Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024

EasyJet: Είσηση «σεισμός» για αεροπορική εταιρεία

Έντονη ανησυχία για την εταιρεία του Ηνωμένου Βασιλείου

28 Ιανουαρίου 2021 14:58
EasyJet: Είσηση «σεισμός» για αεροπορική εταιρεία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

EasyJet: Κατακόρυφη πτώση 88% κατέγραψαν τα έσοδα α΄ τριμήνου της αεροπορικής εταιρείας για τη χρήση 2021, εξαιτίας της πανδημίας. Η μετοχή υποχωρεί 4,2% στις πρωινές συναλλαγές.

Ωστόσο οι οικονομικές της επιδόσεις ήταν αντίστοιχες των προσδοκιών λόγω της συνεχιζόμενης πειθαρχίας και ευελιξίας. Επίσης, η easyJet έλαβε νέο πενταετές δάνειο ύψους 1,87 δισ. δολαρίων, μέρος του οποίου είναι εγγυημένο από τη Βρετανία

Η αεροπορική εταιρεία του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε ότι τα συνολικά έσοδα της περιόδου διαμορφώθηκαν στα 165 εκατ. στερλίνες (225,9 εκατ. δολάρια) σε σχέση με τα 1,42 δισ. στερλίνες στην αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Για το τρίμηνο μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, η εταιρεία τόνισε πως τα έσοδα από τους επιβάτες μειώθηκαν 90% στα 118 εκατ. στερλίνες, ενώ τα βοηθητικά έσοδα μειώθηκαν 84% στα 47 εκατ. στερλίνες.

Η εταιρεία χαμηλού κόστους ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των επιβατών μειώθηκε κατά 87% στα 2,9 εκατομμύρια και ότι αυτό είναι αντίστοιχο της πτώσης της χωρητικότητα στις 4,4 εκατ. θέσεις.

Στη διάρκεια της περιόδου η easyJet λειτούργησε στο 18% της ικανότητάς της σε σχέση με το 2019.

Επίσης η εταιρεία τόνισε πως μείωσε το κόστος κατά 52% σε σταθερό νόμισμα, ενώ για το β΄ τρίμηνο η δραστηριότητα της αναμένεται στο 10% της αντίστοιχης ικανότητας του 2019.

EasyJet

Χάος στην EasyJet - Έπεσε η «βόμβα»

Χάος υπήρξε στην EasyJet, με τη «βόμβα» να πέφτει και, μάλιστα, στον αέρα για τη γνωστή εταιρεία, που αντιμετώπισε μια εξαιρετικά δύσκολη συνθήκη.

Συγκεκριμένα, μια επιβάτης σε πτήση της EasyJet προς το Εδιμβούργο αναγκάστηκε από το προσωπικό του αεροπλάνου να εγκαταλείψει την πτήση, αφού, αρνούμενη να φορέσει μάσκα, άρχισε να βρίζει και να βήχει πάνω στους υπόλοιπους επιβάτες, ενώ πρόσφατα επικράτησε ένα θρίλερ με πτήση ελληνικής ομάδας.

Ένας υπεύθυνος του Διεθνούς Αερολιμένα του Μπέλφαστ ανέφερε ότι γύρω στις 4:30 το απόγευμα της Κυριακής, η αστυνομία του αεροδρομίου έκανε λόγo για μια «ταραχοποιό επιβάτιδα».

Όλα ξεκίνησαν όταν το πλήρωμα της πτήσης ζήτησε από τη γυναίκα, η οποία είχε ήδη αγνοήσει τις τυπικές οδηγίες που δίνονται από τα μεγάφωνα, να φορέσει μάσκα.

Σε σοκαριστικό βίντεο που δημοσιεύθηκε από άλλους επιβάτες της πτήσης, η γυναίκα άρχισε να φωνάζει, αντιστεκόμενη στο αίτημα του πληρώματος: « Όλοι θα πεθάνουμε, το ξέρετε αυτό! Όλοι θα πεθάνουμε, γ….το. Είτε από τον κορωνοϊό είτε από κάτι άλλο. Όλοι θα πεθάνουμε».

Όταν οι αεροσυνοδοί την ανάγκασαν να σηκωθεί προκειμένου να αποβιβαστεί από την πτήση λόγω της μη συμμόρφωσής της, η γυναίκα πέρασε ανάμεσα στα καθίσματα βήχοντας επίτηδες πάνω στους επιβάτες που βρίσκονταν στον δρόμο της.

Η γυναίκα συνελήφθη αμέσως μετά την αποβίβασή της και ερευνάται επίσημα από την αστυνομία.

TAGS
 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share