Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Καβάλα: Μαγευτικό ταξίδι στη "Γαλάζια πολιτεία"!

17 Ιουνίου 2020 12:01
Καβάλα: Μαγευτικό ταξίδι στη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Χτισμένη αμφιθεατρικά στο σταυροδρόμι Ανατολής και Δύσης, η "Γαλάζια πολιτεία" της Βόρειας Ελλάδας όπως αποκαλείται από πολλούς, με τις κρυστάλλινες ακτές, τα σημαντικά μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς, τη μεσογειακή κουζίνα και την ονειρική θέα σε περιμένει για να την ανακαλύψεις!

Η γραφική πόλη της Καβάλας με τα καταγάλανα νερά, τα γραφικά σοκάκια, τις εκπληκτικές αμμώδεις παραλίες, τα παγκοσμίου φήμης ιστορικά μνημεία αλλά και τα πλούσια πολιτιστικά δρώμενα σίγουρα τα έχει όλα!

Λίγα λόγια για την ιστορία

Η γεωγραφική της θέση την καθιστά μία από τις αρχαιότερες παραλιακές πόλεις της ευρύτερης περιοχής, με τα ίχνη της να χάνονται στα βάθη της προϊστορίας. Εδώ ο Απόστολος Παύλος έρχεται για να διδάξει για πρώτη φορά το μήνυμα του χριστιανισμού στην Ευρώπη το 49 μ.Χ. και βαφτίζει στις όχθες του ποταμού Ζυγάκτη τη Λυδία, την πρώτη Ευρωπαία χριστιανή.

Σταθμός-ορόσημο για την πόλη είναι η περίοδος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, οπότε και η πόλη ισοπεδώθηκε και αναγεννήθηκε από τις στάχτες της, και από τον 18ο αιώνα μ.Χ. ξανάγινε σημαντικό εμπορικό λιμάνι, αποκτώντας τη σημερινή, σύγχρονη όψη της.

Τι αξίζει να ανακαλύψεις...

  • Λίγα μόλις χιλιόμετρα από την πόλη επισκέψου τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, που αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.
  • Επίλεξε να κάνεις το μπάνιο σου στις μοναδικές αμμώδεις, οργανωμένες, αλλά και ανεξερεύνητες ακτές της.
  • Περιηγήσου στα γραφικά σοκάκια της παλιάς πόλης που θα σε ταξιδέψει «νοητά» σε μια άλλη εποχή και κάνε μια στάση στο επιβλητικό μεσαιωνικό Φρούριο το οποίο δεσπόζει στην ακρόπολη της χερσονήσου της Παναγίας.
  • Μην αμελήσεις να βγάλεις μια selfie στις Καμάρες, το μεγάλο τοξωτό Υδραγωγείο, που είναι και το σήμα-κατατεθέν της πόλης.
  • Θαύμασε ένα μοναδικής αρχιτεκτονικής μνημείο –που είναι και από τα πιο ξεχωριστά δείγματα οθωμανικού μπαρόκ στον κόσμο– το οποίο σήμερα λειτουργεί ως ξενοδοχείο. Ο λόγος για το Ιμαρέτ.
  • Παρακολούθησε σημαντικές παραστάσεις αρχαίου δράματος στο Φεστιβάλ Φιλίππων, αλλά και συναυλίες, εικαστικές εκθέσεις, ενώ απόλαυσε τα παραδοσιακά πανηγύρια που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή.
  • Απόλαυσε λαχταριστά πιάτα της μεσογειακής κουζίνας με φρέσκια ψάρια και θαλασσινά, τοπικά εδέσματα, αρωματικό τσίπουρο και εκλεκτό κρασί, επιλέγοντας ένα από τα υπέροχα ταβερνάκια που θα βρεις πλάι στο κύμα.
  • Και μην ξεχνάς, η Καβάλα συνδυάζει όλα όσα μπορεί να ικανοποιήσουν ακόμη και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη και κάτι παραπάνω! Γι’ αυτό εξάλλου αξίζει τον κόπο να την εξερευνήσεις.

Για περισσότερα κάνε κλικ στο visitkavala.gr

Photo credits: artware_αρχείο visitkavala.gr

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share