαζί σας σε ένα ασφαλές στικ. Αντίγραφα του διπλώματος οδήγησης, του διαβατηρίου, της ασφάλεια ταξιδίου, των κρατήσεων του ξενοδοχείου, των πληροφοριών πτήσης και τηλέφωνα πρεσβειών καθώς και οτιδήποτε άλλο πιστεύετε ότι θα χρειαστείτε. Έχετε το στικ αυτό μαζί σας ανά πάσα στιγμή.

6. Αποφύγετε το πορτοφόλι που κρέμεται από το λαιμό. Μην το προτιμήσετε καθώς είναι τόσο αναγνωρίσιμο που οι κλέφτες μπορούν και το ξεχωρίζουν μέσα από το πλήθος αφαιρώντας το. Αντ’ αυτού, χρησιμοποιήστε ένα κρυφό πορτοφόλι που μπορεί να προσαρτάται στη ζώνη και να κρύβεται στη μέσα μεριά του παντελονιού.

Μην κυκλοφορείτε σαν τουρίστες

7. Κρατήστε το στόμα σας κλειστό όσον αφορά τα ταξιδιωτικά σχέδια. Αυτό προτείνεται γιατί ποτέ δεν ξέρεις ποιος ακούει, ή διαβάζει. Οι κακοποιοί παρακολουθούν τα social media και τα περισσότερα αδικήματα προέρχονται από ανθρώπους που γνωρίζετε είτε άμεσα είτε είναι φίλοι φίλων. Αν δημοσιεύσετε οτι θα πάτε στη Ντίσνειλαντ, τότε ο κόσμος ξέρει ότι το σπίτι σας θα είναι άδειο!

8. Κλείστε δωμάτιο σε ψηλό όροφο και έχετε ένα επιπλέον κλειδί. Ένας εύκολος τρόπος να ξεγελάσετε τους τρίτους ότι δεν είστε ένας εύκολος στόχος, επειδή ταξιδεύετε μόνος είναι να ζητήσετε ένα επιπλέον κλειδί από τη ρεσεψιόν. Επίσης, εφόσον τα περισσότερα αδικήματα συμβαίνουν στους χαμηλούς ορόφους, καλύτερα να κλείνουμε δωμάτιο από τον τρίτο όροφο κι επάνω.

9. Μη χρησιμοποιείτε το χρηματοκιβώτιο του ξενοδοχείου. «Ποτέ δεν αφήνω διαβατήριο ή οτιδήποτε αξίας στο δωμάτιο του ξενοδοχείου. Τα χρηματοκιβώρια δεν έχουν υψηλό επίπεδο ασφάλειας και σχεδόν οποιοσδήποτε εργαζόμενος στο ξενοδοχείο μπορεί να παρακάμψει τον κωδικό και να τα ξεκλειδώσει»!

Μέσα στις βαλίτσες σας, που δίνετε στο αεροπλάνο, δεν θα έχετε ποτέ χρήματα ή σημαντικά έγγραφα,

10. Να συμπεριφέρεστε όπως οι ντόπιοι. Είναι σημαντικό να δείχνετε και να λειτουργείτε όπως ένας ντόπιος, σεβόμενοι τα έθιμα και την κουλτούρα του προορισμού. Μην προκαλείτε φασαρία, να ντύνεστε κατάλληλα, να είστε ευγενικοί και να περπατάτε με αυτοπεποίθηση.

Η παραλία που θυμίζει νησί και που θα βρείτε φυσική σκιά και εξωτικές θάλασσες!

H Αττική έχει πολλές όμορφες παραλίες τις οποίες προτιμούν οι Αθηναίοι για καλοκαιρινές εξορμήσεις και για μια ανάσα δροσιάς τους ζεστούς μήνες.

Μία από αυτές είναι μια υπέροχη «κρυφή» παραλία στην Αττικής που έχει… μυρωδιά από ελληνικό νησί! Βρίσκεται κοντά στα Λεγρενά, ωστόσο, για να χαρείτε τα δροσερά και πεντακάθαρα νερά της πρέπει να ξέρετε τη διαδρομή γιατί βρίσκεται καλά «κρυμμένη».

Θέλετε περισσότερες προτάσεις για τα καλοκαιρινά σας μπάνια; Ανακαλύψτε αυτές τις 8 παραλίες δίπλα στην Αθήνα!

