Δευτέρα, 10 Μαΐου 2021

Αυτός είναι ο αγαπημένος προορισμός για το 2021

Η Ελλάδα θα έχει την τιμητική της

13 Απριλίου 2021 13:29
Αυτός είναι ο αγαπημένος προορισμός για το 2021
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μετά από τόσους μήνες lockdown, το μόνο σίγουρο είναι πώς αυτό το καλοκαίρι το περιμένουμε με μεγάλη αγωνία και ήδη οι περισσότεροι έχουν ξεκινήσει να κάνουν σχέδια για τις διακοπές τους.

Φέτος το καλοκαίρι, η Ελλάδα θα έχει την τιμητική της, αφού είναι μια από τις χώρες με τα λιγότερα κρούσματα κορωναϊού.

Ο ΕΟΤ έχει ξεκινήσει την προβολή διαφημιστικών προβολών και τα ταξιδιωτικά γραφεία πιάνουν δουλειά σε όλη την Ευρώπη. Οι επιλογές πολλές στη νησιωτική ή ηπειρωτική χώρα και ο τουριστικός κόσμος μπορεί να αισθάνεται αισιόδοξος. Παράλληλα, δείτε τις κορυφαίες παραλίες της Πελοποννήσου.

Δείτε τον top προορισμό της Ελλάδας για το 2021

Εκτιμήσεις για τον ελληνικό τουρισμό

Η έντονη επιθυμία των Ευρωπαίων για καλοκαιρινές διακοπές καταγράφεται σε νούμερα από τα μεγάλα ευρωπαϊκά ταξιδιωτικά γραφεία. Χωρίς να έχει ανοίξει ακόμα ο τουρισμός στη χώρα μας η TUI ανακοίνωσε περισσότερες από 2.8 εκατομμύρια κρατήσεις. Μάλιστα, όλοι περιμένουν να αποτελέσει απαρχή οικονομικής ανάκαμψης για την Ελλάδα.

Ξενοδοχειακές μονάδες, καταλύματα και πάσης φύσεως τουριστικές επιχειρήσεις ξεκινάει πυρετώδεις προετοιμασίες προκειμένου να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος. Το σημάδι της Πανδημίας άλλωστε στον συγκεκριμένο τομέα είναι τεράστιο και πρέπει να καλυφθεί άμεσα το χαμένο έδαφος.

Ο κορυφαίος ελληνικός προορισμός

Οι Ευρωπαίοι τουρίστες κοιτάνε με καλό μάτι τα νησιά μας και κυρίως αυτά του Αιγαίου. Η Κρήτη φαίνεται να ξεχωρίζει στις προτιμήσεις τους αποτελώντας ούτως ή άλλως αγαπημένο προορισμό τις τελευταίες δεκαετίες. Οι υποδομές είναι καλές, ο αριθμός των τουριστικών μονάδων τέτοιος που μπορεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες που δημιουργούνται. Το ενδιαφέρον μάλιστα σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των τουριστικών αντιπροσώπων στρέφεται σε ξενοδοχεία υψηλότερης κατηγορίας. Το αίσθημα της ανασφάλειας που έχει προκληθεί εν μέσω Πανδημίας κορωνοϊού είναι μεγάλο και άπαντες αναζητούν τις καλύτερες και πιο ασφαλείς συνθήκες για τις διακοπές τους.

Ελλάδα και Ισπανία στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος

Η Ελλάδα ξεκινάει την φετινή τουριστική περίοδο με την δυναμική που απέκτησε πέρυσι όταν αποτέλεσε έναν από τους ελάχιστους τουριστικούς προορισμούς στην Ευρώπη. Όταν μεγάλα παραθεριστικά θέρετρα ήταν κλειστά λόγω lockdown οι ελληνικές παραλίες φιλοξενούσαν αρκετούς τουρίστες. Η εμπιστοσύνη στην ελληνική φιλοξενία είναι μεγάλη και οι ομορφιές της χώρας μας προσελκύουν κόσμο από κάθε μεριά του πλανήτη. Μαζί με την Ελλάδα στους κορυφαίους προορισμούς μπαίνει και η Ισπανία. Οι Ισπανικές πόλεις στην ακτογραμμή τα Μεσογείου φιλοξενούν παραδοσιακά μεγάλο αριθμό τουριστών. Η μάχη αναμένεται σκληρή για την πρωτιά καθώς η διάθεση του κόσμου για διακοπές είναι δεδηλωμένη.

Μύκονος και Νησιά Αιγαίου

Τουρισμό όμως περιμένουμε σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια. Κοσμοπολίτικα νησιά όπως η Μύκονος φαίνεται πως θα αποτελέσουν και φέτος έναν από τους κορυφαίους προορισμούς. Νεαρής κυρίως ηλικίας τουρίστες που ψάχνουν για glamorous και γεμάτες διασκέδαση διακοπές περιμένουμε να κατακλύσουν τα στενά της Μυκόνου.

Οι μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες του νησιού σε συνδυασμό με τις εξαιρετικές υπηρεσίες που προσφέρουν φαίνεται να κερδίζουν επαινετικά σχόλια και φέτος. Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και γιατί όχι νησιά του Βορείου Αιγαίου περιμένουμε να κατακλυστούν φέτος το καλοκαίρι από Έλληνες και ξένους τουρίστες. Είναι ένα στοίχημα που περιμένουμε να κερδίσει ο ελληνικός τουρισμός δίνοντας το έναυσμα για την οικονομική ανάκαμψη που περιμένουμε το υπόλοιπο του έτους.

Οι ομορφιές της Ελλάδας δεν αρχίζουν ούτε τελειώνουν στα νησιά μας. Οι επιλογές είναι πολλές και ικανές να καλύψουν τις ανάγκες ακόμα και των πιο απαιτητικών τουριστών την τουριστική περίοδο που ξεκινάει σε λίγες ημέρες.

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share