Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021

Οι αλλαγές της Aegean που θα φέρουν τα πάνω κάτω

Αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρείας

23 Νοεμβρίου 2020 13:43
Οι αλλαγές της Aegean που θα φέρουν τα πάνω κάτω
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το καλοκαίρι του 2021 η Aegean Airlines θα ξεκινήσει 33 νέες πτήσεις εκ των οποίων 11 από αυτές να μην έχουν άμεσο ανταγωνισμό όταν ξεκινούν, ενισχύοντας περαιτέρω την συνδεσιμότητα της Ελλάδας και των τουριστικών προορισμών με σημαντικά ευρωπαϊκά αστικά κέντρα. Επίσης δείτε τις ραγδαίες αλλαγές που έκανε η εταιρεία.

Συγκεκριμένα, όπως γράφει η γνωστή ιστοσελίδα για τις αερομεταφορές www.anna.aero, Μύκονος και η Σαντορίνη θα έχουν οκτώ νέες πτήσεις η κάθε μία, η Κέρκυρα και το Ηράκλειο επτά, και τρεις η Θεσσαλονίκη.

Η Aegean ανακοίνωσε το νέο της πρόγραμμα για το καλοκαίρι του 2021

Έντεκα από τις πτήσεις δεν θα έχουν άμεσο ανταγωνισμό, κατάσταση που θα αλλάξει για ορισμένες, καθώς θα προχωρά το Καλοκαίρι. Για παράδειγμα, τόσο η easyJet, όσο και η Volotea θα συνδέσουν αργότερα από την Aegean, την Μύκονο με την Βενετία.

27 δρομολόγια θα εξυπηρετούνται δύο φορές την εβδομάδα, στην αρχή της σεζόν. Για παράδειγμα, το Ηράκλειο – Λονδίνο Gatwick, ξεκινά με δύο φορές την εβδομάδα και αργότερα αυξάνεται σε πέντε, ενώ το ΗράκλειοΠράγα ξεκινά με μία φορά την εβδομάδα και αργότερα αυξάνεται σε 3.

Παράταση στις αεροπορικές οδηγίες έως 30 Νοεμβρίου - Από ποιες χώρες αποκλείονται οι πτήσεις

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), στο πλαίσιο μέτρων προστασίας για την αντιμετώπιση περιορισμού της διασποράς του ιού COVID-19, ενημερώνει το επιβατικό κοινό για τις αεροπορικές οδηγίες που παρατείνονται έως τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020, δείτε εδώ ποιες πτήσεις επιτρέπονται.

Παράταση υφιστάμενων Notam

Ειδικότερα:

*Μέχρι τις 30/11/20 τα μεσάνυχτα παρατείνονται οι αεροπορικές οδηγίες που αφορούν την αναστολή πτήσεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και μεταξύ Ελλάδας και της περιοχής της Καταλονίας στην Ισπανία.

*Επεκτείνεται η αεροπορική οδηγία, έως τις 30/11/20 τα μεσάνυχτα, που προβλέπει ότι όλες οι πτήσεις από και προς Ελλάδα από Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία θα διεξάγονται μόνο στο Δ.Α.Α «Ελευθέριος Βενιζέλος».

*Μέχρι τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020 τα μεσάνυχτα επεκτείνεται η αεροπορική οδηγία που προβλέπει απαγόρευση εισόδου στην χώρα μη Ευρωπαίων Πολιτών (Non EU Citizens). Από την συγκεκριμένη nοtam εξαιρούνται οι πολίτες και οι μόνιμοι κάτοικοι των ακόλουθων 9 χωρών: Σιγκαπούρη, Αυστραλία, Ιαπωνία, Νέα Ζηλανδία, Ρουάντα, Νότια Κορέα, Ταϋλάνδη, Ουρουγουάη και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

*Η αεροπορική οδηγία για τους μόνιμους κατοίκους Ισραήλ παρατείνεται επίσης έως τις 30 Νοεμβρίου τα μεσάνυχτα και προβλέπει υποχρεωτικό test για τη νόσο covid-19 μέχρι 72 ώρες πριν την άφιξη και ανώτατο όριο εισόδου 10.000 ταξιδιωτών ανά εβδομάδα από Ισραήλ σε όλα τα αεροδρόμια της Ελλάδας.

*Παράταση έως τις 30/11/20 ανακοινώνεται και για την αεροπορική οδηγία για Ρωσία (μόνιμοι κάτοικοι), η οποία προβλέπει είσοδο με αρνητικό test covid-19 72 ωρών και αφίξεις μόνο στα αεροδρόμια Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Ηρακλείου καθώς και ανώτατο όριο εισόδου στην Ελλάδα 500 επιβατών την εβδομάδα.

*Όσον αφορά τη notam που προβλέπει ότι όσοι ταξιδεύουν προς Ελλάδα με αεροπορική σύνδεση από Βουλγαρία, Ρουμανία, Ουγγαρία, Πολωνία, Τσεχία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Μάλτα, Βέλγιο, Ισπανία, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία, (συνολικά 11 χώρες) να εισέρχονται στην χώρα μας μόνο με αρνητικό τεστ Covid-19 παρατείνεται από σήμερα έως την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου στις 06:00 το πρωί, ενώ για το διάστημα έως το τέλος του μήνα καλύπτεται από τη notam που προβλέπει αρνητικό test 72 ωρών για τη νόσο covid-19 για όλες τις διεθνείς αφίξεις.

Παράταση στις αεροπορικές οδηγίες

Υπενθύμιση νέων αεροπορικών οδηγιών που θα ισχύουν για όλο το μήνα

Υπενθυμίζεται ότι από την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020 στις 06:00 το πρωί όλοι οι επιβάτες των πτήσεων που έρχονται από το εξωτερικό (διεθνή δρομολόγια) πρέπει να έχουν αρνητικό τεστ Covid-19 το οποίο θα έχει διενεργηθεί με τη μέθοδο PCR, (λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος), μέχρι 72 ώρες πριν την άφιξη τους στην Ελλάδα.

Παράλληλα από την Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020 στις 06:00 το πρωί, όπως ήδη έχει ανακοινωθεί, επεκτείνεται η υποχρεωτική συμπλήρωση της φόρμας Passenger Locator Form (PLF) στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://travel.gov.gr/ και για τους επιβάτες πτήσεων εξωτερικού που είναι μόνιμοι κάτοικοι Ελλάδας και αναχωρούν από τα Ελληνικά αεροδρόμια ενώ παράλληλα παραμένει η υποχρέωση συμπλήρωσης φόρμας PLF για όσους ταξιδεύουν από το εξωτερικό προς την χώρα μας.

Από σήμερα Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020 στις 06:00 το πρωί όσον αφορά στις πτήσεις εσωτερικού, (τακτικά επιβατικά δρομολόγια, γενικής αεροπλοΐας και επαγγελματικά δρομολόγια - domestic flights, commercial and general/business aviation), επιτρέπονται σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας μόνο οι ουσιώδεις μετακινήσεις εσωτερικού (Essential travel) που περιλαμβάνουν ταξίδι για θέματα υγείας, για επαγγελματικούς/επιχειρηματικούς σκοπούς, για αντικειμενικούς οικογενειακούς λόγους (επανένωση οικογενειών) και για επιστροφή στη μόνιμη κατοικία.

Επίσης ανακοινώνεται ότι από σήμερα Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020 ακυρώνεται η αεροπορική οδηγία που ίσχυε έως τις 17 Νοεμβρίου 2020 για το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης «Μακεδονία» και θα ισχύουν οι notam που αφορούν όλα τα αεροδρόμια της χώρας για τις πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού.

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share