Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

10+1 καλύτερες παραλίες του Ιονίου! Ποια έχει όνομα τυριού;

Γνωρίστε τις μια προς μια!

1 Ιουνίου 2021 11:30
10+1 καλύτερες παραλίες του Ιονίου! Ποια έχει όνομα τυριού;
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καλοκαίρι 2021: Στα ζαφειρένια νερά του Ιονίου, τα νησιά του σας καλωσορίζουν στον παράδεισο. Κεφαλονιά, Κέρκυρα, Ζάκυνθος, Λευκάδα, Ιθάκη, Παξοί. Όλα τα νησιά του Ιονίου είναι υπέροχα.

Αν το Αιγαίο κερδίζει την εμπιστοσύνη της συντριπτικής πλειοψηφίας των αδειούχων του Αυγούστου –κυρίως γιατί απέχει και κοστίζει, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, λιγότερο– την καρδιά μας και τα background των υπολογιστών μας κατακτά το Ιόνιο.

Γιατί το χρώμα των νερών του δεν υπάρχει πουθενά. Ούτε στην Καραϊβική, ούτε στις εξωτικότερες των εξωτικών παραλιών της Νοτιοανατολικής Ασίας, που κοσμούν τις πιο γυαλιστερές μπροσούρες του πλανήτη.

Για να είμαστε, λοιπόν, δίκαιοι απέναντι στο αιώνιο διακοπο-δίλημμα, συγκεντρώσαμε, τις 11 καλύτερες παραλίες του Ιονίου αν και η αλήθεια είναι ότι οι παραλίες του Ιονίου είναι τόσες πολλές και τόσο υπέροχες που δεν ξέρεις ποια να πρωτοδιαλέξεις όπως άλλωστε όλες οι ελληνικές παραλίες!

1.Ναυάγιο, Ζάκυνθος


10+1 καλύτερες παραλίες του Ιουνίου! Ποια έχει όνομα τυριού;

Πείτε ό,τι θέλετε. Ναι, είναι εμπορευματοποιημένο, χιλιοφωτογραφημένο κι υπερπροβεβλημένο. Διεκδικεί επάξια μια θέση στο παγκόσμιο πάνθεον των κλισέ φωτογραφιών. Τα νερά του, όμως, είναι υπέροχα τιρκουάζ, η άμμος του κατάλευκη, και τα θεόρατα βράχια που υψώνονται από πάνω του κάνουν το τοπίο απόκοσμο. Ατμόσφαιρα που ενισχύεται από το κουφάρι του πλοίου που μετέφερε λαθραία τσιγάρα και ναυάγησε εδώ το 1983, χαρίζοντας στην παραλία το όνομά της. Το καραβάκι που θα σας φέρει εδώ από τον Άγιο Νικόλα Βολιμών ή το Πόρτο Βρώμη, θα σας αφήσει, αν θέλετε, να βουτήξετε στα τιρκουάζ νερά και να βγείτε κολυμπώντας στην παραλία, για έξτρα αίσθηση… ναυαγίου.

Διαβάστε τις υπόλοιπες παραλίες στο Travelstyle.gr!

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share