Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ύδρα: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεται για την αρχόντισσα του Αργοσαρωνικού

Το Athensmagazine.gr σας ταξιδεύει στην Ύδρα!

26 Μαΐου 2021 15:41
Ύδρα: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεται για την αρχόντισσα του Αργοσαρωνικού
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το νησί των καπεταναίων και των καλλιτεχνών, που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα, θα το λατρέψετε για την κοσµοπολίτικη αύρα, την αρχιτεκτονική, την αρτίστικη ψυχή και την πλούσια ιστορία του, που βάζουν τα πιο όµορφα χρώµατα στον καµβά της Ύδρας µε κυρίαρχο το γαλάζιο και το λευκό.

Επίσης θα σας σαγηνεύσει µε ατέλειωτους περιπάτους, αφού - ως γνωστόν - για τροχοφόρα ούτε λόγος εδώ, αλλά και «βαρκάδες» µε θαλάσσια ταξί και καραβάκια. Παράλληλα δείτε και τις προτάσεις του Τάσου Δούση για του Αγίου Πνεύματος.

Τι να κάνετε στην Ύδρα

Μερικά από τα must do είναι µια βόλτα µε γαϊδουράκι, περίπατος στην πολύβουη προκυµαία και στο δροµάκι που ξεκινάει από το λιµάνι και καταλήγει στο Μανδράκι. Εννοείται ότι δεν θα παραλείψετε να εξερευνήσετε και τη δεξιά πλευρά του λιµανιού µε τα Κανόνια και να βγάλετε selfie µπροστά στον ανεµόµυλο (γνωστός και ως «Μύλος της Λόρεν») και το άγαλµα µε απεικόνιση του θέµατος της ταινίας «Το παιδί και το δελφίνι», που γυρίστηκε εδώ.

Στα αξιοθέατά της συγκαταλέγονται το Αρχοντικό του Τοµπάζη (στεγάζει τη Σχολή Καλών Τεχνών), το Ιστορικό Αρχείο-Mουσείο ανατολικά του λιµανιού και η Ακαδηµία Εµπορικού Ναυτικού. Χρόνου επιτρέποντος περάστε από την Αίθουσα Τέχνης και Συναυλιών «Μελίνα Μερκούρη» µε έργα διάσηµων καλλιτεχνών.

Όσο για το πού θα κάνετε την πρώτη σας βουτιά; Κλασικά… από τα βραχάκια από τη Σπηλιά και την Υδρονέτα ή, αν είστε… παραλιακός τύπος, στα 800 µ. πιο µακριά στην ακρογιαλιά Καµίνι ή σε 20 στην παραλία του Βλυχού και τις Πλάκες (θα τις προσεγγίσετε µε τα καϊκάκια). Ανακαλύψτε περισσότερες παραλίες της Ύδρας!

Ύδρα νησί

Που να πάτε για φαγητό στην Ύδρα

Κονδυλένια

Η ταβέρνα Κονδυλένια βρίσκεται στα Καμίνια και διαθέτει ταράτσα με εκπληκτική θέα. Η σπιτική κουζίνα έχει την τιμητική της, με την κα Ελένη -μητέρα του ιδιοκτήτη Δημήτρη- να μαγειρεύει πραγματικές λιχουδιές για τους φανατικούς του ποιοτικού φαγητού.

Καππαροσαλάτα, ντολμαδάκια με ρύζι και κουκουνάρια, φρέσκο καλαμάρι, καλοψημένος αστακός και η περίφημη σπιτική καρυδόπιτα είναι πιάτα που πρέπει να δοκιμάσετε.

κονδυλενια υδρα φαγητο

Υδραϊκή Γωνιά

Η ταβέρνα Υδραϊκή Γωνιά, στο λιμάνι της Ύδρας, αποτελεί μια πολύ καλή πρόταση για όλες τις ώρες της ημέρας καθώς προσφέρει καλό φαγητό και μεζέδες. Μπορείτε να την επισκεφτείτε για το ξεκίνημα της ημέρας σας στο νησί, απολαμβάνοντας τον καφέ σας ή μια από τις πολλές προτάσεις πρωινού.

Μπορείτε να καθίσετε είτε στον εσωτερικό χώρο ή στα εξωτερικά τραπεζάκια του, ακριβώς δίπλα από το λιμάνι. Καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας όμως, μπορείτε να κάνετε εδώ μια γευστική στάση για προτάσεις μεσογειακής κουζίνας με τις θαλασσονοστιμιές του καταλόγου να κεντρίζουν το ενδιαφέρον κάθε ουρανίσκου.

