Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

5+1: Σούπερ προορισμοί για μονοήμερες αποδράσεις σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα

Το AthensMagazine.gr σας παρουσιάζει τους καλύτερους προορισμούς

19 Μαΐου 2021 11:32
5+1: Σούπερ προορισμοί για μονοήμερες αποδράσεις σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μετά την άρση του lockdown όλοι θέλουμε να κάνουμε μια ολιγοήμερη εκδρομή, είτε διήμερη ή τριήμερη λόγω της κλεισούρας που βιώναμε όλο αυτό το διάστημα και όπως είναι λογικό δεν θέλουμε να πάμε κάπου μακριά, καθώς αφενός θα «χάσουμε» πολλές ώρες στο ταξίδι, κι αφετέρου θα ξοδέψουμε περισσότερα χρήματα αναίτια. Η ερώτηση που γεννάται πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις, όταν δηλαδή θέλουμε να φύγουμε εκτός Αθηνών π.χ για ένα Σαββατοκύριακο είναι το που να πάμε.

Έτσι λοιπόν το AthensMagazine.gr αποφάσισε να σου παρουσιάσει τους 6 καλύτερους προορισμούς που απέχουν οδικώς μονάχα λίγες ώρες από την Αθήνα και που διαθέτουν μεγάλη γκάμα επιλογών τουριστικού ενδιαφέροντος προκειμένου να ασχοληθείς με εκείνες που ταιριάζουν καλύτερα στο δικό σου γούστο και της παρέας σου. Παράλληλα σας παρουσιάζουμε και 20 παραλίες στην Αττική: 7 ακατάλληλες, 7 υπέροχες και 6 ερημικές!

Δείτε ποιοι είναι αυτοί οι προορισμοί

Το Ναύπλιο

Το Ναύπλιο δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις. Πρόκειται για έναν must προορισμό, μια «ανάσα» μακριά από την Αθήνα. Είτε πας εκδρομή με φίλους είτε με το «je t’aime» σου θα έχεις πολλές επιλογές διασκέδασης, σε κάθε περίπτωση. Είναι μια «κουκλίστικη» παραθαλάσσια πόλη, με πληθώρα επιλογών αναψυχής. Μην παραλείψεις να επισκεφτείς το Παλαμίδι, και το Κάστρο στο Μπούρτζι.

Φρόντισε να φας ιταλικό παγωτό σε κάποια τζελατερία, να κάνεις βόλτα σε όλη την πόλη με το τρενάκι, να φας φρέσκο ψάρι και να πιείς ουζάκι σε κάποιο παραθαλάσσιο ταβερνάκι. Να περπατήσεις στην Ακροναυπλία για να δεις τη φανταστική θέα και να κάνεις βόλτα στην παλιά πόλη του Ναυπλίου για να δεις τα αναπαλαιωμένα αρχοντικά και τους γραφικούς ξενώνες.

Σημεία πολιτισμικού ενδιαφέροντος αποτελούν η λιθόστρωτη πλατεία Συντάγματος, το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Βουλευτικόν (που στέγασε το πρώτο κοινοβούλιο του ελεύθερου ελληνικού κράτους), το Παλιό Τζαμί και το Μουσείο Κομπολογιού.

Το Ναύπλιο: Προορισμός κοντά στην Αθήνα

Η Χαλκίδα

Η πρωτεύουσα της Εύβοιας είναι ιδανική για μια σύντομη απόδραση με θέα το «γαλάζιο», μόλις μια ώρα από την Αθήνα. Στην παραλία της θα βρεις μεγάλη γκάμα επιλογών για φαγητό, καφέ και ποτό. Η Χαλκίδα φημίζεται άλλωστε για το φρέσκο ψάρι της και τα ουζάκια ή τα τσίπουρα συνοδεία του. Μην παραλείψεις να βολτάρεις στο Κάστρο Καράμπαμπα.

Στην περίπτωση που έχεις διάθεση για ψώνια η οδός Αβάντων, που είναι γεμάτη με εμπορικά καταστήματα, είναι το μέρος που πρέπει να πας. Οι λάτρεις της περιπέτειας, μάλιστα, θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν διάφορα θαλάσσια σπορ. Εν αρχή είναι η παραλία. Σημεία πολιτισμικού ενδιαφέροντος είναι το Λαογραφικό Μουσείο και το Αρχαιολογικό Μουσείο. Ακόμη, αν έχεις διάθεση για περπάτημα, αξίζει να κάνεις την ανάβαση μέχρι το ατμοσφαιρικό Φρούριο με το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία.

