Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Αίγινα: Το αγαπημένο νησί του Αργοσαρωνικού σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα

Κάντε τώρα την απόδρασή σας

25 Μαΐου 2021 14:38
Αίγινα: Το αγαπημένο νησί του Αργοσαρωνικού σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μικρή, γλυκιά, μόλις μια ώρα από την Αθήνα, η Αίγινα θα σας μαγέψει. Το λιλιπούτειο αυτό νησί του Αργοσαρωνικού φιλοδοξεί να σας προσφέρει μια σειρά από σπάνιες συγκινήσεις. Διακοπές έως τον Οκτώβριο και ήπιοι χειμώνες. Η ενέργεια των αρχαίων ιερών και τα πέτρινα βυζαντινά εκκλησάκια. Ευκάλυπτοι πλάι στη θάλασσα, η Πέρδικα που θυμίζει Κυκλάδες, οι περίφημες φιστικιές με το μοναδικό φιστίκι Αιγίνης.

Το σπίτι του Καζαντζάκη, όπου έγραψε την Οδύσσεια. Όλα αυτά κάνουν την Αίγινα αγαπημένη κι ακαταμάχητη για μια ολόκληρη κοινότητα ανθρώπων από όλο τον κόσμο που τη διάλεξε για σπίτι της. Ελάτε και θα καταλάβετε γιατί. Παράλληλα δείτε και τις προτάσεις του Τάσου Δούση για τις ημέρες του Αγίου Πνεύματος.

Η ενέργεια της αρχαίας Ελλάδας, στο ναό της Αφαίας

Στο ταξίδι σας στην Αίγινα, πάνω από τον κάβο της Αγίας Μαρίνας, θα ανακαλύψετε το ιερό της Αφαίας. Το άρωμα των πεύκων δυνατό, ο αέρας ελαφρύς, η γαλήνη απέραντη. Ο ναός χρονολογείται στο 500 π.Χ. και φημίζεται ως άριστο δείγμα αρχαϊκής αρχιτεκτονικής στην Ελλάδα.

Λένε πως μαζί με το ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο και τον Παρθενώνα σχηματίζουν ένα νοητό ισοσκελές τρίγωνο, ορόσημο της ενεργειακής τους δύναμης. Κλείστε τα μάτια και νιώστε την αλήθεια του μύθου: Η ενέργεια όλης της αρχαίας Ελλάδας είναι εδώ.

Παλαιόχωρα: Βόλτα στην παλιά πρωτεύουσα της Αίγινας

Ο πιο ιστορικός περίπατος στο νησί περνάει από την Παλαιόχωρα, το νησιώτικο Μυστρά όπως την αποκαλούν. Η παλιά πρωτεύουσα της Αίγινας, αθέατη από τη θάλασσα λόγω των πειρατών, ήταν σκαρφαλωμένη σε έναν πευκόφυτο λόφο.

Περπατήστε ανάμεσα στα 38 πέτρινα εκκλησάκια για να φτάσετε στην κορυφή, στον δίδυμο ναό του Αγίου Γεωργίου-Αγίου Δημητρίου: εδώ ήταν το κάστρο της πόλης. Την άνοιξη, η φύση ξεπερνάει τον εαυτό της: παπαρούνες, χαμομήλι, μαργαρίτες... Η Παλαιόχωρα «μοσχοβολάει ιστορία».

Οι προσκυνητές του Αγίου Νεκταρίου

Οι προσκυνητές του Αγίου Νεκταρίου

Οι ορθόδοξοι προσκυνητές χρόνια τώρα έρχονται στην Αίγινα, για να επισκεφθούν τον μεγαλόπρεπο ναό του Αγίου Νεκταρίου που θεωρείται θαυματουργός.

Ταξίδι στην Πέρδικα

Ένα σύντομο ταξίδι με ιστιοπλοϊκό ή ταχύπλοο από το Καλαμάκι και... φτάσατε στην Πέρδικα- το λιμανάκι της Αίγινας που θυμίζει Κυκλάδες, κι όμως βρίσκεται στη μέση του Αργοσαρωνικού! Ασβεστωμένα σπίτια με αυλές, σκαλιά πνιγμένα στα λουλούδια, ψαροταβέρνες πάνω στη θάλασσα και το νησάκι Μονή, μόλις 10 λεπτά με βάρκα από εδώ! Βουτήξτε στα πράσινα νερά του όρμου της Μονής και αν σταθείτε τυχεροί, θα συναντήσετε τους μόνιμους κατοίκους της: αγριοκούνελα ή παγώνια.

Αίγινα νησί

Πώς θα ταξιδέψετε

Αν πρόκειται να ταξιδέψετε με πλοίο, πρέπει να συμπληρώσετε ένα έντυπο Προ-Επιβίβασης Εντοπισμού Επιβάτη και να το παραδώσετε μαζί με το εισιτήριό σας, επιδεικνύοντας τα απαραίτητα έγγραφα (σε ηλεκτρονική ή έντυπη μορφή), τα οποία πιστοποιούν τα αποτελέσματα ελέγχων και εμβολιασμού στον αρμόδιο της Οικονομικής Υπηρεσίας κατά την επιβίβασή σας, πριν από την αναχώρηση του πλοίου.

Αναλυτικά τα έγγραφα τα οποία πρέπει να επιδεικνύετε (σε ηλεκτρονική ή έντυπη μορφή) κατά την επιβίβασή τους στο πλοίο είναι και πάλι τα ίδια με παραπάνω. Το αρνητικό αποτέλεσμα Self Test 24 ωρών, θα πρέπει να δηλωθεί στο έντυπο Προ-Επιβίβασης.

Η υποχρέωση διενέργειας PCR Test, Rapid Test ή Self Test, αν δεν υπάρχει Πιστοποιητικό Εμβολιασμού, ισχύει για επιβάτες άνω των 5 ετών και μόνο για τις αναχωρήσεις από λιμάνια της Ηπειρωτικής Ελλάδας (Πειραιάς, Ραφήνα, Λαύριο, Καβάλα, Βόλος και Θεσσαλονίκη) προς τα νησιά και το οποίο θα πρέπει να είναι αρνητικό.

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share