υδραικη γωνια υδρα φαγητο

Ψήνεσαι

Μπήκε στο γαστρονομικό χάρτη της Ύδρας πριν καιρό κι έχει κερδίσει τις εντυπώσεις. Θα βρείτε την ταβέρνα Ψήνεσαι στο λιμάνι του νησιού, σε απόσταση αναπνοής από την Alpha Bank. Από την πρώτη κιόλας στιγμή θα εκτιμήσετε την οικογενειακή φιλοξενία του, με την Ματίνα και τη μαμά της, Ελένη, να κρατούν τα ηνία της κουζίνας και να τρελαίνουν τον κόσμο με το φαγητό τους.

Η ελληνική παραδοσιακή κουζίνα έχει την τιμητική της εδώ, με μαγειρευτά που θα σας κάνουν να γλείφετε και τα δάχτυλά σας, ενώ το σουβλάκι και ο γύρος του είναι από τα καλύτερα του νησιού. Το μενού περιλαμβάνει επίσης κρέατα στη σούβλα και στα κάρβουνα, μεζέδες και νόστιμες σαλάτες. Τα κρέατα και όλες οι πρώτες ύλες είναι αγνά και φρέσκα.

ψηνεσαι υδρα φαγητο

Γίναμε Πίτα

Στο λιμάνι της Ύδρας, οι λάτρεις του καλού κρέατος, του ψητού και της κρεατοφαγίας γενικότερα, θα βρουν το στέκι τους. Το Γίναμε Πίτα αποτελεί μια από τις καλύτερες επιλογές σε αυτό τον τομέα!

Εδώ, θα απολαύσετε αρνί σούβλας, γουρουνόπουλο, κοκορέτσι, κοντοσούβλι, κοτόπουλα σούβλας κ.ά. όλα από τα χέρια του expert ψήστη, Παναγιώτη. Τα μαγειρευτά του καταλόγου είναι επίσης πεντανόστιμα. Δοκιμάστε οπωσδήποτε το περιζήτητο ιμάμ της κας Αθηνάς που κάνει θραύση! Αν θέλετε κάτι απλό και παραδοσιακό, το ζουμερό και νόστιμο σουβλάκι αλλά και τα τυλιχτά του είναι must.

γιναμε πιτα υδρα φαγητο

Ξερή Ελιά

Σημείο αναφοράς όχι μόνο για το γαστριμαργικό χάρτη της Ύδρας, αλλά για ολόκληρο το νησί, η ταβέρνα Ξερή Ελιά που προσφέρει καλό φαγητό και λειτουργεί από το 1825 στην ομώνυμη πλατεία, σε κοντινή απόσταση από το λιμάνι. Το περιβάλλον είναι ιδανικό και σκιερό κάτω από τα δέντρα της πλατείας.

Στα χαρακτηριστικά στοιχεία της τα τραπέζια στο πλακόστρωτο, η παραδοσιακή τοπική κουζίνα και η ζωντανή ελληνική μουσική για αυθεντική διασκέδαση. Δοκιμάστε τα φρέσκα ψάρια της περιοχής και τα πιάτα με τις τοπικές συνταγές και θα γλείφετε τα δάχτυλά σας.

ξερη ελια υδρα φαγητο

Ενάλιον

Το εστιατόριο Ενάλιον, στην παραλία του Βλυχού, αποτελεί ιδανική επιλογή για χορταστικό πρωινό, καφέ ή γεύμα σε ένα καθαρά νησιωτικό περιβάλλον. Εδώ, θα έχετε τη δυνατότητα να περάσετε μια ολόκληρη ημέρα με θέα στα καταγάλανα νερά του Σαρωνικού.

Η κουζίνα επικεντρώνεται κυρίως στις μαμαδίστικες γεύσεις και τα πιάτα με πρώτη ύλη το φρέσκο ψάρι. Με τη φιλική ατμόσφαιρα και την άμεση εξυπηρέτηση να συγκαταλέγονται στα δυνατά σημεία του, σίγουρα θα ικανοποιήσει και με το παραπάνω τις ανάγκες και τις απαιτήσεις σας στο καλό φαγητό.

