Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Η αφοπλιστικά απλή και πολυτελής Κέα

11 Μαΐου 2021 13:11
Η αφοπλιστικά απλή και πολυτελής Κέα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι διακοπές στην Ελλάδα για κάποιους είναι ταξίδι ζωής, ενώ για ορισμένους απέχουν μόλις λίγες ώρες από τους πιο ιδανικούς προορισμούς του μοναδικά παραδεισένιου τοπίου της Μεσογείου.

Για το λόγο αυτό και μετά από προτροπές πολλών φίλων αποφασίσαμε να επισκεφτούμε το κυκλαδίτικο νησί της Κέας και συγκεκριμένα δύο από τα πιο όμορφα μέρη της, τον κοσμοπολίτικο Κούνδουρο και την απομονωμένη παραλία της Λυγιάς.

Η Κέα -για τους περισσότερους Τζιά- καταφέρνει και συνδυάζει σε αυτά τα δύο μέρη την ηρεμία και την άνεση που αναζητούν ακόμη και οι πιο απαιτητικοί ταξιδιώτες.

Αναζητώντας τη διαμονή μας στο νησί το μάτι μας έπεσε στην Iris Villa, μία πετρόχτιστη πολυτελή κατοικία, που ξεπροβάλλει διακριτικά στο απέραντο βαθύ μπλε του Αιγαίου. Δεν είναι μία ακόμη πολυτελής villa σε ένα ακόμη Κυκλαδίτικο νησί. Η ξεχωριστή εμπειρία της φιλοξενίας, που αργότερα θα συναντούσαμε, οφείλεται στη μοναδική τοποθεσία της αλλά και στους ανθρώπους της, που δημιουργούν αυτό που αποκαλούμε ονειρεμένες διακοπές.

To Iris Villa στην Τζιά

Η γοητευτική κατοικία, που διαθέτει τέσσερις σουίτες και ένα στούντιο, όλα με θέα θάλασσα, συνδυάζει την Κυκλαδίτικη ομορφιά του λευκού με την τοπική νησιώτικη ιδιαιτερότητα της πέτρας, ενώ για τους λάτρεις του νερού η infinity pool που αγγίζει διακριτικά το Αιγαίο, δημιουργεί ένα μαγευτικό σκηνικό, το οποίο μπορείτε να απολαύσετε έπειτα από έναν περίπατο στα χνάρια των Αρχαίων, αφού η Κέα έχει μονοπάτια που φτάνουν έως και τα 81 χλμ.

Μόλις λίγα μέτρα από την villa μπορεί κανείς να κάνει την πρώτη πρωινή του βουτιά στην ονειρεμένη παραλία της Λυγιάς (καλά κρυμμένο μυστικό από τους ντόπιους), να συνεχίσει με μακροβούτια στην πισίνα και φορώντας το μπουρνούζι που θα βρει στη σουίτα του να απολαύσει το πλούσιο πρωινό με θέα το απέραντο γαλάζιο, Αργότερα μπορεί να χαθεί στη μαγεία των water sports στο κοντινό Κουνδουράκι ή για cocktails στο γειτονικό beach bar Porto Koundouros. Αυτή η πλευρά της Τζιάς προσφέρει αμέτρητες επιλογές είτε για διασκέδαση, είτε για χαλάρωση μετά από μία γεμάτη μέρα.

Electra Suites στο Iris Villa στην Τζιά

Πυξίδα μας στην εξερεύνηση του νησιού σε αυτές τις Κυκλαδίτικες διακοπές στάθηκε η οικοδέσποινα της Iris Villa η Μαριέττα Μίχα, η οποία έχει φέρει στοιχεία από απαιτητικούς και κοσμοπολίτικους προορισμούς, όπως, το Ντουμπάι, το Λονδίνο και την Κωνσταντινούπολη όπου έζησε με την οικογένειά της τα τελευταία δέκα χρόνια. Σε μία εποχή που αρκετοί επιλέγουν να φύγουν και αποστασιοποιούνται από την Ελλάδα, κάποιοι γυρνάνε και ριζώνουν σωστά στον κόσμο του hospitality, βάζοντας τις δικές τους πινελιές από την εμπειρία τους, τα ταξίδια και τον τρόπο που προσεγγίζουν έναν πολυτελή τρόπο διακοπών διατηρώντας την ντόπια προσωπικότητα.

