Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ανακοίνωση "βόμβα" από αεροπορική εταιρεία - Επαναφέρει το 75% των πτήσεων

Αναστάτωση

2 Ιουνίου 2020 17:24
Ανακοίνωση

Μια νέα απόφαση από γνωστή αεροπορική εταιρεία ανακοινώθηκε πριν από λίγο. Συγκεκριμένα, θα επαναφέρει σχεδόν τα 3/4 των πτήσεων έως τον Αύγουστο.

Η βρετανική αεροπορική εταιρεία, EasyJet, ξεκίνησε τις «μεγαλύτερες καλοκαιρινές πωλήσεις» με πάνω από ένα εκατομμύριο πτήσεις προς καλοκαιρινούς προορισμούς, για ταξίδια μεταξύ 1ης Ιουλίου και 31 Οκτωβρίου.
Αυτό μπορεί να προκαλέσει αναστάτωση στην Ελλάδα, μιας και οι Βρετανοί έχουν κάνει αίτηση, με την οποία θα τους επιτραπεί η προσέλευση στη χώρα μας, παρ'ότι έχουν πληγεί από την πανδημία του κορωνοϊού.

Το πρόγραμμα αυτό θα περιλαμβάνει πτήσεις από όλες τις βάσεις του Ηνωμένου Βασιλείου τον Ιούλιο και τον Αύγουστο προς «μια ευρεία επιλογή προορισμών» για καλοκαιρινές διακοπές.

Πιο αναλυτικά, θα περιλαμβάνονται τόσο εσωτερικοί προορισμοί, παραθαλάσσιοι αλλά και πόλεις, όπως το Παρίσι, το Μιλάνο και η Ρώμη, οι Βαλεαρίδες και οι Κανάριοι Νήσοι, η Ελλάδα, Ιταλία, η Κροατία, η Πορτογαλία, η Αίγυπτος και το Μαρόκο.

Η ΕasyJet δήλωσε ότι σκοπεύει να πετάξει στις μισές από τις 1.022 διαδρομές της τον Ιούλιο και στο 75% τον Αύγουστο, αν και θα λειτουργεί μόνο στο 30% της κανονικής συχνότητας το διάστημα Ιουλίου - Σεπτεμβρίου.

Όπως ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρεία τόσο οι επιβάτες όσο και το πλήρωμα θα είναι υποχρεωμένοι να φορούν μάσκα κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας εξακολουθεί να συμβουλεύει ενάντια σε όλα τα μη απαραίτητα ταξίδια επ’αόριστον και από τις 8 Ιουνίου το Ηνωμένο Βασίλειο θα ζητά εθελοντική καραντίνα 14 ημερών για όσους επιστρέφουν από διακοπές.

Ο επικεφαλής του Εμπορικού Τμήματος και του Προγραμματισμού της EasyJet, Robert Carey, δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι θα πετάμε στο μεγαλύτερο μέρος του δικτύου μας σε όλη την Ευρώπη, πράγμα που σημαίνει ότι οι πελάτες μπορούν ακόμα να φτάσουν στον επιλεγμένο προορισμό τους για τις καλοκαιρινές διακοπές τους φέτος. Οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί έχουν αρθεί και η ζήτηση αρχίζει να επιστρέφει, οπότε δεν υπάρχει καλύτερος χρόνος για να λανσάρουμε τις πωλήσεις».

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share