εναλιον υδρα φαγητο

Sunset

Με ατού το εξαιρετικό location του, στα Κανόνια, το bar εστιατόριο Sunset προσφέρει το πιο ειδυλλιακό ηλιοβασίλεμα στο πιάτο σας, όπως άλλωστε δηλώνει και το όνομά του! Με έμφαση στη μεσογειακή και την ελληνική μοντέρνα κουζίνα, τα πιάτα του εκλεπτυσμένου εστιατορίου παρασκευάζονται με ελληνικά προϊόντα και ξεχωρίζουν για την προσεγμένη παρουσίαση και την ιδιαίτερη γεύση τους. Διαθέτει αξιόλογες επιλογές τόσο σε ψάρι όσο και σε κρεατικά, αλλά και πεντανόστιμες προτάσεις σε pasta και ελληνικό φαγητό. Ο χώρος αποτελεί ιδανική επιλογή και για τη διοργάνωση κοινωνικών εκδηλώσεων.

sunset υδρα φαγητο

Ψαροπούλα

Η ταβέρνα Ψαροπούλα λειτουργεί στο λιμάνι της Ύδρας από το 1911. Από φέτος το καλοκαίρι, θα βρείτε ανοιχτό και το εστιατόριο του πάνω ορόφου, το οποίο προσφέρει θέα σε όλο το λιμάνι και το νησί. Συνεχίζοντας με σεβασμό την παράδοση και τη φιλοσοφία του ιδρυτή της, Ηλία Τηλιακού, εξακολουθεί να σερβίρει φρέσκο ψάρι και τα θεσπέσια μαγειρευτά της κας Τούλας, η οποία βρίσκεται στο τιμόνι της κουζίνας.

Εδώ, η παραδοσιακή ελληνική κουζίνα έχει την τιμητική της, με το σπιτικό φαγητό, την ποικιλία θαλασσινών και ψαριών, και τις επιλογές σε κρεατικά να ξεχωρίζουν. Ωστόσο, ο κατάλογος περιλαμβάνει και πολλές προτάσεις από τη μεσογειακή κουζίνα.

ψαροπουλα υδρα φαγητο

Ύδρα: Σε αυτά τα σοκάκια θα κάνετε το καλύτερο shopping!

Αν και η καρδιά της Ύδρας χτυπάει στο µικρό της λιµανάκι δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα όσον αφορά στην αγορά της! Ετοιμαστείτε για shopping τόσο στη γραφική της περαντζάδα, όσο και στα γύρω σοκάκια όπου θα βρείτε καλόγουστες boutiques µε επώνυµα brands και µοντέρνα αξεσουάρ για κάθε γούστο. Από χειροποίητα κοσµήµατα και σανδάλια, µέχρι outfits και τουριστικά είδη!

Κoutsikou Hydra

Μετά τα Κύθηρα, η Ελληνοιταλικής καταγωγής Lea Paolini άνοιξε µέσα Ιουνίου ένα καλόγουστο gift shop σε λογική concept store, εµπνευσµένο από τις «αγορές του κόσµου»! Εκτός από την οµώνυµη collection ρούχων Koutsikou της σχεδιάστριας µητέρας της, θα βρείτε στυλάτα κοσµήµατα, αξεσούαρ και beachwear, όπως και είδη σπιτιού και design, όλα limited edition και σε αποκλειστική διάθεση.

Info: Λιµάνι Ύδρας

μαγαζιά Ύδρα

μαγαζιά Ύδρα

μαγαζιά Ύδρα

Looking Good

Boutique οπτικών στο κέντρο της Ύδρας, 10 µ. από το λιµάνι, όπου η σύγχρονη µόδα συναντά τη φροντίδα των µατιών µε branded γυαλιά ηλίου, οράσεως και φακούς επαφής. Επιλέξτε ανάµεσα στους µεγαλύτερους οίκους που επιλέγουν και οι celebrities (Tom Ford, Gucci, Prada, Versace, Vogue), πάντα µε την πολύτιµη βοήθεια του διπλωµατούχου οπτικού-οπτοµέτρη και ιδιοκτήτη, Χρήστου Γαλανόπουλου!

μαγαζιά Ύδρα

Sunglasses by Looking Good

Καθαρές γραµµές, κορυφαία ποιότητα, διακριτική πολυτέλεια, χρώµατα και design διακρίνουν τις ενηµερωµένες συλλογές των luxury brands που φιλοξενούνται στο Looking Good! Ανάµεσα στις top επιλογές, τα stylish γυαλιά ηλιού των παγκοσµίως φηµισµένων Οίκων Balenciaga & Tom Ford.

Info: Μιαούλη 5

μαγαζιά Ύδρα

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share