Πως θα βρείτε φτάσετε στην «κρυμμένη» παραλία;

Στη διαδρομή πηγαίνοντας προς το Σούνιο, συγκεκριμένα μετά τον οικισμό Χάρακας, υπάρχει ταμπέλα που οδηγεί σε δεξιά στροφή στον χωματόδρομο. Λίγο πιο κάτω η πινακίδα αναφέρει ««Ιδιοκτησία ΚΑΠΕ (Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας)» και είναι αυτή που δίνει το όνομά της στην παραλία αυτή, που πολλοί αποκαλούν «παραλία ΚΑΠΕ».

Η παραλία στα Λεγρενά

Θα ακολουθήσετε τον χωματόδρομο που καταλήγει σε μια καντίνα, θα κατεβείτε 99 σκαλοπάτια και τότε θα νομίζετε ότι βρίσκεστε σε ελληνικό νησί. Κατεβαίνοντας ακόμα πιο κάτω, και μερικές δεκάδες σκαλιά μετά, έχετε φτάσει σε ένα πανέμορφο ακρογιάλι. Παίρνοντας μια γεύση από την εκπληκτική θέα στη θάλασσα, συνεχίζετε στον υπέροχο κόλπο που παραπέμπει σε νησί, με τα βαθιά, γαλανά νερά του.

Η παραλία στα Λεγρενά Αττικής

Είναι κατάλληλη και καθαρή παραλία, αρκεί μόνο να μην έχει νοτιά. Άμμος παντού και γαλάζια νερά. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη, γι’ αυτό προνοήστε να έχετε μαζί σας τα απαραίτητα, και όσοι την έχουν επισκεφτεί συνιστούν να ξεκινήσετε νωρίς, γιατί μετά πλακώνει κόσμος. Επίσης, αν δεν θέλετε πολύ λαό, καλύτερα να πάτε καθημερινή. Όσοι το επιθυμούν μπορούν να ανοιχτούν λίγο με τη μάσκα τους και ν’ ανακαλύψουν τις σπηλιές και πιο μικρούς κολπίσκους γύρω από την παραλία. Για φαγητό θα βρείτε πολλές ταβέρνες με φρέσκο ψάρι. Μην παραλείψετε να κάνετε μια επίσκεψη στο Ναό του Ποσειδώνα.

Η παραλία με τα 99 σκαλοπάτια που σε ταξιδεύει σε Ελληνικό νησί! Δείτε το βίντεο:

Παραλίες με φυσική σκιά & εξωτική θάλασσα!

Όσοι έχουν παιδιά ξέρουν τι σημαίνει μια παραλία να έχει τα εξής δύο χαρακτηριστικά, πρώτον να είναι καθαρή, και ρηχή θα ήταν στα συν, και δεύτερον να έχει φυσική σκιά. Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από το να κάθεσαι κάτω από τα δέντρα και να σε φυσάει το καλοκαιρινό αεράκι, δεν συμφωνείτε; Επίσης όλος ο κόπος του στήσε – ξέστησε ομπρέλα και σκηνή εξαφανίζεται και η κασέτα καπέλο-αντηλιακό στα πιτσιρίκια μας δεν παίζει στο repeat. Εδώ συγκεντρώσαμε τις καλύτερες παραλίες στην Αττική με φυσική σκιά που πρέπει να τις επισκεφτείτε νωρίς-νωρίς για να βρείτε μια καλή θέση αλλά και που επίσης έχουν υπέροχα, εξωτικά νερά!

Βραυρώνα

Στον δρόμο για Μαρκόπουλο στρίβετε αριστερά για Βραυρώνα, όπου σας περιμένουν τρεις παραλίες, περιποιημένες και καθαρές. Η πρώτη – και μεγαλύτερη παραλία– είναι αμμουδερή, έχει ρηχά νερά για τα πιτσιρίκια, μερικά πέτρινα παγκάκια, γήπεδο μπάσκετ και αρκετά δέντρα για σκιά.

Βραυρώνα

Κόκκινο Λιμανάκι

Μετά τη Ραφήνα, θα ακολουθήσετε τις ταμπέλες προς «Κόκκινο Λιμανάκι» και αφού παρκάρετε, θα κατεβείτε τα σκαλάκια για να βρεθείτε σε έναν μαγικό κολπίσκο. Η παραλία πλαισιώνεται από βράχια και πυκνά δέντρα που προσφέρουν άπλετη σκιά. Επιπλέον, την παραλία δεν την «πιάνει» ο αέρας και έτσι σας εγγυόμαστε ένα ήσυχο μπάνιο σε γαλάζια νερά, χωρίς να σας χτυπάει η άμμος. Το kid- friendly καφέ- εστιατόριο «Μπαλκόνι» που βρίσκεται ακριβώς πάνω από την παραλία, είναι ιδανικό για φαγητό ή καφέ με απίστευτη θέα.

