Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τουρισμός: Με τις βαλίτσες στο χέρι οι Βρετανοί - Από τέλος Ιουνίου διακοπές χωρίς καραντίνα σε Ελλάδα, Γαλλία & Ισπανία

H κυβέρνηση Τζόνσον εκτιμά ότι ως τότε θα έχουν προχωρήσει οι εμβολιασμοί στις μεσογειακές τουριστικές χώρες

4 Μαΐου 2021 13:55
Τουρισμός: Με τις βαλίτσες στο χέρι οι Βρετανοί - Από τέλος Ιουνίου διακοπές χωρίς καραντίνα σε Ελλάδα, Γαλλία & Ισπανία
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Τουρισμός: Με τις βαλίτσες στο χέρι είναι οι Βρετανοί καθώς από τέλος Ιουνίου θα επιτρέπονται οι διακοπές χωρίς καραντίνα σε Ελλάδα, Γαλλία & Ισπανία. Παράλληλα, η Κομισιόν θέλει να συντομέψει τον δρόμο προς την ελευθερία και ζητάει να χαλαρώσουν οι περιορισμοί που υπάρχουν τώρα στα μη απαραίτητα ταξίδια εντός της Ε.Ε.

Συγκεκριμένα, στο τέλος Ιουνίου θα προστεθεί η Ελλάδα μαζί με κάποιες άλλες χώρες στην πράσινη λίστα των Βρετανών για τα ταξίδια, εν μέσω πανδημίας του κορωνοϊού. Θα έχουν δηλαδή τη δυνατότητα να απολαμβάνουν διακοπές στη χώρα μας χωρίς να χρειάζεται να μπαίνουν σε καραντίνα κατά την επιστροφή τους.

Οπως αποκαλύπτουν τα Βρετανικά ΜΜΕ για τις διακοπές τους στην Ελλάδα οι Βρετανοί θα χρειαστεί να περιμένουν μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

Στην πράσινη λίστα που θα ανακοινωθεί αυτή την εβδομάδα αναμένεται να περιλαμβάνονται χώρες όπως η Μάλτα, το Γιβραλτάρ, οι Σεϋχέλλες, το Ισραήλ, πιθανότατα και η Πορτογαλία. Ακόμη και αν δεν περιλαμβάνεται στη λίστα αυτής της εβδομάδας, θα προστεθεί σύντομα, μεταφέρουν τα βρετανικά Μέσα.

Βρετανία: Από Ιούνιο διακοπές χωρίς καραντίνα σε Ελλάδα, Γαλλία, Ισπανία

Δημοφιλείς, για τους Βρετανούς, προορισμοί όπως η Ελλάδα, η Ισπανία και η Γαλλία αναμένεται να προστεθούν στα τέλη Ιουνίου, σημειώνει η Telegraph.

Ωστόσο, όπως αναφέρει ο Guardian, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, η Βρετανία δεν θα συστήνει στους πολίτες της να μην ταξιδεύουν στην Πορτογαλία (με εξαίρεση τις Αζόρες), τα Κανάρια Νησιά και τα ελληνικά νησιά Ρόδος, Κως, Κέρκυρα, Ζάκυνθος και Κρήτη.

Τουρισμός στην Ελλάδα για τους Βρετανούς

Ο γενικότερος περιορισμός για ταξίδια στο εξωτερικό στη Βρετανία αναμένεται να αρθεί στις 17 Μαϊου.
Βρετανική κυβερνητική πηγή ανέφερε ότι η λίστα θα ενημερώνεται κάθε λίγες εβδομάδες για να δώσει στους Βρετανούς την ευκαιρία να εκδράμουν. «Είναι μια κυλιόμενη, εξελισσόμενη λίστα που θα ξεκινήσει προσεκτικά αλλά θα μπορούσε να αρχίσει να αλλάζει γρήγορα», ανέφερε και πρόσθεσε:

«Δεν είναι σαν μια εφάπαξ λίστα που επηρεάζει το σύνολο του καλοκαιριού. Θα ενημερώνεται συνέχεια και θα προστίθενται και άλλες χώρες».

Βρετανοί υπουργοί εμφανίζονται ακόμη πεποισμένοι ότι η Καραϊβική και οι ΗΠΑ θα θεωρηθούν αρκετά ασφαλείς για να προστεθούν στην πράσινη λίστα της Βρετανίας μέχρι τα τέλη Ιουνίου, καθώς αυξάνονται τα ποσοστά εμβολιασμού.

Την ίδια ώρα, βρετανική κυβερνητική πηγή δήλωσε στους «The Times» ότι οι πολίτες θα πρεπει να κάνουν υπομονή πριν από το «big bang των καλοκαιρινών διακοπών» στις αρχές του επόμενου μήνα.

«Ο Ιούνιος θα είναι ένας κανονικός μήνας για ταξίδια, πολλοί από τους παραδοσιακούς προορισμούς διακοπών θα είναι στην πράσινη λίστα μέχρι τότε», ανέφερε η ίδια πηγή που δεν κατονομάζεται.

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share