Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Κανένα κρούσμα: Αυτό είναι το μέρος της Ελλάδος που έχει ξεχάσει ο κορωνοϊός!

Ο κορωνοϊός αγνοείται στην συγκεκριμένη περιοχή!

9 Απριλίου 2021 13:31
Κανένα κρούσμα: Αυτό είναι το μέρος της Ελλάδος που έχει ξεχάσει ο κορωνοϊός!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ποιο είναι το μοναδικό μέρος της Ελλάδος που έχει ξεχάσει ο κορωνοϊός; Δεν έχει κανένα κρούσμα από πέρσι μέχρι και σήμερα.

Είναι το μοναδικό κατοικημένο νησί που έχει η κεντρική Μακεδονία και το στολίδι της Χαλκιδικής, ανήκει σε έναν από τους πιο ιστορικούς δήμους και σήμερα θωρακίζεται υγειονομικά με τον εμβολιασμό των 570 κατοίκων του, για να υποδεχτεί εκ νέου τους επισκέπτες και ταξιδιώτες: η Αμμουλιανή, σε απόσταση μόλις 15 λεπτών από την Τρυπητή, είναι το νησί που κατάφερε να μην έχει καθόλου κρούσματα σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας, όπως αναφέρει στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Κωνσταντίνος Τσακνής, πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας, ευχόμενος να συνεχιστεί έτσι η κατάσταση.

Με την ευκαιρία δείτε κι αυτό: Απίστευτο: Αυτό είναι το ακατοίκητο νησί των Κυκλάδων με τις ομορφότερες παραλίες!

«Ήδη έχουν εμβολιαστεί περισσότερα από 100 άτομα είτε λόγω ηλικίας είτε επειδή άνηκαν σε ευπαθείς ομάδες, ενώ πάνω από 400 έχουν δηλωθεί για να εμβολιαστούν σήμερα, καθώς ενταχθήκαμε στο πρόγραμμα για τον εμβολιασμό των νησιών με λιγότερους από 1000 κατοίκους», πρόσθεσε.

Αυτό είναι το μέρος της Ελλάδος που έχει ξεχάσει ο κορωνοϊός!

Παρά τις δυσκολίες της πανδημίας, ο Νικήτας Μαρτιγάκης, πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συλλόγου Επαγγελματιών Αμμουλιανής, εκτιμά ότι η φετινή σεζόν θα είναι πολύ καλύτερη και ότι μπορεί να «αγγίξει» το 60% της τουριστικής κίνησης του 2019. Πέρσι, παρά τις δυσμενείς συνθήκες, η Αμμουλιανή κατάφερε να έχει περίπου το 50% της τουριστικής κίνησης του 2019.

«Αν το άνοιγμα και στο νησί αρχίσει από τις 14 Μαΐου, πιστεύω ότι από 15 Ιουνίου μέχρι και τον Σεπτέμβριο θα δουλέψουμε με καλές πληρότητες. Ο εμβολιασμός επίσης θα είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα γιατί θα θωρακίσει το νησί υγειονομικά», σημειώνει ο κ. Μαρτιγάκης.

Το νησί δέχεται πολλούς επισκέπτες από το εξωτερικό -οι περισσότεροι από τα Βαλκάνια- αλλά, όπως σημειώνει ο πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συλλόγου Επαγγελματιών Αμμουλιανής, οι Έλληνες ήταν εκείνοι που στήριξαν ουσιαστικά τον τόπο πέρσι. Άλλωστε, η Αμμουλιανή ζει από τον τουρισμό και την αλιεία. Ανήκει στον δήμο Αριστοτέλη, είναι η γενέτειρα του Οικουμενικού φιλοσόφου, με τη σπουδαία ανασκαφή των αρχαίων Σταγείρων στην Ολυμπιάδα και αποτελεί την πύλη εισόδου για την Αγιώνυμη πολιτεία του Αγίου Όρους.

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share