Κόκκινο Λιμανάκι

Σχοινιάς

Η παραλία του Σχοινιά έχει πολύ μεγάλη έκταση, ίσως τη μεγαλύτερη στην Αττική, σε αυτή την παραλία καταλήγει το Εθνικό Πάρκο Σχοινιά- Μαραθώνα, ένα από τα λίγα, αν όχι το μόνο εθνικό πάρκο, τόσο κοντά στην Αθήνα. Τα πεύκα, λοιπόν, από το πευκόδασος προσφέρουν απλόχερα τη φυσική τους σκιά μαζί με μεγάλες δόσεις δροσιάς. Εκτός αυτού, αυτή η ρηχή παραλία της Αττικής είναι ιδανική για τα μικρά πιτσιρίκια που ακόμα δεν έχουν εξοικειωθεί με το κολύμπι. Τη συνιστούμε ανεπιφύλακτα για οικογένειες.

Σχοινιάς

Βρωμοπούσι

Μην βιαστείτε να βγάλετε συμπεράσματα- αν και το όνομα σπροδιαθέτει για μια βρώμικη παραλία, στην πραγματικότητα, το Βρωμοπούσι, ή αλλιώς Καλοπήγαδο, που βρίσκεται κοντά στην Κερατέα, έχει καθαρά νερά και βότσαλο αλλά και αρκετά δέντρα για να «αράξετε» χωρίς να λιώσετε από τη ζέστη δίπλα στα κύματα.

Βρωμοπούσι

Σέσι

Για να φτάσετε στο Σέσι, θα χρειαστεί να οδηγήσετε 22 χιλιόμετρα μετά τον τύμβο του Μαραθώνα και να περάσετε έναν χωματόδρομο- αξίζει, όμως, τον κόπο. Εκεί, θα χαλαρώσετε κάτω από τα πολλά αλμυρίκια που έχει η παραλία- φροντίστε όμως να φτάσετε νωρίς για να τα προλάβετε. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη, ωστόσο μετά το μπάνιο σας, μπορείτε να απολαύσετε μεζέδες σε κάποιο παραθαλάσσιο ταβερνάκι.

Σέσι

Άγιος Κοσμάς

Βρίσκεται μερικά μέτρα μακριά από την λεωφόρο Ποσειδώνος, είναι αμμουδερή και χωρίζεται σε δύο κολπάκια στα οποία απολαμβάνετε βουτιές με φόντο τους φοίνικες και το αεροδρόμιο. Ελάτε νωρίς εδώ για να προλάβετε την σκιά που προσφέρουν τα αρμυρίκια στην αρχή της.

Άγιος Κοσμάς

Πόρτο Γερμενό (Μεσαία παραλία)

Το Πόρτο Γερμενό αποτελείται από πέντε παραλίες στη σειρά, όμως η μεσαία παραλία είναι αυτή που φημίζεται για τη φυσική σκιά της. Ωστόσο, να ξέρετε ότι δεν έχει ρηχά νερά, αφού βαθαίνει απότομα, γι’ αυτό μην την προτιμήσετε αν τα πιτσιρίκια δεν έχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό ή δεν ξέρουν ακόμα καλό μπάνιο. Ενδείκνυται για μεγαλύτερα παιδιά, που πλέον «το ‘χουν» με την κολύμβηση.

Πόρτο Γερμενό (Μεσαία παραλία)

‘Αγιος Δημήτριος στα Καλύβια

Απέχει 35 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από την Αθήνα, έχει άμμο και αρκετά δέντρα για να ξαποστάσετε κάτω από τη σκιά τους στα διαλείμματα που κάνετε ανάμεσα στις βουτιές. Ακόμα, όμως, κι αν δεν προλάβετε κάποιο δέντρο, η παραλία διαθέτει μόνιμες σταθερές ομπρέλες χωρίς χρέωση, για να απλώσετε την ψάθα και την πετσέτα σας.

‘Αγιος Δημήτριος στα Καλύβια

πηγή: travelstyle.gr

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share