Η εταιρεία της Μαριέττας, η Athens Luxury Homes, μετά την επιλογή μοναδικών κατοικιών και boutique hotel στην Αθήνα επέλεξε την Τζιά για να προσφέρει στους επισκέπτες της, (πολλοί από αυτούς φίλοι από το εξωτερικό που εμπιστεύονται τις επιλογές της) την χαλαρή πολυτέλεια και την ηρεμία με την ξεγνοιασιά που συγκροτούν την προσωπικότητα του νησιού. Η ίδια δίνει αμέριστη προσοχή στη λεπτομέρεια, την άνεση, την επιπλέον φροντίδα των επισκεπτών της καθώς και την έμφαση σε ντόπια στοιχεία, όπως το πεντανόστιμο πρωινό που προσφέρει το οποίο είναι γεμάτο χειροποίητα προϊόντα. Άλλη μια ευχάριστη έκπληξη που περιμένει τους επισκέπτες ως ένα διαφορετικό καλωσόρισμα από την οικοδέσποινα είναι ένα δροσερό μπουκάλι λευκό κρασί παρέα με φρέσκα φρούτα και μικρά τραταρίσματα, όπως το ξεροτύρι Κέας, από το πασίγνωστο πλέον “Τυράκειον” στην Ιουλίδα!

Πρωινό στην πισίνα του Iris Villa

Δε θα χρειαστείτε πετσέτα μπάνιου και ομπρέλα παραλίας αφού αυτά προσφέρονται από τους οικοδεσπότες δωρεάν καθώς και τα πολυτελή προϊόντα προσωπικής περιποίησης της Apivita.

Όσο περνούσαν οι μέρες, ανακαλύπταμε ολοένα και περισσότερες ευχάριστες εκπλήξεις, ενώ παράλληλα απολαμβάναμε την αίσθηση της αθεράπευτα ρομαντικής και μοναδικά ξέγνοιαστης Κέας.

Ειλικρινά δεν περιμέναμε πως θα υπάρχει κάτι αντίστοιχης ποιότητας στο νησί με τα ατελείωτα μονοπάτια και τα χαλαρά vibes που αφουγκράζεσαι σε κάθε σου βήμα. Η επίσκεψή μας στην Κέα ολοκληρώθηκε με μία σημαντική συνειδητοποίηση, τόσο για το μέλλον του νησιού όσο και για την μοναδικότητα του. Αναχωρώντας για την Αθήνα, παρατηρήσαμε την εξαιρετική δουλειά που γίνεται πλέον κάθε καλοκαίρι στον τομέα του hospitality στη Τζιά, πράγμα το οποίο τροφοδοτεί και εξελίσσει την χαρισματική προσωπικότητα του νησιού. Αυτό φαίνεται και από την ποικιλία άνετων και Luxury κατοικιών, όπως η Villa Petra η οποία είναι μία μοναδική πρόταση διαμονής από την Athens Luxury Homes. Μία υπερ-πολυτελής αυτόνομη βίλα για εκείνους που θέλουν να διατηρήσουν την ιδιωτικότητά τους, απολαμβάνοντας το υπέροχο ηλιοβασίλεμα, αλλά και βραδιές με ντόπια κυκλαδίτικη κουζίνα, όπου η “ειδική” στην τέχνη της φέρνει τη δική της κατσαρόλα και προσδίδεται σε ένα γευστικό αλισβερίσι μπροστά στα μάτια των φιλοξενούμενων.

Ό,τι και να επιλέξετε να κάνετε στην Κέα, είναι ένα νησί που ενδείκνυται, με την σωστή επιλογή διαμονής, για χαλάρωση και απομόνωση χωρίς να χάσετε τις ανέσεις ενός πεντάστερου resort. Δεν είναι πολλά τα μέρη που επισκέπτεσαι και δένεσαι με αυτά. Θέλει κάτι από τον εαυτό σου να βρίσκεις σε κάθε τόπο, μόνο και μόνο για να ψάχνεις αφορμές να ξαναγυρνάς σε αυτόν.

www.irisvilla.gr
www.athensluxuryhomes.com

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share