Η Χαλκίδα: Προορισμός κοντά στην Αθήνα

Το Λουτράκι

Απέχει μονάχα 80 χιλιόμετρα από την Αθήνα, έχοντας μετατραπεί σε ένα παραθαλάσσιο τουριστικό θέρετρο, όλες τις εποχές του χρόνου, με οργανωμένη πλαζ, ξενοδοχεία, άφθονες επιλογές σε μαγαζιά για φαγητό και ποτό, και φυσικά το πασίγνωστο καζίνο.

Σημεία πολιτιστικού ενδιαφέροντος είναι το Βυζαντινό εκκλησάκι του Αγίου Ανδρέα, το κέντρο ποσιθεραπείας των Ιαματικών Πηγών Λουτρακίου, το Νέο Υδροθεραπευτήριο της πόλης -που έχει τη μορφή ενός σύγχρονου spa ενώ φημίζεται για το διάσημο ιαματικό νερό του-, το Λαογραφικό Μουσείο που στεγάζεται στο σπίτι του λογοτέχνη Λάμπη Αποστολίδη και η Ρωμαϊκή έπαυλη στην περιοχή της Κατουνίστρας.

Το Λουτράκι: Προορισμός κοντά στην Αθήνα

Η Αράχωβα

Η Αράχωβα είναι ο top ορεινός χιονοδρομικός προορισμός στην Ελλάδα, σε απόσταση μονάχα 160 χλμ. από την Αθήνα. Αποτελεί κωμόπολη της Βοιωτίας και είναι χτισμένη στα 1.000 μ. υψόμετρο, και φημίζεται για την υψηλού επιπέδου παροχή υπηρεσιών, σε όσους αποζητούν πιο κοσμοπολίτικες χειμερινές αποδράσεις.

Είναι πετρόχτιστη, ενώ διαθέτει επιλογές σε πολυτελή resorts και καλαίσθητους ξενώνες, cafes, εστιατόρια και εμπορικά καταστήματα. Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις το ντόπιο τυρί φορμαέλα, καθώς και το γλυκό καρυδάτο για τα οποία φημίζεται. Κάνε βόλτα στα στενά της σοκάκια με προορισμό το βράχο της Ώρας με το ρολόι, κι αν αγαπάς κι αντέχεις το περπάτημα, ανηφόρισε τα 264 πέτρινα σκαλιά μέχρι την εκκλησία του Αϊ-Γιώργη.

Αράχωβα: Προορισμός κοντά στην Αθήνα

Το Σούνιο

Το Σούνιο τα τελευταία χρόνια έχει ανακηρυχτεί ως εθνικός δρυμός. Δεν γίνεται να το επισκεφτείς χωρίς να κάνεις μια επίσκεψη στο ναό του Ποσειδώνα που βρίσκεται εκεί, τόσο για να απολαύσεις την τρομερή θέα στο Σαρωνικό κόλπο, όσο και για να χαρείς και την φοβερή παραλιακή διαδρομή που οδηγεί μέχρις εκεί. Εκεί θα βρεις μια πληθώρα επιλογών διασκέδασης, οι οποίες καλύπτουν τις προτιμήσεις τόσο των κατοίκων όσο και των επισκεπτών.

Το Σούνιο: Προορισμός κοντά στην Αθήνα

Φενεός

Λίγο πιο μακριά, στα 160-180 χιλιόμετρα είναι ένας προορισμός αλλιώτικος από τους άλλους. Ο Φενεός ή αλλιώς η Ελβετία της Κορίνθου, γειτονεύει δυτικά με το νομό Αχαΐας και νότια με το νομό Αρκαδίας.

Τα λόγια είναι περιττά για να περιγράψουν την πεδιάδα ή τα γύρω χωριά. Είναι τόσο ειδυλλιακό το τοπίο που το μόνο που έχουμε να σου προτείνουμε είναι απλώς να σταματήσεις για γεύμα ή καφεδάκι όπου τραβάει η καρδιά σου. Ετοιμάσου να μαγευτείς.

Φενεός: Προορισμός κοντά στην Αθήνα

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share